Forza Horizon 5 | Release date nu bekend

Met de New Forza Horizon 5 release date nu bekend, willen we weten, wat er precies zit in de Forza Horizon 5 Xbox of pc editie. Dit, en nog veel meer, in deze review!

forza horizon 5

Forza Horizon 5 in het kort


check je voordeel bij Bol.com

Forza Horizon is een reeks spellen die een kruising zijn tussen een vakantie en een spannende rally. Ook Forza Horizon 5 is zo’n spel, deze keer in het zonovergoten, pittoreske Mexico.

Ben jij de snelste, en ploeg jij je scheurijzer door oerwouden, woestijnen, slaperige stadjes en eeuwenoude Mayatempels?

Ons cijfer:

 • Spannende races door allerlei terrein
 • Op vakantie in je game stoel
 • Ontwerp je eigen routes
 • Geniet van unieke Mexicaanse kunst en een fraai gamelandschap
Forza Horizon, scene uit de game reeks

Inhoudsopgave

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/gaming-meerdere-games-2/”]

Gameplay Forza Horizon 5 Xbox en PC gameplay

Toe aan vakantie? Dan is er goed nieuws. Er gelden geen coronaregels in het zonovergoten Mexico van Forza Horizon 5. Vanaf november 2021 kan jij vanaf je gamestoel rond racen tussen de stranden, oerwouden, woestijnen en Maya tempels in dit spectaculaire land en allerlei missies voltooien.

Alvast voorbereiden op Forza Horizon 5?

Koop de eerdere Forza spellen, bij bol.com!

Wat is Forza Horizon 5 PC en Xbox?

De Forza Horizon spellen zijn echte race games, waarbij snelle auto’s en spectaculaire races de boventoon voeren. Vergeleken met de meer serieuze hardcore racing lijn Forza Motor, is Forza Horizon meer voor het vakantiegevoel.

Waar Forza Horizon opeenvolgend in de Verenigde Staten, Zuid-Frankrijk, Australië en Groot-Brittannië plaatsvond, is de opvolger, Forza Horizon 5, gelokaliseerd in het al even pittoreske Mexico. Reviewers klaagden over het gebrek aan vakantiegevoel in Forza Horizon 4. Dat lijkt weer helemaal terug te komen in Forza 5. Wat dat betreft was de keuze voor Mexico, een geslaagde.

Forza Horizon 5 Xbox en ook de PC versie krijgt een nieuwe Expedition feature. Spelers moeten daarin missies uitvoeren. Als je de muren in het spel kunstzinnig vindt, kan dat wel kloppen. Een aantal muurschilderingen van bestaande, bekende Mexicaanse artiesten sieren gebouwen in de game op.

forza horizon 5

Natuurgetrouwe, spectaculaire landschappen

Vergeleken met Forza Horizon 4 zijn de omgevingen natuurgetrouwer. Foto’s van het Mexicaanse landschap en veel bijzondere Mexicaanse gebouwen, zoals de beroemde Maya-ruïnestad Uxmal waar je bruut doorheen scheurt, hielpen daarbij. Daarbij horen ook HDR opnames van de lucht, die deze realistischer moeten maken. Als je een goede videokaart hebt, wordt de kwaliteit uiteraard nog beter.

Ook zullen er weersverschijnselen zoals zandstormen en orkanen in de game worden geïntroduceerd.

forza horizon 5 release date

Ook de scheurijzers waarmee je als speler het vredige Mexicaanse platteland onveilig maakt, zijn met enorme precisie via raytracing in het spel vormgegeven. Daardoor kan je een levensechte race ervaring doormaken.

In de race door de jungle lijken de auto’s wel erg weinig afgeremd te worden door de vegetatie en het water van de rivier, dat ook nauwelijks opspat, waar je met deze hoge snelheden een enorm waterballet zou verwachten.

Natuurkundige effecten kunnen iets beter

Bij hogere snelheden explodeert de weerstand van water, dus komt zelfs een zeer snelle auto snel tot een slakkengang. Of, je krijgt hydroplaning, je rijdt dan letterlijk op het water. Als je daar op let, is dit een storend schoonheidsfoutje.

Verder is de grafische vormgeving van de game prima. De ontwerpstudio heeft zich erg uitgeleefd op hyperrealistische renderings van onder meer de Popocatépetl, de hoogste vulkaan van Mexico. Wat dat betreft is de game een genot om naar te kijken. Jammer dat deze mooie omgeving niet werd aangevuld door een physics nerd die de special effects rechtzet.

Car tuning en andere mods aan honderden verschillende auto’s

Ook in Forza Horizon 5 hebben de makers niet bezuinigd op hun wagenpark. Honderden verschillende modellen, van luxe Koenigseggs, tot wat minder elitaire modellen, alles is vertegenwoordigd in het bijzondere wagenpark. Als je niet tevreden bent met een auto, kan je deze uitgebreid tunen. En vind je vriend in het spel jour mooie knutselwerk helemaal de bom? No problemo, jij kan hem of haar het ontwerp delen..

New Forza Horizon 5 Xbox of PC zelf uitbreiden

Met de Invention Mode kan je zelf uitbreidingen op de game maken, met je eigen spelregels. Als je alle missies uitgespeeld hebt, is dit een leuke feature om de game spannend en boeiend te houden.

forza horizon 5 release date

Je zou bijvoorbeeld een puzzeltocht kunnen uitzetten, of een soort handelsreiziger probleem kunnen verzinnen. Een drugssmokkelpoging, of wellicht met een illegale migrant in je koffer, langs de muur van Trump zien te komen zonder dat de grenspolitie je inhaalt, is ook een leuke mod. Hopelijk zien we zodra de Forza Horizon 5 release date geweest is, veel van dat soort game additions.

Forza Horizon 5 Android

Microsoft lijkt nu eindelijk Android echt te omhelzen, met de mogelijkheid om Android apps onder Windows 11 te draaien. Daarbij past dat ook Microsoft games op de Android uitkomen. Inderdaad wordt het mogelijk Forza Horizon 5 in appvorm te spelen op je mobieltje. Uiteraard, we praten hier over Microsoft, niet gratis. Dus je moet dan een Xbox GamePass regelen.

Forza Horizon 4

Wil je alvast kennis maken met de Forza Horizon 5 serie? De game Forza Horizon 4 is vrij recent en ook al behoorlijk spectaculair. Deze speelt zich af in Groot-Brittannië en is ook een open wereld. Ook in Forza Horizon 4 zijn de special effects al vrij spectaculair.

new forza horizon 5

Forza Horizon 4 kreeg kritiek wegens het vrij serieuze karakter van het spel, naast veel lof voor de ‘Horizon Life’ feature. Naast de race, en het verdienen van auto’s, kunnen spelers ook aan hun in game avatar werken, met kleding en emities voor en na races. Ook kunnen ze huizen kopen waar in-game weer bonussen me verdiend kunnen worden. Dit zal vooral de minder hardcore racer gamers meer aantrekken.

new forza horizon 5

Bijzonder aan Forza Horizon 4 is dat de seizoenen wisselen per dag. Zo kan je in een week door een winter-, lente-, zomer- en herfstlandschap rijden. Zo maak je hetzelfde landschap op vier verschillende manieren mee. Een bijzondere belevenis.

New Forza Horizon 5 release date

Volgens de ontwikkelaars van deze game, is 9/11, 9 november 2021 de New Forza Horizon 5 release date van deze spectaculaire race game. Zowel de Xbox gebruikers PC gamers kunnen dan beginnen Mexico te ontdekken en talloze spectaculaire missies te voltooien.

De toekomst, na Forza Horizon 5

Waarschijnlijk gaat het na deze release nog wel een paar jaar duren, voor er een nieuwe Forza Horizon 6 uitkomt. Hoe die er uit al zien, gaat erg afhangen van de respons van fans op Forza Horizon 5. Enkele voorspellingen lijken redelijk.

Zo zal waarschijnlijk, zo niet voor Forza Horizon 5, dan zeker wel voor Forza Horizon 6, een virtual reality editie uitgebracht worden. Dat is immers nu voor Flight Simulator ook gebeurd en Microsoft zet nu fanatiek in op VR.

Daarbij komt natuurlijk wel een hogere hardware spec kijken. Mogelijk dat deze opvolger ook niet meer op de Xbox One gespeeld kan worden door de hogere hardware eisen en toch echt een Xbox Series S of X vereist.

Systeemeisen en aanbevelingen

We weten uit Microsoft mededelingen, dat Forza Horizon 5 speelbaar wordt op de Xbox One serie (en dus ook de Xbox Series S en X modellen). Dit ligt ook in de verwachting, de game is vooral anders door de andere omgeving en de betere grafische kwaliteit.

Dus het lijkt een veilige aanname, dat een pc die Forza Horizon 4 makkelijk aankan, ook Forza Horizon 5 aan zou moeten kunnen. Publieke bronnen geven de volgende aanbevolen, inderdaad niet heel zware minimale hardware configuratie.

 • Processor: Intel i3-4170 @ 3.7Ghz of Intel i5 750 @ 2.67Ghz.
 • Memory: 8 GB RAM.
 • Graphics: NVidia GTX 760 of AMD RX 460.
 • DirectX: Version 12.
 • Opslag: 80 GB beschikbare SSD ruimte.

Daarnaast is het ook mogelijk om een racestuur te gebruiken. Lees hier meer over de beste racestuur.

Kan je game pc het niet meer bijsloffen?

No problemo, amigo! Koop mucho presto een betere bij bol.com!

En verder

Veel weten we nog niet van wat deze game ons gaat brengen, behalve dat het landschap realistischer en afwisselender dan ooit zal worden. Dus in ieder geval een vakantiegevoel lijkt gegarandeerd, en dat is een groot goed in deze tijden.

forza horizon 5 xbox one

Ook de missies beloven een boeiende uitbreiding te worden. Dus wie meer wil dan alleen racen, en spannende missies, car tunen, zelf uitbreidingen ontwikkelen en vooral het echte Forza Horizon vakantiegevoel wil ondergaan, gaat deze nieuwste telg aan de Forza Horizon loot waarschijnlijk erg waarderen.

Veel meer dan dit kunnen we niet zeggen. Waarschijnlijk zullen de ontwikkelaars van de game de komende maanden steeds meer informatie los laten. Misschien dat bètatesters een tipje van de sluier op gaan lichten.

Vijf redenen om Forza Horizon 5 PC of Xbox te kopen

 • Een ouderwets vakantiegevoel.
  De zonnige omgeving en vrolijke kleuren vormen een verademing na maanden in Nederland opgesloten te zijn geweest.
 • Grote open wereld met spectaculaire landschappen.
  Van woestijn tot tropisch regenwoud, van de pittoreske kust tot de vijf kilometer hoge besneeuwde top met gloeiende lava van de actieve vulkaan Popocatépetl, en natuurlijk menige prachtige historische Mexicaanse altepetl, sorry, stadje natuurlijk, en gebouwen. Met levensecht weer.
 • Ongestraft de hufterige gringo uithangen.
  Altijd al als een wilde toro dwars door eeuwenoude Maya monumenten willen crossen, fruitstalletjes van hardwerkende kleine ondernemers bruut omver willen rammen met je bolide en, uiteraard, dat irritante bedreigde tropische regenwoud grondig slopen met je opgevoerde ploegijzer terwijl je tonnen CO2 uitstoot? Dan heb je nu de game van je dromen gevonden, amigo.
 • Spannende missies.
  Bouw aan je autorace imperium terwijl je talloze boeiende personages ontmoet op je avonturen.
 • Mod en car tune naar hartenlust in deze multi player game.
  Je hebt uitgebreide mogelijkhedene om game uitbreidingen te ontwerpen en

Veelgestelde vragen

Wanneer is de Forza Horizon 5 release date?

Vanaf 9 november 2021 is de game verkrijgbaar voor de Xbox One, Xbox Series S en X en PC .

Wat is het verschil tussen de Forza Motorsport en Forza Horizon?

Forza Motorsport is voor de serieuze hardcore racer die met geconcentreerde blik voor zich uit kijkt terwijl hij zijn rivalen in probeert te halen. Forza Horizon draait vooral om de fun.

Is er ook een Forza Horizon 5 voor de Sony Playstation?

Nee, helaas. Microsoft is er op gebeten om concurrent Sony flink voorbij te fietsen met de console verkopen, dus brengt deze game alleen uit voor de Microsoft Xbox One / Series en Windows 10 PC.

Toe aan wat zon?

Verwen jezelf met de zonnige race game Forza Horizon 5!

Home » Games | Alle games op een rijtje! » Forza Horizon 5 | Release date nu bekend

Andere games


Hier vind je meer Apparata game nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *