Far Cry 6 | Review: Viva la revolución, op PC, PS4 en Xbox!

In de Far Cry 6 gameplay stap je in de voetsporen van Castro of Ho Chi Minh. Nu de Far Cry 6 release date openbaar is, kan jij je alvast aansluiten bij het guerillaleger Libertad. Ontdek ook Far Cry 5 vs 6. En of Far Cry 6 beschikbaar is voor PS4, Xbox en PC.

far cry 6

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

far cry 6 release date, far cry 6 ps4, far cry 6 gameplay, far cry 5 vs 6

Gameplay Far Cry 6 PS en Xbox

De dictator Antón Castillo (gespeeld door de bekende acteur Giancarlo Esposito) , die het eiland Yara al jaren met ijzeren vuist regeert, is een echte patriot met ijzeren wil. Hij wil echt alleen het beste voor zijn vaderland en zijn volk. Wat jammer, dat zo weinig mensen hem begrijpen.

Hij denkt rustig zijn zoon Diego voor te kunnen bereiden om hem op te volgen, terwijl hij zijn tegenstanders in strafkampen laat martelen. Dat martelen geeft wel veel rommel, natuurlijk, maar dat is de beste manier om deze onwetenden te overtuigen dat Castillo’s visie toch echt het beste is voor de Yaranen.

Maar hij heeft buiten de waard gerekend. De verzetsbeweging Libertad heeft nu namelijk een goede leider, Dani Rojas, gespeeld door jou. Dani kan zowel een mannelijk als een vrouwelijk personage zijn. Dani dat gaat dit akelige heerschap het vuur flink aan de schenen leggen. En “vuur”, mogen we hier letterlijk nemen, want de molotov cocktails, vlammenwerpers en de vuurgevechten zijn niet van de lucht.

Je staat er niet alleen voor bij het omverwerpen van deze tiran. Guerilla Master Juan Cortez voorziet je namelijk van unieke wapens, die op een creatieve manier in elkaar geflanst zijn.

Denk bijvoorbeeld aan de Macarena gun, die je vijanden op hun graf laat dansen.

far cry 6
De Macarena gun laat vijanden letterlijk op hun graf dansen.

En de tot moordtuig omgebouwde auto’s. Het vernuft van de Yaranen is werkelijk ongekend.

En dan zijn er natuurlijk nog andere vrienden, zoals het schattige hondje Chorizo en de krokodil Guapo, die heel wat minder schattig dan zijn naam doet vermoeden. Welkom, of moeten wij zeggen, bienvenido, in de Caraïbische eilandstaat Yara, de wereld van Far Cry 6.

Libertad o muerte?

Wil jij meer revolutionair bezig zijn dan alleen met een slap T-shirtje van Che? Sluit je nu aan bij Libertad!

Far Cry 5 vs 6

De gameplay van Far Cry 6 verschilt erg van die van de harde actiegame Far Cry 5. Hoewel liefhebbers van felle schietpartijen en harde explosies beslist flink aan hun trekken komen, wordt er in de nieuwe game veel meer aan het achtergrondverhaal en karakterontwikkeling gedaan dan in de voorgaande game.

Kortom: de gameplay van Far Cry 6 is veel dieper dan die in Far Cry 5. Dat zal mensen die houden van een goed uitgewerkte background erg aanspreken.

Dit, terwijl Far Cry 5 volgens reviewers ook al een behoorlijke verbetering was vergeleken met de eerste vier delen in de franchise.

Zo kan je in Far Cry 6 je schietijzer opbergen en je onder de bevolking mengen. En zo onopgemerkt langs de soldaten van dictator Castillo te glippen.

far cry 6 gameplay

Of, wat van de bijzondere sfeer in de Havana-achtige hoofdstad Esperanza opsnuiven. Dat was in Far Cry 5 wel anders. Daarin moest je zo ongeveer op elk gestoord sektelid schieten dat er bewoog. Want ze schoten ook op jou.

Naast de totaal andere omgeving – Far Cry 5 vond plaats in de Amerikaanse prairiestaat Montana – is het nu ook mogelijk om in Far Cry 6 paard te rijden. Paradoxaal genoeg kon dat in Far Cry 5 niet, terwijl Montana juist bekend staat om zijn vele paardenranches. Samengevat is Far Cry 5 vs 6 dus echt een behoorlijk andere game.

Veel gamers kijken er naar uit om dit soort games te spelen.

Wil je Far Cry 5 proberen?

De voorganger, Far Cry 5 is nu extra goedkoop op Bol.com!

Far Cry 6 release date

Zoals je je voor kan stellen, heeft er in deze game nogal wat werk gezeten. Maar nu is er toch een definitieve release date bekend. Dat wordt, na uitstel wegens corona, 7 oktober 2021 voor alle platforms tegelijk. En dat zijn er nogal wat. De twee grote spelconsoles worden ondersteund, plus PC. Dit via de game engine van Ubisoft.

far cry 6 gameplay
7 oktober 2021, de officiële release datum van Far Cry 6, gaat de vlag uit in Yara. Be there.

Veel research achter Far Cry 6 PS4, Xbox en PC

De makers hebben hun huiswerk goed gedaan. Zo hebben ze in Cuba veel onderzoek gedaan naar de Caraïbische cultuur. Ook de naam Yara is Cubaans. Er bestaat echt een stad Yara op Cuba.

Ze hebben ook Cubaanse oud-revolutionairen geïnterviewd over hoe de guerillastrijd tegen het Batista regime precies ging.

far cry 6 release date

Hoofdpersoon Dani spreekt met haar raadsman, de schrijver van het handboek voor revolutionairen. Samen gaan jullie dictator Castillo en zijn verwende zoontje Diego flink het leven zuur maken.

En over de technieken die tijdens de Cubaanse revolutie zijn gebruikt om de Amerikaanse zetbaas Batista ten val te brengen. Verder is het eiland sfeervol gestoffeerd met huizen en landschappen in Cubaanse stijl.

In de game story is het eiland Yara, net als Cuba, getroffen door boycots vanwege de dictatuur van Castillo, en is daarom in de jaren zestig blijven hangen. Overal zie je de agitprop slogans en posters van Castillo hangen, die zijn “paradijs” aanprijzen. Je voelt je op vakantie als je het spel speelt. Tot er op je in-game mobiele telefoon de opdracht voor de volgende missie verschijnt…

Geruchten Far Cry 6

Er komen verschillende luxe-edities van de game, waar allerlei extra verhaallijnen in zitten.

Wil je een keer voor de slechterik spelen? Want laten we eerlijk zijn, dictator Castillo heeft toch wel een zekere duivelse charme. En dat paradijs, waar Castillo het steeds over heeft, afgezien van die verdwijningen dan, dat kan toch niet slecht zijn?

far cry 6 release date
Vind je oproerkraaiers met lang haar helemaal niks? El presidente Castillo verwelkomt je graag als mede-slechterik.

Dat kan, met de game extensies. Er zijn ook special editions te koop. Zo is er een Deluxe versie met een meegeleverd guerilla wapen, dat er zo echt uit ziet dat je daarmee maar beter niet over straat kan lopen. Want ook hier moet de politie niets hebben van rellende radicalinski’s en ander subversief gespuis.

Erg aantrekkelijk aan de game is dat je je eigen auto’s en wapens kan modden. Wil je een raketwerper op je pick-up truck of toch maar de Tostador, de vlammenwerper? No problemo, de vindingrijke technici van Yara regelen dat wel even voor je, gringo.

Het gaat ook mogelijk worden, om als je de PS4 versie hebt gekocht, deze te upgraden naar PS5. Hoe precies, vertelt Ubisoft later.

Systeemeisen en aanbevelingen

De game is nog niet uitgebracht en op de Far Cry 6 website heeft de ontwikkelstudio nog geen hardware vereisten geplaatst. Wat er precies nodig is, is dus koffiedik kijken, maar afgaande op het feit dat de game speelbaar wordt op PS4 en de Xbox One serie, kunnen we al voorspellen dat de game niet extreem veeleisend zal zijn. Daarom voorspellen game goeroe’s dat de hardware vereisten niet extreem zwaar zullen zijn. Zij denken dat het definitieve lijstje zal lijken op:

 • OS: Win 10 64.
 • Processor: Intel Core i5-4460 3.2GHz / AMD FX-8350.
 • Graphics: AMD Radeon R9 390 or NVIDIA GeForce GTX 970 4GB.
 • VRAM: 2GB.
 • System Memory: 8 GB RAM.
 • Storage: 50 GB Hard drive space.
 • DirectX 12 Compatible Graphics Card.

Twijfel je? Het kan nooit kwaad om delen van je pc te upgraden, of, als je systeem echt definitief rijp is voor vervanging, een betere te kopen. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf een game pc samen te stellen.

Zeker weten dat je pc Far Cry 6 aan kan?

Bol.com heeft voordelige game pc’s en onderdelen om je pc mee te upgraden!

Conclusie

Far Cry 6 is met veel liefde voor detail gemaakt. De makers hebben zich behoorlijk uitgesloofd om de game zo realistisch en sfeervol mogelijk te maken. Het vooroordeel dan computergames altijd dom zijn, wordt met deze game wel behoorlijk gelogenstraft.

Geen wonder dat de gamewereld reikhalzend uitkijkt naar de lancering van deze grootse game, want zo mag je het wel noemen.

Ben je echt een Far Cry fanaat, ga dan voor de Collectors Edition. 200 euro, maar dan heb je alles van de Ultimate edition plus, als bonus, hebbedingetjes zoals een kaart van Yara, stickers en een echte Tostador vlammenwerper replica.

far cry 5 vs 6
In Yara lijkt net als op Cuba, in sommige opzichten de tijd stil te hebben gestaan.

Wat het definitieve resultaat is, weten natuurlijk alleen de alfa- en betatesters.

Wat tot nu toe uitgelekt is, lijkt echter zeer de moeite waard. Hopelijk zijn de missies binnen de game langdurig en complex genoeg voor vele uren speelplezier.

far cry 5 vs 6
De Collectors Edition is, dat moet gezegd, helemaal next level.

Waarom Far Cry 6 PC, Xbox of Sony PS4 spelen?

 • Goed achtergrondverhaal.
  De ontwikkelaars van de game hebben zich verdiept in de Caraïbische cultuur en de Cubaanse revolutie om een realistische Caraïbische eilandstaat te kunnen scheppen. Yara heeft daarom in veel opzichten het een en ander weg van Cuba, zij het hoe Cuba er onder Batista begin eenentwintigste eeuw uit zou zien.
 • Open world.
  De eilandstaat Yara in de game is een open spelwereld, waarin je vrij kan rondbewegen.
 • Vrij lage hardware eisen.
  Op een moderne pc, en betere game pc’s tot een paar jaar oud, is deze game prima te spelen zonder dat je dure nieuwe hardware aan hoeft te schaffen. Maar voor wie wel goede hardware heeft, ondersteunt de game tot 4K schermresolutie.
 • Spannende actie met uitdagende verhaallijn.
  Realistische gevechtsscenes en ook aandacht voor karakterontwikkeling maakt dat zowel de liefhebbers van harde actie, als van diepgang en psychologie aan hun trekken komen.
 • Maak kennis met creatieve vondsten.
  Zowel auto’s als wapens kan je aanpassen aan je wensen. Zo kan je auto’s omtoveren tot een soort kleine tank, en bizarre wapens, zoals de Macarena gun, leren kennen.

Veelgestelde vragen

Wat is de release datum van Far Cry 6?

7 oktober 2021 is de Far Cry 6 release date. Dan komt de game uit voor PS4/PS5, Xbox One en S/X Series en pc.

Far Cry 6 PS4 of Far Cry Xbox?

Far Cry 6 is op zowel de PS4, PS5 als de Xbox One en Xbox Series te spelen. En op pc. Hiervoor moet je wel de game engine van Ubisoft downloaden. Steam wordt namelijk niet ondersteund.

Is Far Cry 6 een shooter of een strategisch spel?

Beide, met daarbij ook enige karakterontwikkeling en een interessant achtergrondverhaal.

De guerilleros van Libertad wachten op je!

Wees een echte Leeuw van Yara en bevrijd je vaderland van de tiran!

Home » Games | Alle games op een rijtje! » Far Cry 6 | Review: Viva la revolución, op PC, PS4 en Xbox!

Andere games


Hier vind je meer Apparata game nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *