Elden Ring | Een mooie combinatie van Martin en Miyazaki

Fantasy is een mooie manier om even uit je dagelijkse leven te stappen. Elden Ring is hier bij uitstek geschikt voor. Dit actie-roleplaying fantasy-spel is een bijzonder groot project van FromSoftware dat is opgezet om spelers mee te nemen naar een nieuwe wereld vol actie, avontuur en een gezonde dosis spanning.

elden ring

Hoewel het spel nog niet uit is, is de Elden Ring release date wel al bekend, en valt er al flink wat over te vertellen. Wat precies allemaal? Lees snel verder wat er allemaal al bekend is en wanneer de Elden Ring release date plaatsvindt!

Inhoudsopgave

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/gaming-meerdere-games/”]

bol.com kopen

Achtergrond

Het ontstaan van Elden Ring is al een verhaal interessant genoeg om de nieuwsgierige gamer te prikkelen. Ten eerste is FromSoftware, de ontwikkelaar van Elden Ring, al een erg bekende naam met succesvolle en creatief uitgewerkte spellen op hun repertoire staan, zoals Demon Souls en de Dark Souls-saga.

Dit zijn erg populaire spellen die de game-ontwikkelaar een goede reputatie hebben opgeleverd, en Elden Ring zal deze reputatie hoogstwaarschijnlijk in stand blijven houden. Het brein achter de Souls-reeks, Hidetaka Miyazaki is namelijk een partnerschap aangegaan voor het schrijven van Elden Ring met niemand anders dan bedenker van ‘A Song of Ice and Fire’-serie, George R. R. Martin.

elden ring gameplay
Eén van de eerste beelden van de game

George R. R. Martin heeft geholpen een wereld op te zetten waar de spelers in kunnen rondtrekken en vechten. En lezers van zijn boeken, maar ook kijkers van de televisieserie die op zijn boeken zijn gebaseerd, zullen weten dat George er een talent voor heeft meeslepende werelden te creëren die tot de verbeelding  spreken.

Elden Ring Gameplay

Meerdere bronnen hebben besproken dat Elden Ring misschien nog wel het meest ambitieuze spel is waar FromSoftware tot nu toe aan gewerkt heeft. Dit lijkt gedeeltelijk te komen omdat de gameplay-scope groter is, al heeft Miyazaki in een interview verteld dat het spel ongeveer dertig minuten aan speeltijd zal hebben, wat voor meer ervaren gamers niet al te uitdagend zal zijn.

Het spel zal een third person-actie-RPG zijn, maar de gameplay biedt nog veel meer opties. Bekend is inmiddels dat magie bijvoorbeeld een groot deel uit zal maken van de gecreëerde wereld, zoals in de Souls-games. Echter, in Elden Ring zal het meer voelen als een toegevoegde waarde bij de gameplay.

Deze game alvast pre-orderen? Bestel ‘m voordelig op bol.com!

Uit de beelden die de onlangs gereleasete trailer toont, blijkt dat er veel paardrijden zal plaatsvinden, wat indiceert dat je hiermee een snelle manier hebt om door de grote, open wereld rond te trekken; iets wat FromSoftware nog niet eerder in zijn spellen heeft laten zien.

Deze wereld is zowel alleen te doorkruizen, maar ook met andere spelers via de online multiplayer-optie. Volgens Miyazaki zal de wereld opgedeeld zijn over zes grote gebieden, die de spelers kunnen verkennen buiten de hoofdmap om. Dat kan in willekeurige volgorde.

Er zullen in deze open wereld echter niet allerlei NPC’s zitten die gesprekken met je voeren of je op queesten sturen. De open wereld zal in plaats daarvan beschikbaar worden gesteld om naadloos te kunnen verkennen.

Een ander mooie toevoeging zijn de details die ze in de multiplayer-functie hebben gestopt. Leuk is namelijk dat je in staat bent heel Elden Ring door te spelen met een coöp van op zijn max drie vrienden, of te spelen in coöp waarin je niet meer paard rijden kunt.

Verder is er ook de mogelijkheid je karakter aan te passen, net zoals in de Souls-games. Ook kan je diverse speelstijlen toepassen en is er een grote hoeveelheid aan gevechtsopties om mee te spelen.

Het verhaal van Elden Ring

De Elden Ring trailer heeft al een mooie hoeveelheid door laten schemeren van wat we kunnen verwachten van het spel; zowel op gameplay-gebied als van het verhaal. En gezien dit uit het brein van George R. R. Martin in ontsproten, kan je verwachten dat dit een hele belevenis zal zijn.

elden ring trailer

Samen met Hidetaka Miyazaki heeft George R. R. Martin een fantasiewereld gecreëerd, die zoals je zou verwachten erg duister en naargeestig kan zijn – verdiep je één keer in Dark Souls of ‘A Song of Ice and Fire’ en je snapt snel dat dit verhaal geen vrolijk sprookje wordt.

Volgens de Elden Ring trailer wordt de speler gebracht naar de wereld die bekend staat onder de naam “Lands Between”; een wereld die in duigen ligt en in conflict is geraakt doordat de Elden Ring is verbrijzeld. Volgens de officiële website van het spel, beschermt het spel de Erdtree, naar onze gok de grote, glimmende boom die de Elden Ring trailer toont.

De scherven van de verbrijzelde Elden Ring zijn in beslag genomen door verscheidene bosses, wat het vermoeden opwekt dat deze verslagen moeten worden om de scherven te verzamelen en hieruit weer een nieuwe Elden Ring maken moet. Geheel zeker weten, doen we dit natuurlijk niet, maar gezien de naam van de game, lijkt deze gok geen grote sprong in het diepe.

Elden Ring Release Date en Platform

De aankondiging van Elden Ring was een opwekkende verrassing die in de vorm van een indrukwekkende trailer een deel van het verhaal en de Elden Ring gameplay toonde. Van de thema’s en ideeën van het spel werd in de Elden Ring trailer niet veel getoond, maar wat ze wél lieten zien, was de nieuwe release date.

Inderdaad, we hebben de bevestiging: de Elden Ring release date zal 21 januari 2022 zijn Ook de consoles waarop het spel te spelen zal zijn, zijn bekend.

Ontwikkelaar FromPlatform staat erom bekend hun games uit te brengen via verscheidene platforms; Dark Souls was bijvoorbeeld uitsluitend te spelen via PlayStation, waar andere games juist weer op andere consoles gespeeld konden worden. Bij Elden Ring zijn er gelukkig meerdere opties beschikbaar.

Uit de Elden Ring trailer bleek dat het spel uit zal komen op elk console dat je zou hopen, waaronder Xbox Series X/S, Xbox One, PS4 en PS5. Ook PC-gamers kunnen nu rekenen op een  dagelijkse FromSoftware-lancering.

Echter, wat betreft de next-gen console gamers, lijkt het er momenteel niet op dat ze speciale versies kunnen kopen om op hun platform mee te gamen. Maar dat houdt niet in dat er helemaal geen hoop voor ze is; bij aankoop van de Xbox One- of PS4-versie, krijg je namelijk een gratis upgrade voor de volgende versies, zodat je alsnog op nieuwere apparaten spelen kunt.

Nieuwe wereld; nieuwe franchise?

Naast de nieuwe informatie die de Elden Ring trailer biedt en de aanvullende synopsis die op de officiële site beschreven staat, zijn er verder nog geen Elden Ring leaks gevonden of ontdekt die een indicatie geven van wat je kan verwachten van bijvoorbeeld de zes landen, de bazen, of zelfs jouw specifieke rol in het verhaal.

Verder is er in interviews aan Miyazaki gevraagd naar franchise-mogelijkheden, zoals een literaire vorm van het verhaal.

elden ring

Hij antwoordde dat hij het niet snel in het geschreven woord zou zien, omdat volgens hem de mysteries, geheimen en verrassingen van het spel het best ontvangen worden tijdens de speelervaring, en het verhaal in de vorm van een boek deze ervaring zou kunnen verpesten.

Wellicht dat er nog een Elder Ring leak gaat verschijnen waaruit we meer kunnen leren over de gameplay en verdere franchise-opties, maar verder blijft het hierover nog opvallend stil vanuit FromSoftware. Wel weten we dat Miyazaki de world building van het spel erg serieus neemt, en dat hij erg enthousiast is over wat Martin met het materiaal gedaan heeft.

Zelf was Miyazaki een groot van de fantasy-schrijver, en hij contacteerde hem met het verzoek een uitgebreide achtergrond aan deze wereld te geven, waarbij hij veel creatieve vrijheid kreeg. Miyazaki zelf vergeleek het proces een beetje met het gebruiken van een “Dungeons Masters”-handboek tijdens een tabletop Role Playing Game.

Wie weet hoeveel er na dit spel dus nog gedaan wordt met deze wereld; naar verluidt hebben zelfs enkele professionele medewerkers van de televisieserie “Game of Thrones” meegewerkt aan het ontwikkelen van de game. Dus wellicht dat er bij een succesvolle verkoop wel meer op de markt zal verschijnen uit de Lands Between.

Elden Ring: aanschaffen of afwijzen?

De grote vraag luidt nu dus natuurlijk: is Elden Ring een game die aan te raden is? Wel, als je bij voorbaat al een zwak had voor de spellen van FromSoftware, dan zouden we sowieso al zeggen: ja. De ontwikkelaar biedt altijd een bepaald soort spel op de markt en de kans is groot dat ook Elden Ring in dit straatje past.

elden ring trailer

Ook liefhebbers van melancholische verhaallijnen kunnen waarschijnlijk veel plezier halen uit dit spel, of, als je niet veel om de verhaallijn geeft, dan zal op zijn minst de gebroken wereld de somberheid geven waar je naar verlangt.

Spelers die vooral baat hebben bij een structurele, amper tot niet af te wijken gameplay, zouden aan Elden Ring waarschijnlijk niet veel plezier beleven: de wereld is immers op een vrije manier te ontdekken en zelfs je karakter is geen vast personage en dien je zelf te ontwerpen.

Al bij al zouden wij dus zeggen dat Elden Ring voor de meeste RPG-liefhebbers een heus avontuur zal zijn, en dat zowel single- of multiplayers er ongetwijfeld veel plezier uit kunnen halen. Nu is het enkel nog maar te hopen dat de heer Martin zijn eventuele laatste schrijfwerk sneller klaar heeft dan zijn laatste boeken.

Wil jij optimaal genieten van deze game? Kijk dan naar een goede gaming monitor. Zo heb jij altijd een goed beeld!

Elden Ring nu al pre-orderen?

Ga nu naar bol.com en pre-order de game vandaag nog!

Home » Games | Alle games op een rijtje! » Elden Ring | Een mooie combinatie van Martin en Miyazaki

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *