Dying Light 2 Stay Human | Red de laatste mensen

dying light 2

Het is twintig jaar later en alleen in De Stad is er nog menselijke beschaving. Kan jij de mensheid redden van de ondergang in Dying Light 2 Stay Human?

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/gaming-meerdere-games/”]

bol.com kopen
Pre-order hier.

Wat vooraf ging

De eerste Dying Light werd in 2015 uitgebracht door Warner Bros. en ontwikkeld door Techland. Het is een survival horror game waarbij je in een open wereld terecht komt vol met vijanden. 

In 2021 wordt Dying Light 2 Stay Human uitgebracht door Techland, het is de opvolger van de eerste game. Net als de voorganger is Dying Light 2 Stay Human een open wereld first person zombie spel in de categorie survival en horror. 

Waar je in de voorganger speelde als undercover-agent Kyle Crane speelt Dying Light 2 zich 20 jaar later af en is er een nieuwe hoofdrolspeler. De verhalen in beide versies van Dying Light zijn dus geheel anders. 

Wat zijn de verschillen tussen Dying Light en Dying Light 2 Stay Human?

Het grootste verschil zul je meteen merken in de grootte van het spel. De map van Dying Light 2 is ‘the city’, de laatste Europese stad waar nog beschaving is die je moet proberen te redden. De stad, die ergens in de buurt van Spa en Bitburg ligt, is bijna 4 keer zo groot als de map van de oosterse stad Harran in de eerste Dying Light. 

Natuurlijk is er in de zes jaar tussen de eerste game en Dying Light 2 Stay Human is er ook veel gebeurd op grafisch gebied. De graphics zijn dan ook sterk verbeterd ten opzichte van de eerste game

Er zit een groot verschil in de verhaallijn tussen de spellen. Niet alleen speelt de opvolger zich twintig jaar later af, bij Dying Light 2 is er meer aandacht besteed aan het plot. Zo moet je de beschaving redden door de laatste stad te verdedigen.

dying light 2

Ook zijn er ook veel nieuwe tegenstanders bijgekomen door het toevoegen van een heleboel nieuwe zombies. Dit maakt Dying Light 2 anders dan de eerste versie. Naast de nieuwe zombies heb je ook aanzienlijk meer animaties. 

Deze animaties zijn belangrijk, omdat je zo nog vrijer door de map heen kan bewegen met allerlei verschillende parkour-bewegingen. 

Voor welke consoles wordt Dying Light 2 uitgebracht?

DL 2 Stay Human komt uit voor de gebruikelijke consoles waar tegenwoordig alle grote spellen op uitkomen. Dit zijn Microsoft Windows computers, PlayStation 4, PlayStation 5,  Xbox One en Xbox Series X/S

bol.com kopen
Pre-order hier.

Wat is de Dying Light 2 release date?

Het spel werd voor het eerste aangekondigd tijdens E3 2018. Destijds werd het spel aangekondigd voor begin 2020. Net als veel andere spellen in deze tijd is door de coronacrisis ook dit spel uitgesteld. 

Zo werd 27 mei 2021 bekend dat het spel 7 december uit zal komen. Toen dat werd aangekondigd was het ook de eerste keer dat het spel onder de naam Dying Light 2 Stay Human bekend werd. 

Ben je ook benieuwd naar de release date van GTA 6? Lees dan hier verder over GTA 6.

De gameplay

Er zit dus een tijdsverschil tussen de tijdstippen waarop beide games zich afspelen. Bij Dying Light 2 Stay Human kom je in een wereld terecht die zich 20 jaar later afspeelt dan de voorganger, maar waarbij de samenleving terug gezet is naar de middeleeuwen. 

Eén van de laatste nederzettingen die nog over is op de wereld staat op instorten door de mensen die geïnfecteerd zijn met een virus. Jij moet proberen de laatste stad te redden van de ondergang om zo de beschaving in stand te houden. 

De Dying Light serie staat bekend vanwege de mogelijkheden om parkour skills in te zetten in je gevechten. Zo kun je gemakkelijk dingen op klimmen, glijden, langs de muur rennen of van hoge gebouwen afspringen. 

In totaal zullen er meer dan 3.000 verschillende animaties zijn voor je parkour skills, zo krijg je binnen het spel de vrijheid om alles te doen wat je wilt. Daarnaast krijg je bijvoorbeeld ook een aantal handige tools zoals een paraglider en een haak waarmee je over de stad heen kunt vliegen. 

Binnen de stad kun je zelf handige wapens, tools en blauwdrukken vinden om te kunnen gebruiken in je strijd tegen de zombies. Dit is ook 1 van de favorieten games van de gamers!

bol.com kopen
Pre-order hier.

Conclusie

Er heeft 6 jaar tussen de eerste en tweede versie van Dying Light gezeten en er is veel gebeurd in die tijd. Op alle fronten is het spel verbeterd, maar nog wel vergelijkbaar met de eerste Dying Light. 

De release date is 7 december 2021, dat terwijl het spel eerst begin 2020 uit zou komen. Daarmee is de release date inmiddels bijna twee jaar uitgesteld. 

Je kunt Dying Light 2 Stay Human spelen op PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One en Xbox Series X/S. 

Beginnen met DL 2 Stay Human?

Overtuigd en denk je dat dit het geschikte spel is voor jou? Bestel voordelig een pre-order via Bol.com en begin!!

Home » Games | Alle games op een rijtje! » Dying Light 2 Stay Human | Red de laatste mensen

Andere games

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *