New World | Alles over de komende MMORPG van Amazon

new world

Veel mensen kunnen niet wachten op de nieuwe New World video game van Amazon. Men verwacht dat deze game het MMORPG genre een nieuw leven gaat inblazen. De New World game werd aanvankelijk verwacht in 2020, maar is helaas vertraagd. De verwachting was dat New World uitkomt op 31 augustus 2021, maar het is uiteindelijk toch later, 28 september 2021, geworden.  

In dit artikel kijken we naar wat de New World game is, het verhaal van de game en een korte review op basis van de versie die uit is. 

New World in het kort


check je voordeel bij Bol.com

Na de ontdekking van een eiland in de Atlantische Oceaan is er een wedloop aangebroken. Als speler kun je samenwerken met maximaal 4 andere spelers in een groep. Sluit je je aan bij de “Marauders, “Syndicate” of “Covenant”. En kies je favoriete gaming stijl.

Ons cijfer:

  • Verken met vier vrienden een magisch eiland in de Atlantische Oceaan
  • Uitgebreide mogelijkheden voor crafting
  • Vele quests
  • Neem nederzettingen over
New World, scene
bol.com kopen

Wat is de New World game?

New World is de aangekondigde MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game) van Amazon onder de naam Amazon Game Studios. Alhoewel de New World game zoals eerder aangegeven aanvankelijk werd aangekondigd voor mei 2020 is het meer dan een jaar vertraagd omdat er nog veel kritiek was op de staat van de game. Vergeleken met andere MMO’s als World of Warcraft, waarbij je zowel de game moet kopen als maandelijks moet betalen, zal de New World game enkel een “buy-to-play” model aanhouden. Dit houdt in dat je enkel de game hoeft aan te schaffen en ongelimiteerd kunt spelen. 

Gameplay

Als speler kun je samenwerken met maximaal 4 andere spelers in een groep. Er zijn drie facties in het spel: “Marauders, “Syndicate” en “Covenant”. De New World game heeft een crafting system en biedt zowel PvE (Player vs Environment) en PvP (Player vs Player) aan. Daarnaast kun je ook nederzettingen overnemen, quests doen of gewoon de wereld exploreren. 

Wapensysteem

Een groot verschil met bijvoorbeeld World of Warcraft is dat je geen auto targeting systeem hebt. Dit houdt in dat je zelf zult moeten richten op je doelwit. Je hebt voor zover bekend de keuze tussen een tal van wapens waaronder: bogen, hamers, geweren, speren, bijlen, zwaard en schild, een “ice gauntlet” en een life of fire staff. Daarnaast heb je ook de standaard stats die je moet verhogen om sterker te worden (Constitution, Focus, Intelligence, Strength en Dexterity). 

Professions in New World

Je professions zijn onder te verdelen in 3 verschillende categorieën: Crafting, Refining en Gathering. Met “Crafting” worden professions als Weaponsmithing of Cooking verstaan. “Refining” betekent het verfijnen van bepaalde materialen, dus het smelten van erts of leerbewerking. “Gathering” is uiteraard het verzamelen van materialen, zoals Mining.

Weapons Mastery

Belangrijk en uniek aan de New World PC game is het feit dat er geen classes zijn in New World. Je hebt complete vrijheid in welke wapens je wilt gebruiken en hoe je je karakter wilt laten ontwikkelen. In plaats daarvan richt je je op het upgraden van bepaalde wapens via het “Weapon Mastery” systeem. Hoe meer je je dus richt op een bepaald wapen, hoe meer mogelijkheden je hiermee hebt. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je een aantal wapens kiest waarin je je wilt specialiseren, zodat je tijdens een gevecht hiertussen kunt switchen afhankelijk van de situatie. 

Eigen huis

Als speler kun je zelfs een eigen huis kopen en deze vullen met meubels van jouw keuze. Daarnaast kun je je vervolgens snel verplaatsen tussen steden als je huizen in verschillende steden koopt. 

Wat is het verhaal van de New World game?

De New World video game probeert realisme te combineren met een gezonde dosis fantasie. Het spel gebruikt de 17de eeuw als uitgangspunt voor haar design. De New World game speelt zich af in Aeternum, waar een krachtige substantie aanwezig is met de naam Azoth. Er wordt gezegd dat Azoth je eeuwig leven geeft en jij als ontdekkingsreiziger komt hier om dit te onderzoeken. 

Op papier lijkt Aeternum een prachtig eiland met mooie landschappen en natuur, maar als je aankomt, realiseer je dat het land is overgenomen door de invloed van “The Corruption” die de dieren in monsters heeft veranderd. Het doel voor jou als speler is om het eiland langzaam terug te nemen door middel van het bouwen van settlements. Daarnaast zijn andere spelers van de verschillende facties ook nog eens je concurrenten. Genoeg reden voor zowel het vechten tegen monsters als tegen andere spelers dus. 

bol.com kopen

New World PC game review

Uiteraard is het spel nog niet uit en kunnen er nog steeds een aantal dingen veranderen, vooral als het spel natuurlijk wéér wordt uitgesteld. Toch kunnen we over een paar belangrijkste aspecten van het spel ons oordeel vellen. 

PvE en PvP

Alhoewel het spel aanvankelijk werd gemarket als PvP MMORPG, heeft het zich ondertussen ook gericht op PvE. Echter is het probleem dat de PvE content nog zeer gelimiteerd is. Er zijn nog geen raids bekend waarbij je met grote groepen spelers een bepaalde uitdaging aan kunt gaan. Wel zijn er world bosses, open world evenementen en bepaalde content die je wel in een groep kunt doen. 

Unit collision in New World

Een bewuste keuze van Amazon, maar toch reden tot zorgen. Je kunt andere spelers in principe gewoon helemaal blokkeren van bijvoorbeeld een gebouw door in de ingang te staan. Bij andere MMORPG’s is dit niet het geval. Door de verzameling van een groot aantal spelers in bepaalde zones is het vaak erg vervelend om hiermee om te gaan, laat staan als een speler besluit het moeilijker te maken voor anderen. 

Graphics en landschappen

Als nieuwere MMORPG is het natuurlijk belangrijk dat ook de graphics up to date zijn en zich onderscheiden van oudere MMORPG’s. Gelukkig heeft Amazon daar goed werk verricht: het spel is prachtig en gezien het feit ontdekking centraal staat, is dat ontzettend belangrijk om spelers ertoe te zetten om ook daadwerkelijk nieuwe omgevingen te ontdekken. 

Combat systeem van New World

Het combat systeem van de New World PC game is een stuk dynamischer dan dat van andere oudere MMORPG’s. De developers hebben aangegeven geïnspireerd te zijn door het systeem van Dark Souls, wat dus inhoudt dat je veel zult moeten rollen om dingen te ontwijken en je openingen moet vinden waarin je kunt aanvallen in plaats van altijd offensief te spelen.

Toch blijft het combat systeem nog erg gebrekkig. Zo zijn de animaties wel erg lang en is de timing voor het rollen om aanvallen te ontwijken wel erg krap. 

Soundtrack

Voor sommige mensen is het natuurlijk belangrijk dat een spel een mooie soundtrack heeft. Als dat het geval is, dan is de New World PC game zeker interessant voor jou. Naar onze mening is de soundtrack van erg hoge kwaliteit en dat helpt natuurlijk erg met je immersie in de game. Dit is bij andere games niet altijd het geval.

Crafting systeem

Voor de crafters onder ons hebben we goed nieuws. Het crafting systeem is heel goed in elkaar gezet. Als je levelt, zullen de materialen die je nodig hebt om iets te maken minder worden en ook zul je door het levellen van een bepaalde profession ook steeds sterkere recepten ontdekken. Ook is er de kans dat de kwaliteit van je gemaakte producten hoger is dan normaal, vooral als je in een hoger level zit. Dit soort elementen kunnen het een stuk leuker maken om steeds nieuwe producten te maken. 

Wil je toch liever wachten voor GTA 6 of Deathloop spelen? Lees dan hier verder en kom alles te weten over deze games!

bol.com kopen

New World game: Veelgestelde vragen 

Wat is het prijsmodel van de New World video game?

Je zult het spel met een eenmalig bedrag bij aankoop ongelimiteerd kunnen spelen. Uiteraard heeft New World ook een microtransactie in game shop waar nog niet al teveel details over bekend zijn. De verwachting is dat dit voornamelijk “cosmetics” zijn, dus niet van invloed op je gameplay, maar juist items zijn waarmee je je uiterlijk kunt veranderen, of je huis kunt opfleuren.

Welke minimum specs heb je nodig voor de New World PC game?

Volgens de website van Amazon Games zijn de minimum specs om New World te spelen als volgt:
OS: Windows® 10 64-bit
Processor: Intel® Core™ i5-2400 / AMD CPU met 4 physical cores @ 3Ghz
Memory: 8 GB RAM
Graphics: NVIDIA® GeForce® GTX 670 2GB / AMD Radeon R9 280 of better
DirectX: Version 12
Network: Breedband internet
Storage: 35 GB beschikbare ruimte

In welke talen kan ik de New World video game spelen?

Op het moment dat het spel in release gaat, zul je het spel kunnen spelen in het Engels, Spaans, Braziliaans-Portugees, Italiaans, Frans, Duits en Pools.

Kan ik het spel bestellen?

Jazeker, je kunt het spel op zowel Amazon als Steam bestellen.

Conclusie

We concluderen dat de New World PC game van Amazon mogelijk nieuw leven in het MMORPG genre kan blazen. Amazon is natuurlijk een gigantisch bedrijf en heeft ook de nodige investeringen om een spel kwalitatief heel sterk te maken. De vraag is echter of Amazon Games ook aan de wensen van de spelers kan voldoen aangezien dit hun eerste MMORPG is.

Qua graphics is het spel prachtig, maar kan New World ook op het gebied van combat en content voldoen aan de verwachtingen van de spelers wereldwijd? De eerste tekenen zijn positief, met vele honderdduizenden verkochte games.

New World aanschaffen?

Bestel ‘m veilig en snel via bol.com!

Home » Games | Alle games op een rijtje! » New World | Alles over de komende MMORPG van Amazon

Andere games

Geen zin om te wachten? Er zijn ook veel andere leuke games.

Starbase | Settel je tussen de sterren
Humankind | Vergaar roem in je tocht door de eeuwen
Deathloop | Review: ontsnap uit een tijdlus
Overzicht met games op Apparata

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *