Pokémon Let’s Go Pikachu | Of Eevee?

Pokémon Let’s Go Pikachu vormt met Let’s Go Eevee de nieuwe dubbel game van Nintendo en de Pokémon franchise. Meer informatie over Pokémon Let’s Go Pikachu Blastoise, de beste Pokemon Let’s Go Pikachu cheats, Pokemon let’s go Pikachu gym leaders en nog veel meer.

Pokémon Let's Go Pikachu cheats

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/gaming-meerdere-games-4/”]

Gameplay van Pokémon Let’s Go Pikachu

Nintendo hoopt in te haken op het succes van de AR-game Pokémon Go, door met de game Pokémon Let’s Go Pikachu, de tientallen miljoenen Pokémon Go-fans naar het eigen spelplatform Nintendo Switch te lokken. Dit lijkt aardig te lukken. De dubbelgame verkoopt goed.

Pokémon Go Pikachu is in veel opzichten een remake van het eerdere Nintendo spel Pokémon Yellow voor de toenmalige Nintendo console Gameboy.

De bedoeling is dat je als Pokémon trainer door het game landschap van de streek Kanto loopt en Pokémons vangt en traint, voor gevechten met andere trainers. Uiteraard zitten er enkele pittige tegenstanders in de game. Maar gelukkig word je steeds vergezeld door een zeer krachtige Pokémon, Pikachu. Als je deze maar genoeg traint, en het gevechtssysteem onder de knie krijgt, kan je daarmee in principe alle tegenstanders verslaan.

Nostalgie

Dit landschap zal eerdere Gameboy spelers bekend voorkomen. Alle NPC-trainers en andere game NPC’s bevinden zich namelijk precies op dezelfde plek als in de illustere voorganger, al ziet het er natuurlijk nu grafisch veel beter uit dan twintig jaar geleden.

Ook een hoog nostalgie gehalte hebben de soundtracks.

pokémon let's go pikachu

Anders dan in eerdere Pokémon spellen van Nintendo, zitten de Pokémon nu niet verscholen in het hoge gras, maar zijn overal open en bloot op de kaart te vinden.

Ook bijzonder is dat je op grote Pokémon kan rijden. Speel je met zijn tweeën? Helaas, het leven is niet eerlijk, af en toe. De ander moet wel gewoon lopen.

Waarom Pokémon Let’s Go Pikachu en Eevee?

In beide games word je vergezeld door een Pokémon, die de game zijn naam geeft. Binnen de anime wereld bestaan er grote fan groepen voor zowel de Pokémon Pikachu als voor Eevee.

Beide Pokémon hebben andere superkrachten, waardoor de gameplay anders wordt.

Waarschijnlijk hoopt Nintendo ook, dat de echt fanatieke Pokémon fans nu beide spellen gaan kopen. Dat brengt dan dubbel zo veel geld in het laatje.

pokemon let's go pikachu blastoise
De Pokémon Pikachu is een soort muis met elektrische krachten, die tegenstanders een elektrische optater kan geven.

Met in totaal meer dan dertien miljoen verkochte exemplaren van deze Pokémon games in juli 2021 pakte deze strategie goed uit. Deze game was één van de best verkochte games ter wereld. Los daarvan, stevent de console van Nintendo, de Nintendo Switch, met een kleine negentig miljoen stuks tot nu toe, af op de hoogste verkoopcijfers ooit voor een Nintendo apparaat. Nu moet de console alleen nog de Gameboy en de Wii voor laten gaan.

Koppeling met Pokémon Go

Het is mogelijk om Pokémon die je buiten met Pokémon Go hebt verzameld, in de games Pokémon Let’s Go Pikachu en Pokémon Let’s Go Eevee te importeren.

Maar weet wel waar je aan begint, want de Pokémon die je transporteert, verdwijnt voor eeuwig uit je collectie in Pokémon Go en kan nooit meer terugkeren. Althans, tot je weer een nieuw exemplaar vangt, natuurlijk.

Dus die irritante Tweedle kan je gerust overzetten. Die vang je zo weer.

pokémon let's go pikachu
Ouders kunnen hun kind blij maken met buiten gevangen Pokémon

Maar je kampioen Mewtwo waarmee je je lokale gym al weken verdedigt, is waarschijnlijk een wat minder slimme keuze voor de Pokémon Let’s Go verbanning.

Wel kan de overgedragen Pokémon allerlei bonussen verdienen voor de oorspronkelijke eigenaar. En, je krijgt een Pokémon Let’s Go Mystery Box voor elke Pokémon die je overzet vanaf Pokémon Go.

Let op, Pokémon Go Pokémons overdragen kan pas als je Fuchsia City in Pokémon Let’s Go hebt bereikt. Gewoonlijk kost dat 15 tot 20 uur speeltijd.

Een Pokémon overdragen doe je zo:

1: Open Pokémon Go op je telefoon.
2: Zodra de game is geopend, tik je op de Poké Ball en vervolgens rechtsboven op ‘Instellingen’. Koppel je Nintendo Switch aan je app.

Pokémon Let's Go Pikachu cheats

Stel ook je Nintendo Switch console in voor de transfer. Dat gaat als volgt.
Druk in Let’s Go op de X-knop om het hoofdmenu te openen. Druk vervolgens op de Y-knop om Opties > Pokémon Go-instellingen > Ja te selecteren om de synchronisatie met uw Pokémon Go-account te starten. je moet dan wel hetzelfde Nintendo-account voor Pokémon Go als voor de Nintendo Switch hebben.

3: Zet een Pokémon over van de telefoon naar de Switch.
Tik op je telefoon op de Poké Ball en vervolgens op het Pokémon-menu-item linksonder. Je zou nu een Nintendo Switch-pictogram in de rechterbovenhoek van dit scherm moeten zien. Tik op de Pokémon die je overzet, tik op “Ja” op het bevestigingsscherm en tik vervolgens op “OK” om te voltooien. De game begint te zoeken naar je Nintendo Switch-console.

4: De Pokémon naar de Switch brengen.
Praat met de Go Park-bediende in de zijkant van het Go Park-gebouw in Fuchsia City en selecteer “Bring Pokémon” in zijn menu. Selecteer vervolgens een van de Go Parks, die bepaalt waar je Pokémon naartoe wordt gestuurd. Kies ‘Start Communication’. Druk vervolgens op “Yes”. Je telefoon zal opnieuw zoeken en zodra hij wat hij nodig heeft heeft gevonden, begint het overdrachtsproces. Je Pokémon bevindt zich nu in het Go park.

5: De Pokémon aan je Box toevoegen.

Om de Pokémon aan je team toe te voegen, moet je hem eerst vangen. De overgezette Pokémon gedraagt zich als een wilde Pokémon, die je eerst moet vangen. gebruik hiervoor de A knop op je Switch en begin met vangen. Je kan de Pokémon ook naar een ander GO park overbrengen.

Nu, snel terug naar je telefoon. Want, er staat een Pokémon Let’s Go Pikachu Mystery Box op je te wachten.

Verschillen tussen Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee

In het wild komen de volgende Pokémon alleen voor in de Pikachu-variant:

 • Sandshrew
 • Sandslash
 • Oddish
 • Gloom
 • Vileplume
 • Mankey
 • Primeape
 • Growlithe
 • Grimer
 • Muk
 • Scyther
Pokémon Let's Go Pikachu cheats
Eevee, het alternatief voor Pikachu, is vooral aantrekkelijk door het grote aantal moves.

Verder kan je metgezel-Pokémon niet evolueren. Dus kies je voor Eevee, dan kan deze niet evolueren naar als voorbeeld Vaporeon. Ook de Pikachu metgezel heeft soortgelijke beperkingen. Wel heeft de Eevee extra moves, die de Pikachu niet heeft.

Maar de Pikachu heeft dan weer andere voordelen. Welke variant je kiest, hangt dus vooral af van je persoonlijke voorkeuren. Sommige Pokémon liefhebbers vinden Pikachu leuker, andere Eevee.

Pokémon Let’s Go Pikachu Blastoise en andere Pokémon Let’s Go Pikachu cheats en tips

Een van de krachtigste Pokémon is de Pokémon Let’s Go Pikachu Blastoise. De Pokémon Let’s Go Pikachu Blastoise evolueert in twee stappen, van de onschuldige Squirtle naar de Wartortle, die vervolgens weer evolueert naar de Pokémon Let’s Go Pikachu Blastoise. Deze is uitgeruist met allerlei akelige schietijzers, waarmee ze water kunnen spuiten.

Veel Pokemon spelers vragen zich af hoe zij aan deze zeer krachtige Pokémon kunnen komen. In Let’s Go werkt dat als volgt.

pokémon let's go pikachu blastoise
Blastoise
 1. Train je Squirtle naar level 16. Nu kan je deze evolueren naar de Wartortle.
 2. Train je Wartortle naar level 34. Nu kan je deze evolueren naar de Blastoise.

Kenners adviseren de Quiet karaktertrek bij deze Pokémon. Quiet versterkt de speciale aanval, maar verlaagt de snelheid. Snel is deze Pokémon toch al niet, dus dat hij nog slomer wordt is niet zo erg. Maar met de Quiet karaktertrek verandert de Blastoise in een krachtpatser die zijn speciale krachten extra zwaar kan inzetten. Je komt aan een Quiet Pokémon door een bezoekje aan Madame Celadon in de Pokémart in Celadon City. Hiervoor kies je eerst Blue, en dan Pink.

Nu kent de Blastoise nog agressievere vormen, de Mega Blastoise en de Gigantamax Blastoise. In Let’s Go komt alleen de Mega Blastoise voor. Die evolueer je met behulp van een Mega Stone.

pokémon let's go pikachu blastoise
Mega Blastoise

Top tien Pokémon Let’s Go Pikachu cheats en tips

Vang voldoende Pokémon
Hoe meer Pokémon je vangt, hoe groter de kans is dat je op ene gegeven moment een nuttige Pokémon vangt. Pokémon vangen doet ook wonderen voor je XP.

Maak gebruik van Lures.
Net als in Pokémon Go zorgen Lures voor extra aantrekkingskracht op Pokémon.

Maak vangstcombo’s.
Dit is een van de beste Pokémon Let’s Go Pikachu cheats. Hoe vaker je Pokémon van dezelfde soort vangt, hoe groter je catch combo. Daardoor krijg je extra bonussen en ook een grotere kans om zeldzame Pokémon te vangen. Maar let op. Als een wilde Pokémon ontsnapt, is je vangstcombo voorbij.

Spoor ongrijpbare Pokémon op.
Anders dan in de eerdere Pokémon Yellow, zijn zeldzame Pokémon nu alleen door vangen van wilde Pokémon te verzamelen. Dus werk aan je vangstcombo’s. En spreek veel NPC’s aan in Kanto. Af en toe verblijden ze je met een zeldzame Pokémon.

Vind handige items met Pokémon.
Je Pokémon die je vergezelt, vindt voortdurend items voor je zoals Berries of Parels die je kan verkopen. Die kan je verzamelen. Hoe meer gehecht je Pokémon aan je is, hoe krachtiger deze wordt.

Rijd op je Pokémon.
Je kan rijden op sommige grote Pokémon soorten. Hierdoor kan je je veel sneller in Kanto verplaatsen. Wel kan je dan niet je omgeving onderzoeken. Om te voorkomen dat je gehinderd wordt door wilde Pokémon, kan je een Repeller gebruiken.

Verkrijg Alolan Form Pokémon.
Alolan Form Pokémon hebben vaak andere, of bijzondere krachten dan de Kanto variant. Ze maken je keuzemogelijkheden voor je winnign team groter.

Beheers geheime technieken.
Geheime technieken vereisen geen training en zijn meteen beschikbaar.

Verdien geld.
Je verdient geld aan elk Pokémon gevecht, maar gullere geldbronnen zijn het verkopen van items die je vindt, vooral de zeer waardevolle Star Pieces. Je kan ook geld verdienen door eenvoudige klusjes te doen voor NPC’s.

Wees handig met karakter.
We kwamen er net al op: je Pokémon het juiste karakter geven, kan enorm in gevechtskracht schelen. Vaak is het slim om een karaktertrek te kiezen die je beste stat nog verder verbetert, terwijl een toch al kansloze stat verder wordt verlaagd.

Hoe kom je aan een Pokémon Let’s Go Pikachu Bike?

Slecht, en goed nieuws. In plaats van de Pokémon Let’s Go Pikachu Bike is er nu de mogelijkheid, op Pokémon te rijden. Daar moet je wel even voor werken.

Om je eerste rij-Pokemon te krijgen, ga je naar Vermillion City en praat je met de persoon op een bank tussen de Pokemon Fan Club en een huis. In Let’s Go Pikachu vragen ze je om vijf Growlithe te vangen. Als je met deze vijf Pokemon terugkeert naar de NPC, krijg je een Arcanine in Let’s Go Pikachu. Deze Pokémon zullen waarschijnlijk je eerste Pokémon zijn waarop je kunt rijden.

Pokémon Let’s Go Pikachu Pokéball Plus

De Pokémon Let’s Go Pikachu Pokéball Plus is zowel binnen Pokémon Go als binnen beide Let’s Go spellen te gebruiken.

Naast de feature om snel Pokémon te kunnen vangen door een druk op de knop in Pokémon Go, is er meer.

Ook kan je de Pokéball Plus als een extra controller gebruiken in Pokemon Let’s Go Pikachu en een Pokémon uit deze game op reis nemen.

pokémon let's go pikachu cheats
De Pokéball Plus

Alle kilometers die je aflegt worden geregistreerd. Daardoor groeit de Pokémon die je op sleeptouw neemt, sneller. Meer informatie vindt je bij Nintendo.

Een extra bonus is dat de mythische Pokémon Mew wordt meegeleverd met de Pokéball Plus. Deze kan weer in de game worden geplaatst.

Maar let op. Als je de game bestanden wist, verdwijnt Mew ook. Je kan daarna Mew niet meer opnieuw in deze of een andere game installeren met deze Pokéball. Ook hier vind je meer informatie onder de Nintendo link.

pokémon let's go pikachu cheats
De Pokémon Mew krijg je als welkomstgeschenk bij de Pokéball Plus.

Meer mogelijkheden met de Pokéball Plus?

Koop de Pokéball Plus voordelig bij bol.com!

Systeemeisen en aanbevelingen

 • Nintendo Switch
 • Ook, een TV of beeldscherm met HDMI-poort
 • Verder, een vrij stopcontact voor de Nintendo Switch lader
 • Als extra, een Pokéball Plus controller is niet echt nodig, maar biedt extra features

Waarom Pokémon Let’s Go Pikachu kopen?

 • Nostalgie.
  Zowel de sound tracks als de game map lijken sterk op de eerdere Nintendo game Pokémon Yellow. Natuurlijk zijn nu, na twintig jaar, de sound tracks veel minder blikkerig en ziet de game er grafisch gezien ook veel gelikter uit dan toen. Ook is de gameplay nu anders dan toen.
 • Koppeling met Pokémon Go.
  Het is mogelijk Pokémon uit de Kanto serie over te dragen van Pokémon Go naar de dubbelgame Pokémon Let’s Go Pikachu en Pokémon Let’s Go Eevee. Andersom kan niet, waarschijnlijk om de game balance in Pokémon Go niet te verstoren. Omdat ook veel ouderen de AR-game Pokémon Go spelen, en vanwege het nostalgische aspect, is deze game zowel voor kinderen als voor volwassenen interessant.
 • Pokéball plus gadget.
  De Pokéball Plus gadget is in zowel Pokémon Go als in Pokémon Let’s Go Pikachu te gebruiken.
 • Met z’n tweeën, tegelijk het spel spelen.
  De bekende Nintendo feature om op één game console met meerdere spelers tegelijk te spelen, komt nu ook naar de game Pokémon Go Let’s Go Pikachu.
 • Makkelijke en soepele gameplay.
  Pokémon Go en beginnende Nintendo spelers zullen de game aantrekkelijk vinden wegens de eenvoudige gameplay. Hardcore Pokémon trainers zullen de game te weinig uitdagend vinden door het gebrek aan strategische diepte. Kortom: een mooie kennismaking met het Nintendo gaming platform voor beginners.

Een ander spel dat je kan spelen is Lego Star Wars. Wil jij meer weten over dit spel? Lees dan hier verder!

FAQ Pokémon Let’s Go Pikachu

Op welk gaming platform is Pokémon Let’s Go Pikachu te spelen?

Deze Nintendo game is uitsluitend uitgebracht voor de Nintendo Switch game console.

Hoe kom ik aan de Pokémon Let’s Go Pikachu bike?

In plaats van op een fiets, kan je nu op bepaalde Pokémon rijden.

Is er veel verschil tussen Pokémon Let’s Go Pikachu en Let’s Go Eevee?

Niet heel veel. Beide games spelen zich af in dezelfde wereld. Wel zijn er enkele Pokémon die alleen in de Pikachu-versie of juist alleen in de Eevee-versie voorkomen. Zie onze lijst.

Conclusie

Beide Let’s Go games zijn vrijwel identiek, het is daarom het slimst er maar één te kopen. Hierbij heeft de Eevee versie lichte tactische voordelen. De gameplay is een feest van herkenning voor Nintendo fans, maar voor anderen wat oppervlakkig.

Een leuke toevoeging is de mogelijkheid, om Pokémon van Pokémon Go over te dragen naar Let’s Go. Wel is dit eenrichtingsverkeer.

De game is alleen verkrijgfbaar voor de Nintendo Switch, wat de aanschaf van een Nintendo Switch console noodzakelijk maakt, als je deze game wilt spelen.

Nog geen Nintendo Switch?

Pokémon Let’s Go Pikachu spelen op je eigen Nintendo Switch kan nu voordelig via Bol.com!

Home » Games | Alle games op een rijtje! » Pokémon Let’s Go Pikachu | Of Eevee?

Andere games


Hier vind je meer Apparata game nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *