GTA 6 | Wanneer komt GTA 6 uit? En wanneer GTA 6 kopen?

De beruchte serie Grand Theft Auto krijgt er volgens insiders een opvolger bij. Wanneer is de GTA 6 release?

En, wat kunnen we verwachten in GTA 6?

Waarom zou je netjes betalen, als je een doodsbange winkelier ook onder schot kan houden?

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/gaming-meerdere-games-2/”]

Gameplay GTA 6

Snelle auto’s, snoeiharde parodieën op de Amerikaanse samenleving en vooral veel, veel geweld kenmerken de Grand Theft Auto games. GTA 6 zal waarschijnlijk geen uitzondering zijn op deze succesformule.

De veel krachtiger game consoles van nu kunnen ook een veel grotere world map en betere graphics aan. Waarnemers verwachten daarom, dat GTA 6 de eerdere GTA spellen op dit punt flink zal overtreffen.

GTA 6 kopen?

GTA 6 kopen kan nog niet. GTA 5 en GTA Online kopen, wel. Koop daarom alvast voordelig bestaande GTA games via Bol.com

40 maal grotere map

Volgens een GTA 6 leak zal de GTA 6 map een veertig maal grotere map kennen dan voorganger GTA 5. Waar GTA 5 een eiland vormde, de staat San Andreas, zal de komende map uit vier ‘states’ bestaan: naast San Andreas, dat uit zal worden gebreid, Mid West, Liberty City en Wade, waarin Vice City zal komen te liggen. Dit is uiteraard niet zeker.

Volgens een ander GTA 6 leak zou juist de Braziliaanse metropool Rio de Janeiro een prominente rol krijgen in de game.

GTA 6 speelt zich volgens de geruchten eerder af in de tijd, in de jaren tachtig. De wapenwetten zullen verschillen per staat. De meeste geruchten lijken er op te wijzen dat Vice City, het toneel van eerdere GTA releases, weer tot nieuw leven wordt gewekt.

Afwisselende GTA 6 map: leak

Ook de GTA 6 map zal uit eilanden bestaan, die met bruggen met elkaar verbonden zijn of alleen per boot en vliegtuig.

Uit gelekte informatie blijkt dat op deze map zowel gebergten, woestijnen als moerassen voor zullen komen.

Vermoedelijk komt er ook jungle, als Zuid-Amerika inderdaad de rol gaat spelen die leakers voorspellen.

GTA6

En natuurlijk veel onderwaterlandschap, want het grootste deel van de map is zee.

Invloeden van weer

Anders dan in GTA 5, zal in de GTA 6 map het weer veel wisselender zijn en een grotere rol spelen in de gameplay.

Dingen als overstromingen na zware regenval, verwoestende orkanen en andere extreme weersomstandigheden zullen volgens een lek van een Rockstar medewerker op Reddit, een veel grotere rol gaan spelen.

GTA 6
GTA5 kende al de spectaculaire tsunami-mod. Gaat GTA6 dit overtreffen?

Zo wordt het in GTA 6, denken sommigen, mogelijk een vliegtuig te besturen tijdens een orkaan. Over de rest kunnen we alleen speculeren. Tornado’s zitten er al in. Sneeuw? En als we toch bezig zijn, een uitbarstende vulkaan? Waarschijnlijk staan ons nog wel een paar verrassingen te wachten.

Teamplay in GTA 6

De online versie van GTA5, GTA Online, maakt het voor een grote groep spelers mogelijk om met elkaar de staat San Andreas op te vrolijken met gecrashte auto’s, doorzeefde lijken, verminkte slachtoffers en andere onmisbare onderdelen van het moderne leven in een grote stad die er toe doet.

Kenners verwachten dat GTA6 ook uitgebreide mogelijkheden voor teamplay zal kennen. Zo wordt het mogelijk om met een groep online vrienden een kraak te zetten, een roofoverval te plegen of andere bijdragen te leveren aan een betere, groene en liefdevolle wereld.

Vrouwelijke hoofdrolspeler, zegt GTA 6 leak?

Onder feministen en andere bestrijders van sociale onrechtvaardigheid, heeft Grand Theft Auto geen beste reputatie.

Zo worden vrouwen geregeld in elkaar gemept, als strip danseres of ander gehoorzaam, object gebruikt en hebben ze niet echt een vrije wil. Kortom: Niet heel vrouwvriendelijk.

De game is daarom al onderworpen geweest aan felle protesten van vrouwen en hun sympathisanten.

gta 6
“Deeply spiritual pose” in GTA 5.
Bron: Rockstar

Dat kwam GTA op een ban in verschillende winkels kwam te staan.

Dat wordt anders in GTA 6 volgens een GTA 6 leak van Tom Henderson. Zo wordt waarschijnlijk een van de hoofdrolspelers een vrouw. Waarschijnlijk kan de game zo ook het steeds grotere aandeel vrouwelijke gamers aan zich binden.

GTA 6 release date, want in testfase

Veel gamers kijken uit naar games zoals deze. Een betrouwbare aanwijzing dat de game binnen een jaar gereleased zal worden, is een personeelsadvertentie van maker Rockstar. In deze advertentie, daterend van april 2021, werd om testers gevraagd.

Wat testen? Het meest waarschijnlijke is uiteraard de game GTA 6. Bijvoorbeeld testen GTA6 PS4 en GTA 6 PS5. Dat zou betekenen dat de game nu in de testfase is en dat er dus binnen enkele maanden een officiële aankondiging en daarna een release zou volgen. Dat zou het waarschijnlijk maken dat Rockstar de game ergens in het jaar 2022 uit gaat brengen.

Next-gen release

Het kan ook zo zijn, dat Rockstar nog even wacht met de release van de volgende block buster. De next-gen release date van de bestaande game GTA 5 voor de nieuwe generatie Playstation 5 en Xbox Series S en X, komt ook nog 11 november 2021.

Dit zal weer een nieuwe verkoopgolf van GTA 5 opwekken en het daarmee voor Rockstar interessant maken om de lancering van GTA6 nog even uit te stellen, tot ook die verkopen weer beginnen met op te drogen. Want als GTA6 uitkomt, wil natuurlijk geen Playstation 5 of Xbox Series X bezitter nog de voorganger kopen.

Dat maakt geruchten, als zouden GTA 6 PS 5, PS4 en GTA 6 Xbox Series X pas in 2023 uit komen, veel aannemelijker.

Waarschijnlijke systeemeisen GTA 6

Met zekerheid, minimaal:

 • Windows 10, 64-bit
  En voor de multi player mode:
 • Breedbandverbinding

Wanneer komt GTA 6 uit? Het is lastig om voor de GTA 6 release date te voorspellen wat de exacte hardware-eisen van GTA6 zullen worden. Immers, officieel heeft game studio Rockstar nog niets bekend gemaakt over deze game. Wil de game een kans maken op miljardenverkopen zoals de voorganger, dan zal de game in ieder geval speelbaar moeten zijn op Sony Playstation 5 en Xbox Series X, en waarschijnlijk ook Xbox Series S.

En natuurlijk op pc’s die qua grafische- en rekenkracht vergelijkbare hardwarespecificatie hebben als die van deze twee leidende game consoles.

Vermoedelijke hardware eisen

Dat doet vermoeden, dat je minstens een Windows 10 (64-bit) besturingssysteem nodig zal hebben op je pc, plus 16 GB RAM. Zoals altijd, zal ook hier extra RAM geheugen geen kwaad kunnen. Vermoedelijk zal ook de eis aan de processor erg hoog zijn. Denk toch minimaal aan een octacore met 3,3 GHz.

We komen dan op de volgende, vermoedelijke, minimum hardware eisen aan een pc.

 • AMD Ryzen 7 3700X 3.6 GHz of meer
 • 16 GB RAM of meer
 • RTX 2070 of RTX 2070 Super
 • 1 TB SSD

Dit zijn behoorlijk zware hardware eisen, maar vergeet niet dat het nog wel even duurt voordat de studio Rockstar de game uit zal brengen. Tegen die tijd is het chipstekort voorbij, is de hardware techniek een heel stuk verder en zal de hardware ook weer flink in prijs gedaald zijn.

Is een criminele GTA6 carrière wat voor jou?

Neem de proef op de som met een van de bestaande GTA spellen. Kies of je je wilt specialiseren als bankrover, drugssmokkelaar of allround schurk en koop je gaming gear voordelig op Bol.com

Conclusie GTA 6

Hoewel GTA6 nog niet beschikbaar is, belooft de game een grote upgrade te vormen op GTA 5.

De physics engine van GTA5 is al behoorlijk indrukwekkend. Vermoedelijk zal GTA6 de bakens nog verder verzetten met een veel realistischer weersysteem.

gta 6
Ook voor meer zachtaardige spelers biedt de game engine van GTA interessant vermaak.

Gezien het uitermate groffe geweld en seksisme in het spel, is het spel wat minder geschikt voor kinderen. Maar voor volwassenen die de gangster wereld van GTA met een korreltje zout nemen en af en toe willen kunnen doen wat er níet mag is de game een welkome escape ervaring.

Voor vrouwelijke gamers is de vermoedelijke komst van een vrouwelijke hoofdpersoon waarschijnlijk een verademing. Toch zullen er vermoedelijk niet veel concessies gedaan worden aan de bewezen succesformule van de game.

Waarom wachten op GTA 6?

 • Eén keer betalen, daarna altijd gratis.
  Je betaalt enkel de eenmalige kosten om toegang te krijgen, maar daarna is het spel volledig gratis.
 • Enorme, afwisselende speel map
  Als de geruchten kloppen, zal de nieuwe GTA6 map veertig maal groter zijn en veel afwisselender weer kennen. Naast de al behoorlijk indrukwekkende diversiteit in San Andreas van GTA 5, belooft de nieuwe speel map internationaal te worden.
 • Realistische game-engine.
  De toch al behoorlijk realistische physics engine van GTA 5 zal in GTA6 een stuk opgevoerd zijn. Alle grappen waarmee je in GTA 5 mods kennis hebt kunnen maken, zullen vermoedelijk standaard in GTA6 zitten. Plus de nodige nieuwe ontwikkelingen.
 • Alles doen wat in werkelijkheid niet mag.
  Altijd al gedroomd over een bank overvallen, met een zware vrachtwagen al je tegenliggers van de weg rammen of een wilde politieachtervolging nadat je een juwelenwinkel leeg hebt geroofd? Of een van de vele andere groffe gewelddaden hebt begaan? Dan mag je de GTA 6 release date niet missen.
 • Speel alleen of met een team.
  Naar verwachting zal op de GTA 6 release date, de multiplayer mode geïntegreerd zijn en uitgebreid.

Heb je toch geen zin om te wachten? Bekijk dan bijvoorbeeld Far Cry 6 of Battlefield 6. Deze zijn nu al beschikbaar!

Loop alvast warm voor GTA 6!

Fris je Grand Theft Auto skills op en verken de vele spectaculaire mods. Koop daarom alvast voordelig bestaande GTA games, zoals GTA 5 of GTA Online via Bol.com

Veelgestelde vragen

Home » Games | Alle games op een rijtje! » GTA 6 | Wanneer komt GTA 6 uit? En wanneer GTA 6 kopen?

Andere games


Hier vind je meer Apparata game nieuws.

Home » Games | Alle games op een rijtje! » GTA 6 | Wanneer komt GTA 6 uit? En wanneer GTA 6 kopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *