Microsoft Flight Simulator 2020 | Review

De nieuwe update van de klassieker Microsoft Flight Simulator 2020 kopen is aantrekkelijker dan ooit. Zowel de Flight Simulator 2020 PC als voor de Xbox hebben een flinke upgrade ondergaan.

microsoft flight simulator 2020 vr, microsoft flight simulator 2020 kopen, microsoft flight simulator 2020 xbox

Inhoudsopgave

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/gaming-meerdere-games-3/”]

Sfeerimpressie Microsoft Flight Simulator 2020

Microsoft Flight Simulator is zelfs ouder dan Windows. Vijftien jaar nadat de roemruchte voorganger Microsoft Flight Simulator voor het laatst uit werd gebracht, en Microsoft zelfs de studio achter de game ontbond, is het nu de tijd voor een nieuwe versie van de roemruchte game. Deze keer in samenwerking met een externe studio.

Van DOS naar virtual reality

De geschiedenis van Microsoft Flight Simulator is lang. Het spel is al meer dan veertig jaar oud, uit 1977. Uit de tijd dat de Sovjet-Unie nog bestond, je opa met lang haar liep en net de laatste ponskaartmachines de deur uitgingen bij grote bedrijven.

flight simulator (2020)

In die tijd draaide de game op DOS. Zoals je op de GIF animatie hierboven kan zien, waren de graphics niet echt om over naar huis te schrijven naar de huidige standaarden. Toch was de game een doorslaand succes. Op deze Groenlandse site meer historie (hier heb ik het gifje ook schaamteloos vandaan geroofd). Het product was zelfs zo goed, dat de Amerikaanse luchtvaartwaakhond FAA een afnemer werd van zijn simulatiesoftware.

De maker, Bruce Artwick, hij komt ook in de GIF voorbij, maakte namelijk het beste van de primitieve hardware uit die tijd en leverde een huzarenstukje af. Om een indruk te geven: deze computers waren slechter dan de chip die nu in je bankpasje zit. Sindsdien zijn computers veel en veel beter geworden. En de game natuurlijk ook. Volgens hardnekkige geruchten hebben de kapers van 9/11 op Flight Simulator geoefend.

Asobo Studios en Bing Maps

Nu, voor deze spectaculaire update, heeft het Franse Asobo Studios in samenwerking met Microsoft de gameontwikkeling voor hun rekening genomen. Asobo Studios is namelijk een bekende naam in de gamewereld wegens hun enorme, hyperrealistische werelden.

Microsoft stelde hiervoor de grote hoeveelheid data van de Bing map ter beschikking. Met als gevolg, dat je in Microsoft Flight Simulator 2020 Xbox, Microsoft Flight Simulator 2020 PS4 en Microsoft Flight Simulator 2020 PC versie, in feite in Microsofts model van onze wereld rondvliegt.

Ready for take off?

Kies het luchtruim met Microsoft Flight Simulator 2020!

Bijna echter dan echt

Nu is de game zelfs zo huiveringwekkend realistisch, dat je je in de game, met een VR-helm op, echt in een Cessna of ander vliegtuig waant. Want daar zorgen duizenden kritische, bloedfanatieke luchtvaartliefhebbers wel voor.

Kortom: de game is zo ongeveer het dichtste dat je bij een echte vlieg ervaring kunt komen. Zelfs aan de kleinste details, zoals de inrichting van de cockpit van een Cessna of Boeing, is gedacht.

flight simulator (2020)

Het uitzicht vanaf met de hand ingevoerde locaties is spectaculair.

AI gegenereerde wereld

De game maakt gebruik van Microsofts data in Bing Maps, Microsoft’s concurrent voor Google Maps. Deze is niet zo volledig als Google Maps. Bepaalde veelgebruikte locaties zijn met de hand ingevoerd. Zo is het Colosseum in Rome redelijk realistisch, plus natuurlijk de thuisbasis van Microsoft zelf, Seattle.

microsoft flight simulator (2020)
Dit beeld bestaat voor een deel uit fantasie, voor een deel uit werkelijkheid.

Andere locaties, zoals dit gebouw in Warschau, zijn onvoldoende bekend. De Microsoft Azure-gebaseerde AI weet dat zich gebouwen rond dit gebouw bevinden, uit Bing mapdata. Dus verzint de AI deze gebouwen er gewoon bij.

In enkele gevallen zit de AI er flink naast. Dat leidt tot veel hilariteit bij Flight Simulator fans. Zo werd het Braziliaanse vliegveldje Lagoa Nova door een typfoutje een gapende afgrond.

Maar zeker vanaf een hoogte van enkele kilometers ziet het landschap er hyperrealistisch uit.

microsoft flight simulator (2020)
Deze miskleun van Flight Simulator leidde tot veel hilariteit. Enkele waaghalzen probeerden hierop te landen. Ondertussen is deze bug gefixt (Wikipedia).

Realistische weersimulatie

Uniek aan Microsoft Flight Simulator 2020 is het hyperrealistische weer. Zo hyperrealistisch zelfs, dat het gekoppeld is aan het werkelijke weer op die tijd en locatie. De game is zelfs gekoppeld aan de weersituatie in het verleden.

microsoft flight simulator (2020)

Inderdaad, je kan tijdreizen in Microsoft Flight Simulator 2020.

Het is daardoor mogelijk, om extreem weer in het verleden op te zoeken en daar doorheen te vliegen voor een echte uitdaging. Helaas zijn alle scenes van verwoesting en vernietiging uit de game verwijderd, waardoor het waarschijnlijk lastig zal worden een tornado te vinden. Of een uitbarstende vulkaan. Een BUK-raket ontwijken als piloot van een airliner zit er helaas ook niet in.

Microsoft Flight Simulator 2020 VR

Voor deze hyperrealistische game is Microsoft Flight Simulator 2020 VR de volgende logische stap. Want met een VR-bril op, zit je echt in een vliegtuig. Wat dat betreft is er groot nieuws. Want vanaf nu is deze leidende vliegsimulatiegame ook echt Microsoft Flight Simulator 2020 VR.

Ook dankzij de support voor VR brillen als de HP Reverb G2-headset, Facebooks Oculus-headsets en de Vive-modellen van HTC komt nu een totale immersie in de virtuele wereld van Flight Simulator echt binnen bereik.

VR bril kopen?

In virtual reality voel je je pas echt airborne. Dus koop je Flight Simulator compatible bril bij bol.com!

Systeemeisen en aanbevelingen Microsoft Flight Simulator 2020 PC

Deze zware game stelt hoge eisen aan je pc en, aan je netwerkverbinding. Dit is meer dan de normale games. De reden daarvan is dat de game real-time data binnenhaalt van het landschap waar je over heen vliegt, en zelfs actuele weerdata.

microsoft flight simulator 2020 vr, microsoft flight simulator 2020 kopen, microsoft flight simulator 2020 xbox

Denk voor een redelijk soepele gameplay toch al gauw aan een Ryzen 5-1500x processor, of Intel i5-8400. Dit vergezeld van een Radeon RX0590 (voor de Ryzen) of de NVIDIA GTX 970 (voor de Intel). Deze kaarten moeten voorzien zijn van minimaal 4 GB video RAM, naast minimaal 16 GB standaard RAM.

Reken op 150 GB ruimte op je SSD schijf, een flinke hap dus. En, met een internetsnelheid van minder dan 20 Mb blijft een realistische gameplay buiten je bereik.

Geschikte Game PC kopen?

Is jouw PC nog niet Flight Simulator 2020 ready? No problemo, bij bol.com kan je daar snel wat aan doen!

Microsoft Flight Simulator 2020 Xbox

De release datum voor de Microsoft Flight Simulator Xbox is 27 juli 2021. De game is vanaf dan beschikbaar voor Xbox Series X en S. Aangezien de hardware eisen van deze game werkelijk heel erg hoog zijn, heeft Microsoft besloten de game niet uit te brengen voor de Xbox One.

Microsoft Flight Simulator 2020 PS4

Hier kunnen we kort over zijn. Deze komt er nooit, tenzij Sony op wordt gekocht door Microsoft. Microsoft wil er namelijk alles aan doen om het marktaandeel van de Xbox op te krikken en de succesvolle aartsrivaal Sony Playstation een hak te zetten. Dus door Flight Simulator 2020 alleen voor de PC en Xbox beschikbaar te maken, dwingt Microsoft PS4-gebruikers over te stappen op de Xbox.

Modden, laat je fantasie en die van anderen tot leven komen

De werkelijkheid is te saai voor veel gameliefhebbers. Anderen vinden juist dat de game op bepaalde punten niet realistisch genoeg is.

Vooral sterk van de architectonische standaarden afwijkende gebouwen en monumenten, zoals Stonehenge, komen er nogal verminkt vanaf. Reden om een mod uit te brengen die Stonehenge realistisch in beeld brengt.

microsoft flight simulator 2020 vr, microsoft flight simulator 2020 kopen, microsoft flight simulator 2020 xbox
In de Godzilla mod, wordt Los Angeles opgesierd door een enorm standbeeld van ieders favoriete hagedis.

Zo heeft een IJslander het IJslandse landschap in de game verbeterd, met behulp van zijn kennis van het lokale landschap en de ligging van de IJslandse bosgebieden. Op een goede gaming monitor ziet het IJslandse landschap er prachtig uit.

In de Godzilla mod, is er een monsterlijk reuzenbeeld door de welstandscommissie van Los Angeles gekomen.

Flight Simulator is al van oudsher een spel dat liefhebbers onbeperkt kunnen modden met aanvullingen op landschappen en gebouwen. En vliegtuigen, natuurlijk. Dus wie weet, staat straks jouw mod ook wel in de top tien van populairste mods voor de Flight Simulator.

Waarom Microsoft Flight Simulator 2020 kopen

 • Maak vlieguren voor weinig geld..
  Je betaalt de eenmalige kosten om toegang te krijgen, plus de kosten voor een Xbox Game Pass. Voor sommige mods moet je extra betalen. Logisch, de makers daarvan moeten ook beloond worden voor hun werk.
 • Hyperrealistische wereld, zo groot als de aarde zelf.
  De Microsoft AI put uit de complete Bing GIS database, met miljarden datapunten. De makers van de game doen er alles aan om de game zo realistisch mogelijk te maken. Hierbij worden ze bijgestaan door vele duizenden fanatieke fans.
 • Het dichtste in de buurt van een echte vliegervaring.
  Zelf vliegen is natuurlijk het mooiste. Maar wel duur. Dus wil je risicoloos vlieguren maken in een hyperrealistische simulator, dan is Microsoft Flight Simulator 2020 echt je ding.
 • Leer de echte wereld kennen uit een vliegtuig.
  Hoewel de wereld waar je doorheen vliegt incompleet is en door de AI wordt aangevuld, is deze vanaf grote hoogte en op bekende landmarks, vooral in de VS, vrijwel natuurgetrouw.
 • Deel je speelwereld met duizenden spelers.
  Deel het luchtruim met talloze medespelers. Zo was er op een gegeven moment een verkeersopstopping in Flight Simulator boven het beruchte eiland van Epstein. Gemiddeld zijn er rond de vierduizend spelers tegelijk ingelogd. Enkele miljoenen spelers hebben de game gekocht.

Veelgestelde vragen

Voor welke platforms is Microsoft Flight Simulator 2020 beschikbaar?

Op de Xbox Series S en X, en Windows PC (via de Steam engine).

Op welke platforms werkt Microsoft Flight Simulator 2020 VR?

Op de Xbox Series S en X, en PC (Windows). Maar let op, deze game werkt NIET op de Xbox One. De ondersteunde VR-brillen zijn Windows Mixed Reality headsets, waaronder de HP Reverb G2, Oculus, Valve, en HTC VR headsets.

Is er Microsoft Flight Simulator 2020 PS4?

Nee. De game is dus niet beschikbaar voor Sony PlayStation 4 en 5. Zo wil Microsoft PS gebruikers naar de Xbox Series S en X lokken.

Microsoft Flight Simulator 2020 kopen?

Onderga dan de ervaring van zelf vliegen, nu met levensechte VR-uitbreiding, bij bol.com!

Home » Games | Alle games op een rijtje! » Microsoft Flight Simulator 2020 | Review

Andere games


Hier vind je meer Apparata game nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *