Fallout 5 | Update met het laatste nieuws en geruchten

fallout 5
Credit: Bethesda Studios

De publicatie van Fallout 4 was in 2015, ontwikkeld door Bethesda Game Studios. Game-kenners verwachten daarom Fallout 5 ergens in de komende jaren. Als we van dezelfde tijd uitgaan als wat zat tussen Fallout 3 en Fallout 4, dan is de herfst van 2022 goed mogelijk. Maar Fallout 5 kan net zo goed wat later uitkomen. 

De verbeteringen van Fallout 4 ten opzichte van Fallout 3 waren al groots. Gericht kunnen schieten is flink verbeterd, bijvoorbeeld. Ook de grafische vooruitgang viel op; de game was veel kleurrijker. Ook kan je in Fallout 4 meer op hogere gebouwen rondlopen en zijn de wapens beter ten opzichte van Fallout 3. 

Deze eerdere verbeteringen beloven hopelijk een heleboel voor Fallout 5. Op deze pagina zie je een overzicht van alles wat we op dit moment weten over de aanstaande release van deze game. 

Beginnen met Fallout 4 of ’76?

Lezen is leuk, gamen is leuker. Bestel Fallout voordelig via Bol.com en begin!!

Fallout in het kort


check je voordeel bij Bol.com

Fallout speelt zich af in een toekomst na een kernoorlog. Maar een handjevol mensen heeft deze overleefd. Waaronder jij.

Lukt het jou om de chaos te overleven en als sterkste uit de strijd te komen?

Ons cijfer:

  • Overleef in een postapocalyptische wereld
  • Bouw aan de skills van je avatar
  • Spannende actie
  • Uitgebreide, open wereld
fallout 5
Fallout 5, scene uit voorgaande editie 4

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

bol.com kopen

Fallout

Fallout is een serie van computerspellen en is ontwikkeld door Bethesda Game Studios/Softworks. Oorspronkelijk was Interplay Entertainment de uitgever, maar verkocht in 2004 haar licentie aan Bethesda. 

Het spel Fallout speelt zich af in een toekomst, waarbij de internationale spanningen tussen China en de VS hun hoogtepunt bereiken in 2077.

Alle kernwapens samen vernietigen bijna al het leven op aarde. De mensen die deze gebeurtenis hebben overleefd, zijn veelal in aanraking gekomen met een grote hoeveelheid straling.

Fallout 5, de opvolger van Fallout 4
Scene uit Fallout 4. Bron: Bethesda Game Studios

Vaults

Er is maar een klein aantal mensen wat zich veilig heeft kunnen stellen met behulp van speciale schuilbunkers. ‘Vaults’. Deze hadden als doel, dat de mensheid na een kernoorlog gegarandeerd kan blijven voortbestaan. De mensen die hier konden schuilen, hebben een tijd onafhankelijk van de buitenwereld kunnen leven. Maar moesten op een gegeven moment natuurlijk wel naar buiten om hun behoeften te kunnen vervullen. Ook Fallout 5 zal zich in dit universum afspelen.

Mutaties en genetische manipulatie

Echter is de buitenwereld inmiddels flink verwoest en is de openbare orde afwezig. Door de straling zijn er mutaties ontstaan, maar ook zijn er genetische manipulaties uitgevoerd bij mensen in de hoop deze sterker en onoverwinnelijk te maken. Hierdoor zal elke ontmoeting met een persoon van de buitenwereld spannend zijn, want maak je gewoon een praatje, een deal of betekent het een gevecht?

De speler van Fallout kan het gehele spel doen wat hij of zij wil en kan een personage samenstellen waarmee hij of zij speelt. Door een hoeveelheid punten die je inlevert, kun je jouw personage zoveel kracht, uithoudingsvermogen, intelligentie, etc. geven als je zelf wil. En kan dit gevolgen hebben voor hoe je behandeld wordt in de rest van het spel. 

Fallout 76

Naast Fallout 1 tot en met Fallout 4, kwam ook Fallout 76 uit. Dit spel lanceerde op 14 november 2018.

Fallout 76 speel je, in tegenstelling tot de andere Fallout spellen, samen met anderen (dit is een multiplayer spel). Spelers moeten constant online zijn om het spel te kunnen spelen.

Fallout 5, mogelijk dient de multi player mode van Fallout 76 als inspiratie
Fallout 76 was het eerste experiment van Bethesda met multi-player mode in de Fallout franchise. Credit: Bethesda Studios

Dit spel speelt zich af in 2102, 25 jaar nadat de kernwapens bijna al het leven op aarde vernietigden. In deze versie van het spel komen non-player karakters en robots voor, maar al het andere wat er rondloopt, zijn daadwerkelijk andere spelers. 

Nieuw bij Fallout 76 is, is dat spelers zelf de conditie van hun wapens moeten monitoren. Zo kunnen ze voorkomen dat deze kapot gaan. Ook kunnen spelers bijna overal in het spel een basis bouwen om te kunnen koken en uitrusten. Dat is nodig, aangezien ze ook moeten letten op hun voeding en hydratatie.

bol.com kopen

Fallout 5

Maar dan nu… Met de komst van de nieuwe PS5 en de Xbox Series X consoles, en daarbij het feit dat Fallout één van de grotere releases is van Bethesda Game Studios, lijkt het vooralsnog waarschijnlijk dat Fallout 5 eraan komt. De verwachting is dat dit spel, anders dan Fallout 76, een single-player spel zou zijn. 

Er is weinig concrete informatie over het spel, maar er zijn aardig wat roddels. Ook is er al wat informatie gelekt over het nieuwe spel. Het spel is waarschijnlijk te spelen op je computer (Mac OS X en Microsoft), Xbox Series X/S en PlayStation (PS5), tenzij er gekozen wordt voor een exclusieve variant voor Xbox.

Release datum

Op dit moment is Bethesda nog aan het focussen op andere spellen als Starfield, Elder Scrolls 6 en zijn de verbeteringen rond Fallout 76 nog bezig. Zoals gezegd, zou het in lijn met de eerdere Fallout versies kunnen zijn dat het herfst 2022 wordt. Dan zit er precies weer zeven jaar tussen. Bethesda werkt echter aan meer games, dus lijkt 2024 of later realistischer te zijn. 

Het hangt er dus vanaf hoever Bethesda is met de bovengenoemde games, want het lijkt erop dat Fallout 5 hierna zal verschijnen. Daarnaast maakt de huidige pandemie het natuurlijk ook niet veel makkelijker in de ontwikkelingen van de nieuwe games

Locatie en setting

De vorige Fallout game settings waren vol met nucleaire geteisterde Amerikaanse omgevingen. Daarom gaan we er vanuit dat Fallout 5 zich ook in een Amerikaanse staat afspeelt, omdat Fallout 3 bijvoorbeeld in Washington was en Fallout 4 in Boston. De roddels rondom de nieuwe locatie bespreken we hier.

Fallout 5 in New Orleans

Eén van de plekken die het meest gehoord wordt in de Fallout 5 leaks, is New Orleans. Dit wordt gedacht doordat er online een trademark applicatie gespot werd in 2016 voor ‘Fallout New Orleans’. 

Chicago, Alaska…

Daarnaast is Chicago nog een goede optie. Fans van Fallout zeggen zich te herinneren dat ze in de versie ‘Fallout: New Vegas’ hebben gezien dat er een hint was naar een buitenpost in Chicago. 

Ook werd Alaska genoemd, een plek die al eens eerder in de serie is verschenen, net voordat de bommen vielen in 2077. Het kan zo zijn dat ervoor gekozen wordt om ‘terug te reizen’ naar 2076 en te zien hoe het allemaal is gebeurd voor de tijd. 

Of toch Fallout 5 buiten de VS?

Er is nog nooit een Fallout game geweest buiten de Verenigde Staten, dus misschien is Fallout 5 wel de eerste versie waarbij dit gebeurt. Mocht het spel zich in Europa, Azië, Rusland of ergens anders afspelen, zou het een gave verandering zijn, en kan het ervoor zorgen dat fans een frisse, nieuwe blik krijgen op het spel. 

Exclusiviteit voor de Xbox?

Er is een aantal roddels over of het spel exclusief op de Xbox te spelen zal zijn. Dit zijn vooral speculaties. Het spel is immers nog niet eens officieel aangekondigd.

Phil Spencer (de huidige baas van Xbox) heeft gezegd dat er Bethesda titels komen die alleen voor Xbox te krijgen zijn. Of dit bij Fallout 5 ook zo is, weet men niet. 

Fallout 5 alleen op Xbox?
Sinds de overname van Bethesda Studios door Microsoft wordt gespeculeerd dat Fallout 5 alleen op de Xbox (hier afgebeeld: Xbox Series S en X) gespeeld kan worden. Meer dan speculaties zijn dit niet.

Het feit dat de vorige versies van Fallout gewoon op andere platforms gespeeld konden worden, zorgt ervoor dat men verder wil investeren in deze gemeenschappen. De exclusiviteit van de Fallout 5 game zal worden beslist vlak voordat deze uitkomt, dus we kunnen hier nog weinig over zeggen met zekerheid. 

Verwachtingen Fallout 5

Er is nog geen informatie over hoe Fallout 5 er precies uit gaat zien, maar dat is logisch. Wat we wel kunnen verwachten, is dat Bethesda gewoon verder bouwt op de vorige versies van de game. Waarschijnlijk nemen de ontwikkelaars alles wat wel werkt mee naar de nieuwe versie. De ontwikkelaars zullen wat niet werkte aanpassen of schrappen, zoals de multiplayer optie in Fallout 76.  

Mogelijk multiplayer, ondanks problemen met Fallout 76

Todd Howard van Mashable heeft het volgende gezegd over multiplayer opties: “Geloof het of niet, elke keer als we bezig zijn met het maken van een game, designen we een multiplayer mode om te zien wat we ermee kunnen doen”.

Fallout was voor de release van Fallout 76 alleen single player. Maar nadat Fallout 76 aardig wat kritiek heeft gehad van de gamers en fans van het spel, gaan we er vanuit dat Bethesda nu weet wat ze vooral níét moeten doen bij de nieuwe versie Fallout 5. Volgens fans valt er veel te leren van de Fallout 76 game. 

Sociale aspecten

Ook al zegt Howard dat voor toekomstige Bethesda spellen het beste idee lijkt om ze voornamelijk single-player te houden, laat hij wel weten dat er sociale aspecten kunnen zijn in het spel. Er zou bijvoorbeeld een sociaal systeem kunnen komen om berichten achter te laten voor andere spelers met hints. Of het tegenovergestelde. Maar het kan ook heel goed zijn dat ze hier bewust niet voor zullen kiezen. 

Voortbouwen op zijn voorgangers

De verwachting is dat Fallout 5 eigenlijk zal lijken op zijn voorgangers wat betreft het doel van het spel. Dat doel, overleven in een nucleaire Apocalyps, is precies wat de game zo sterk en geliefd maakt. Alleen zullen er hopelijk verbeteringen en extra’s zijn wat betreft de rest eromheen. 

We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten . Hopelijk wordt er binnenkort nog meer bekend gemaakt over de releasedatum en andere details! 

Ben jij op zoek naar een zombie spel? Lees dan hier meer over Back 4 Blood en Dying Light 2!

FAQ: veelgestelde vragen over Fallout 5

Komt er überhaupt een opvolger voor Fallout 4 en Fallout 76?

Gamekenners denken van wel. Uitgelekte geruchten, de negende generatie game consoles en de al lange tiid sinds Fallout 4 maken dit aannemelijk.

Wat wordt de release date van Fallout 5?

Dit weten we nog niet. Sommigen vermoeden in de herfst van 2022, anderen denken een datum verder in de toekomst.

Wordt Fallout 5 exclusief voor de Xbox?

Dat is mogelijk. De meeste fans van de serie spelen op een andere console dan de Xbox. Het management van Xbox zal een afweging maken of het hogere marktaandeel van Xbox in het gamesegment, omdat Fallout fans over zullen stappen op Xbox, op zal wegen tegen de lagere verkopen van de game en woedende reacties van fans.

Fallout 5 voorgangers kopen

Het duurt dus nog wel even voordat er een nieuwe Fallout 5 versie uitkomt. Het goede nieuws is dat de bestaande versies nog goed verkrijgbaar zijn. Dit vaak tegen voordelige tarieven.

Bethesda lanceert geregeld nieuwe gratis releases, zoals missies, voor Fallout 76.

fallout 5
De Skull Lord, een karakter uit de plotlijn Brotherhood of Steel voor Fallout 76. Credit: Bethesda Studios

Beginnen met Fallout 4 of ’76?

Maak nu voordelig kennis met deze award winnende games via Bol.com en begin!

Home » Games | Alle games op een rijtje! » Fallout 5 | Update met het laatste nieuws en geruchten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *