Augmented Reality Games | AR FPS schot in de roos?

Het klinkt apart; het mooie, groene grasveld waar je komt voor een rustige wandeling oogt rustig, leeg en uitnodigend – totdat je ineens je telefoon op hetzelfde grasveld richt en er plots een monster staat. Dit is precies wat je verwachten kunt bij augmented reality games.

augmented reality games

Meerdere game-ontwikkelaars hebben er al mee gespeeld. De augmented reality game Ingress van Niantic legde het grondwerk, maar het was sinds de komst van het onverwacht populaire spel “Pokémon Go” dat men wereldwijd massaal de straat opging om zelf te ervaren hoe het is om de te vangen wezens in hetzelfde veldje staan als jijzelf.

Maar welke augmented reality games (ook wel “AR games” genoemd) zijn er nog meer, en wat voor verschillende opties biedt de technologie naast het vangen van fictieve monsters? Lees er alles over in dit artikel!

Inhoudsopgave

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/gaming-ar/”]

Augmented Reality Games – gamify reality!

Mensen willen tijdens het gamen het gevoel van realiteit nog wel eens verliezen. Denk je eens in wat er gebeurt als je een gedeelte van je game naar de realiteit kan brengen!

Echter, dit hoeft niet per se iets slechts te zijn; miljoenen mensen gingen immers naar buiten waar ze kilometers rondliepen om te gamen, wat uiteraard een stuk gezonder is dan spelen vanaf je bank in een verduisterde kamer.

Wat je mening er ook over is; augmented reality games weten op een creatieve manier je directe, echte, omgeving te integreren in je spel en plekken als je huis, tuin, maar ook het park en de bossen in de buurt nieuw leven in te blazen.

Augment je reality!

Maak van AR games je eigen augmented reality en kijk naar alle aangeboden augmented reality games.

Soorten AR games

Laten we eens kijken naar welke augmented reality games er zoal allemaal zijn en wat er populair is. Want natuurlijk is er veel meer aan AR games dan enkel het befaamde Pokémon Go en de eerdere Niantic game, Ingress.

Veel andere game-ontwikkelaars probeerden ook hun worp te doen op de Pokémon populariteit, en al gauw verschenen er AR games van andere populaire franchisen, zoals Harry Potter en Jurassic Park. Zelfs Star Wars en Mario Bros wagen de poging, om maar enkele voorbeelden te noemen.

Maar wat voor opties zijn er dan nog meer, buiten figuren uit je favoriete popcultuur in je eigen omgeving tegenkomen? Zijn er bijvoorbeeld ook augmented reality shooter games?

augmented reality games
Augmented reality wordt op heel veel manieren toegepast

Strategische augmented reality games

Een mooi voorbeeld van een strategische AR game is de eerste AR game van Niantic, Ingress. Bij Ingress is het de bedoeling de wereld te redden door je aan te sluiten bij een van de twee facties, die strijden om het wereldoppervlak in hun driehoekige velden te vangen.

Strategische augmented reality games vereisen veel samenwerking tussen groepen spelers, wat tot een uitgebreide gamer community leidt. Want dat is het leuke aan augmented reality games, je komt medespelers in het echt tegen. Ingress kent bijvoorbeeld spraakmakende wereldwijde Anomalies, waar honderden Ingress spelers van heinde en ver bijeen komen.

Ook Pokémon Go heeft strategische elementen, zij het niet zo uitgesproken en diepgaand als Ingress. Dit geldt ook voor andere populaire AR games als Jurassic World en Harry Potter: Wizards Unite.

ar games

Op jacht in augmented reality shooting games

Op denkbeeldige monsters jagen? Dat kan zeker! Zo teisteren ontsnapte dino’s de aarde in Jurassic World Alive, teistert ontsnapt magisch gespuis de omgeving in Harry Potter: Wizards Unite en is de wereld vergeven van Rattatats, Evie’s en andere Pokémons in de game Pokémon GO. Al zijn deze games niet echt FPS.

Meer hardcore augmented reality shooters zijn bijvoorbeeld de toepasselijk genaamde ShootAR en Ghost’n Guns AR. En daarbij hoort natuurlijk een geweer. Zo is er nu het AR Handle 4D draadloos speelgoedpistool, om te kunnen schieten op ongure figuren die je in AR games tegenkomt.

AR gun

Het speelgoedgeweer functioneert in samenwerking met een app (die gratis te downloaden is). In deze app is het mogelijk te kiezen uit verschillende spellen, zoals een onderwaterwereld, doolhof, of zelfs een game waarin je fruit neer moet schieten terwijl je ondertussen rekensommen oplost. Voor dit AR speelgoedpistool zijn er maar liefst twintig spellen om uit te kiezen voor de augmented reality shooting game-ervaring.

Enkele van deze games zijn geschikter voor jongere, waar anderen een hogere leeftijdsgrens vereisen. Gelukkig heb je de mogelijkheid zelf te kiezen welke AR games je wel of juist niet downloaden wilt, zodat je een selectie kan maken van de spellen waaraan je je kinderen bloot wil stellen.

Dit AR games-pistool is van kunststof gemaakt en is voorzien van verscheidene knoppen, elk met een eigen functie. Denk hierbij aan de mogelijkheid om van wapen te wisselen, of in het spel rond te lopen.

Natuurlijk zijn er meer speelgoedpistolen voor AR games, en is dit slechts een voorbeeld; sommige AR games-pistolen hebben bijvoorbeeld geen knoppen. Feit is echter wel dat ook de liefhebbers van shooter-spellen hun plezier kunnen halen uit augmented reality games.

Op jacht in Augmented Reality?

Met jouw AR gun van bol.com maken zombies, boeven en ander digitaal gespuis geen kans!

Augmented reality bordspellen

Welke liefhebber van bordspellen heeft er niet van gedroomd: schaakspullen die tot leven komen zoals in Harry Potter, of hologrammen die elkaar aanvallen zoals de karakters in Star Wars kunnen ervaren. Ja, we hebben het over bordspel-stukken die tot leven komen. Maar het kan nog verder gaan, want wat dacht je van het speelbord dat activiteit laat zien? Dit is een mooie vorm van gaming.

Deze Jumanji-achtige taferelen zullen binnenkort ook mogelijk zijn in augmented reality games. Er wordt momenteel gewerkt aan bordspellen die te spelen zijn met speciale AR games-brillen, waarmee je de stukken – en soms het speelbord – voor je ogen tot leven ziet komen. Tilt Five wil hier de nieuwe manier van spelen van maken.

Het idee is eenvoudig: je schaft een bordspel aan en de nodige Augmented Reality-brillen. Je zet de brillen op, begint met het spel en je kunt je ogen uitkijken bij de stukken en hun interacties met het bord.

Dit klinkt natuurlijk fantastisch, en stel je voor tot wat voor diepgewortelde dromen die we stiekem voor onszelf hielden, uit kunnen komen! Dungeons & Dragons waarbij je kunt zien wat er met je character gebeurt? Stratego-stukken die elkaar daadwerkelijk te lijf gaan?

Deze ideeën zijn nog niet op de markt, maar dit project van Tilt Five kan misschien wel vele deuren openen naar de technologische mogelijkheden om van Mens-erger-je-niet spannende augmented reality board games te maken waarbij je elkaar dwars kan zitten mét een mooie voorstelling.

Vormen augmented reality games een gevaarlijk verlies van de realiteit?

Velen hebben de verdrietige berichten gehoord van mensen die hun augmented reality games iets té serieus namen – of de échte wereld om hen heen vergaten – en daardoor in ongelukkige situaties belandden – of erger. Zijn augmented reality games gevaarlijk?

augmented reality shooting games

Wanneer je voor recreatie de realiteit beïnvloedt, is het altijd oppassen geblazen. Je dient de gebruikers te waarschuwen voor wat echt en nep is, en bovenal te wijzen op de gevaren van níet opletten wat er om je heen gebeurt.

Ook bij augmented reality shooter games, en zelfs augmented reality board games, is het belangrijk om gebruikers erop te wijzen dat er nog een wereld om hen heen is, waarin daden daadwerkelijke consequenties hebben. Gelukkig wordt er bij augmented reality games altijd een disclaimer gegeven waarin wordt vermeld dat de gebruiker rekening moet blijven houden met zijn of haar échte omgeving.

Meer over lezen? Dit artikel van de Rijksoverheid biedt er meer inzicht en duidelijkheid over. Let op: plezier is belangrijk, maar veiligheid staat altijd voorop.

Het leven is een spel; speel het juist

Geïnteresseerd in augmented reality board games? Of liever op vijanden schieten met augmented reality shooter games? Wacht niet langer en schaf alle attributen aan die je nodig hebt bij Bol.com!

Uitstapje uit de werkelijkheid

Augmented reality board games zorgen voor een gezellige avond om de tafel, augmented shooter games laten je wat stoom afblazen, en dat alles door games met je eigen omgeving te mixen.

augmented reality board games
Bewegende schaakstukken kunnen ooit waarheid worden met AR games

Iedereen houdt van een uitstapje uit je eigen werkelijkheid, of dit nou is door middel van een dagje weg, een vakantie, of iets eenvoudigs als een boek, film of spel. En met augmented reality games is dit mogelijk, en kan je dit uitstapje zelfs gebruiken om deze werkelijkheid op te kleuren.

Augmented reality games spelen is al jaren populair, en het is fantastisch dat er met technologische ontwikkelingen steeds meer mogelijk wordt gemaakt met deze spellen. Je eigen, vertrouwde omgeving vermengen met de interessante, spannende werelden van je favoriete fantasieverhalen en computergames, is natuurlijk geweldig en wie weet wat er in de toekomst nog meer mogelijk zal zijn.

Het is goed voor te stellen dat ook jij als gamer geïnteresseerd bent in de wereld van AR games – als je ze al niet speelt – en dat je al aan het voorstellingen aan het maken bent over hoe je jouw favoriete niet-bestaande werelden kan vermengen met de wereld om je heen.

En hopelijk kunnen we spoedig van alle AR games genieten die deze technologie nog met zich mee gaat brengen. Zolang we maar niet vergeten af en toe van ons scherm op te kijken.

Want een scherm is slechts beperkt. De wereld daaromheen is vaak nog prikkelender dan je denkt.

Wil je toch liever VR games spelen? Lees hier verder over Virtual Reality en kijk of dit iets voor jou is!

Ja, ik wil meer AR games spelen!

Ben je erover uit? Augmented reality games zijn het echt helemaal voor jou? Kijk snel wat er allemaal voor te koop is op Bol.com, of neem een kijkje op onze andere game-gerelateerde artikelen!

Home » Games | Alle games op een rijtje! » Augmented Reality | Betekenis en toekomst van AR » Augmented Reality Games | AR FPS schot in de roos?

Verken de wereld van AR games, en meer

Geïnteresseerd in meer augmented reality? Lees er hier ons artikel over! Meer over andere games lezen? Hier vind je meer Apparata game nieuws.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *