Halo Infinite | Grotere ringwereld dan ooit

De legendarische spellenreeks gaat door met de Halo Infinite pc en Xbox game. We weten dat “Halo 6” nu in beta is gegaan en einde van het jaar uitkomt. Wat is Halo Infinite precies en is het een game voor jou? En wanneer is de Halo Infinite release date?

Halo Infinite release date
Halo Infinite speelt zich af in een futuristische ringwereld.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/telefonie-de-beste-samsung-telefoon-van-dit-moment-2021/”]

Halo Infinite Game impressions

Veel is nog niet bekend van de laatste installment van de populaire game Halo Infinite, onder fans Halo 6 genoemd. Wel zijn enkele screen shots gelekt en is in grote lijnen bekend hoe de gameplay er uit komt te zien. En er is een trailer uitgebracht met enkele qua graphics zeer veelbelovende scenes. Het verhaal gaat ongeveer als volgt.

De ringwereld van Halo Infinite

De Halo games spelen zich af in en rond gigantische ringen, de Halo’s, die rond een ster wentelen. Omdat de ring langzaam ronddraait, worden de bewoners naar buiten geslingerd en voelen zo een pseudo zwaartekracht. De ring is ongeveer tienduizend kilometer in doorsnede en driehonderd kilometer breed.

De Halo lijkt qua landschap veel op de aarde, heeft aardse flora en fauna en is ook bewoonbaar. Maar de Halo is niet alleen een ringwereld. Het is ook een superwapen, gebouwd door een uitgestorven buitenaardse soort, dat alle bewuste leven binnen een omtrek van 25.000 lichtjaar kan vernietigen. Dus, zeg maar, alle intelligente wezens in een groot deel van de Melkweg weg kan vagen.

In de Halo saga staat de mensheid op voet van oorlog met een bondgenootschap van aliens, de Covenant, die de Halo’s wil activeren omdat deze fanatieke gelovigen niet door hebben hoe gevaarlijk deze zijn.

halo infinite
De Halo is een enorme ring, met een oppervlak zo groot als Canada.

Halo Infinite: Terugkeer van de Banished in Halo 6

Het is het jaar 2575 en het is weer eens hommeles op Ringwereld. De slechteriken van eerdere Halo versies, de Banished, zijn terug. En deze opstandige Covenant-groep, waarvan de leden waarschijnlijk een heel vervelende jeugd hebben gehad, wil de Halo vernietigen. Gewoon, om de rest van de Covenant te pesten.

En de mensheid natuurlijk, waar ze ook de pest aan hebben. Vooral aan jou, want jij hebt de vorige keer hun plannetjes laten mislukken.

Uiteraard moet jij de Halo, en nog heel wat werelden meer, redden. Want het denkende deel van de Melkweg veranderd in een zielig hoopje botten en chitinepantsers, dat moeten we natuurlijk niet willen met z’n allen.

Gelukkig kan je deze keer in de complete Halo Infinite game map vrij bewegen, want de nieuwste Halo is open world. In een reeks missies, moet jij de Banished opsporen en hun gevaarlijke plannen dwarsbomen.

Daarvoor kan je beschikken over een aantal belangrijke skills, upgrades, uitrustingen en wapens. Waaronder auto’s met een ronkende benzinemotor. Blijkbaar zijn die er in 2575 nog steeds. En natuurlijk allerlei futuristische wapens.

Halo Infinite spelen?

Reserveer alvast je kopie op bol.com!

Stand van zaken

De ene na de andere clip en teaser wordt vrijgegeven. De eerste indrukken zijn bemoedigend. Het gaming landschap is spectaculair, en ook de gevechten verlopen vloeiend.

Ook is nu een aantal spelers uitverkoren om de beta testing te doen. Daarbij heeft de game studio een knullige fout gemaakt.

halo infinite release (date)

Dataminers zijn er namelijk in geslaagd, om grote delen van het plot te ontraadselen, die de studio vergeten was uit de code te halen. Vervelende trollen posten dat in threads, waar fans van Halo natuurlijk weer heel boos en verdrietig om zijn.

En het Halo team dreigt met rechtszaken tegen websites die sappige details onthullen. Ja, het is wat met die jeugdtrauma’s. Maar voor ons buitenstaanders is dit circus wel lachen.

Laten we dit besluiten met een citaat van de leider van de Banished, Escharum, dat hij dreigend uit aan het einde van een promotie video.

Dit is mijn laatste gevecht, een ware test van legendes.
Een verhaal dat groter is dan wij twee.
Zet een vlam in je hart. Laat je klauwen zien. Vecht hard. Sterf goed.

Escharum, leider van de Banished

Een spoiler alert kunnen we dus met een gerust hard verklappen.

Er gaat weer eens ouderwets hard geknokt worden in Halo Infinite, echt op leven en dood.

halo infinite pc
Escharum, je vijand in deze Halo

Dus zorg dat je aiming skills en je reflexen goed geoefend zijn.

Halo Infinite PC en Halo Infinite Xbox

Halo Infinite pc is eigenlijk een given. De ontwikkelaars werken allemaal op pc’s en het ligt daarom voor de hand dat ze hun versie distribueren aan pc eigenaars. het is voor de Halo ontwikkelaars daarom vrij simpel om hun game uit te leveren als pc game.

In de reclames voor het spel wordt de nadruk gelegd op de twee Xbox generaties waarop de game gespeeld lan worden. De Xbox One en de Xbox Series S / X. het kan daarom zijn dat de Xbox release een stuk eerder is dan de pc release.

Helaas voor de PlayStation bezitters, is het een Microsoft beleid om door Microsoft ontwikkelde spellen alleen op de eigen platforms Xbox en Windows te publiceren. Daarmee wil Microsoft PlayStation console bezitters naar het eigen Xbox platform over laten stappen.

Wanneer is de Halo Infinite release date?

Over de uiteindelijke Halo Infinite release date doet 323 Studio, het deel van Microsoft dat Halo bouwt, nogal geheimzinnig. Dat het spel nu in de beta-testfase zit is dan wel weer positief.

323 Studios heeft in ieder geval toegezegd dat de game tijdens de “Holiday 2021” uit wordt gebracht. Dat is newspeak voor kerst en nieuwjaar. Het Amerikaanse feestseizoen begint rond Halloween, dis dat zou dan in de maanden november tot december moeten vallen. Fans speculerem dat dit in de eerste twee weken van november moet zijn. Dit een game die erg populair is voor gamers die op de Xbox actief zijn.

Systeemeisen en aanbevelingen

 • OS: Windows 10 RS3 x64 1709 Fall Creators Update
 • CPU: Intel i5-4440 of AMD FX-8370
 • GPU: NVIDIA GTX 1050 Ti of AMD RX 570
 • VRAM: 4GB
 • RAM: 8GB

Dit is de minimumconfiguratie, waarmee je Halo Infinite kan spelen met een speelbare, maar niet optimale gameplay.

De developers van 343 Studio noemen dit als aanbevolen specs voor de Halo Infinite betatest (die een goede indruk geeft van de definitieve game):

 • OS: Windows 10 19H2 x64 1909 November 2019
 • CPU: Intel i7-9700K of AMD Ryzen 7 3700X
 • GPU: NVIDIA RTX 2070 of AMD Radeon RX 5700 XT
 • VRAM: 8+ GB
 • RAM: 16+ GB

Halo Infinite is een groot spel. Het is daarom aannemelijk dat je ook tientallen gigabyte aan vrije ruimte op je HDD of SSD moet hebben.

Voldoet je PC niet aan de eisen voor Halo Infinite?

Upgrade of vervang dan je PC nu op bol.com!

Maar eh… een ringwereld, kan dat?

In theorie is het mogelijk dat een ringwereld bestaat en de atmosfeer vasthoudt door een muur.

Wel zijn er natuurkundige grenzen aan de afmetingen die deze kunnen bereiken.

Een vergelijkbaar, maar nuttiger concept, de O’Neill ruimtecilinders, werken ook volgens het principe van de middelpuntvliedende kracht.

halo infinite
Een Halo is groter in doorsnede dan de maan.

Aan O’Neill cilinders zijn berekeningen gedaan. Zou je staal gebruiken, dan zit je op een grens van ongeveer acht kilometer doorsnede, voordat de krachten sterker worden dan het materiaal aankan.

Bij het materiaal met de grootste treksterkte die we kennen, de koolstofnanovezels, zijn structuren met maximaal 2000 km doorsnede mogelijk. Dat is nog steeds veel minder dan de duizenden kilometers doorsnede van een Halo.

Niets valt uit te sluiten, wie weet ontdekken we nog een supermateriaal dat veel sterker is dan zelfs koolstofnanovezels. Of een krachtveld. Maar tot die tijd blijft het alleen maar mooie science fiction.

Voor de beste kwaliteit moet je zorgen dat je een goede game monitor hebt. Bekijk hier de beste game monitors!

Waarom deze game spelen?

 • Complexe background story.
  Achter Halo zit een compleet universum met naast de vele Halo games, romans, filmproducties en dergelijke. Ook in de game Halo Infinite is een dergelijke plot er.
 • Prachtige graphics in een open wereld.
  Uit vrijgegeven beelden en trailers blijkt dat het spel grafisch gezien erg mooi in elkaar zit en ook een realistische, immersive wereld tot leven wekt waarin je op kan gaan.
 • Spannende shootings.
  De vloeiende, hoogrealistische gameplay staat borg voor spannende vuurgevechten met vijandelijke krachten.
 • Boeiende missies met een duidelijk verhaal.
  Uit fragmenten van de gameplay is bekend dat er een uitgebreide plot zit achter Halo Infinite.
 • Nostalgie.
  Ben je een eerdere Halo fan, dan kan je volop aan je trekken komen in deze game, door de subtiele verwijzingen naar de Halo saga. Deze zijn niet storend voor iemand die nog niets van Halo weet.

Halo 6 of Halo infinite?

Spelen wil je hem zeker. Bestel deze game alvast op bol.com!

Home » Games | Alle games op een rijtje! » Halo Infinite | Grotere ringwereld dan ooit

Veelgestelde vragen

Komt er een PS4 versie van de game Halo Infinite?

Nee. Microsoft heeft de exclusieve rechten en wil deze duidelijk gebruiken om PlayStation console spelers naar de eigen Xbox te lokken. Wel komt er een pc versie.

Wanneer is de Halo Infinite release date?

Deze staat nog steeds niet vast. Hardnekkige geruchten willen dat deze ergens in november 2021 plaatsvindt.

Op welke spelplatforms kanm dezse game wordt gespeeld?

In ieder geval op Xbox One, Xbox Series S en X en de PC.

Andere games


Hier vind je meer Apparata game nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *