Rainbox Six Siege | PS4 en PC, of toch Xbox?

Rainbox Six Siege ps4 en voor pc is één van de populairste first person shooters, FPS games. Miljoenen spelers maken elkaar in teams van vijf met futuristische schietijzers af. Wat maakt Rainbox Six Siege pc zo populair?

rank rainbow six siege pc rainbow six siege ps4 rainbow six siege crossplay
De basis van Rainbow Six Siege: twee vijftallen die elkaar op leven en dood bestrijden.

[vergelijker url=”https://marketplace.tedeas.com/comparator/embed/gaming-meerdere-games-4/”]

Gameplay Rainbox Six Siege PS4 en PC

Het doel van Rainbox Six Siege is van een ontwapenende eenvoud. Jouw team van vijf spelers moet een dodelijk gevecht met een ander team van vijf spelers overleven. Hierbij heeft ieder teamlid een eigen rol als aanvaller of verdediger, afhankelijk van welke “operator” je gekozen hebt. Verdedigers kunnen de andere spelers van hun team genezen, met speciale krachten en gadgets.

Alles mag kapot. En kan ook kapot. Dus verschans je je in een gebouw, dan is de kans zeer aanwezig dat iemand van de tegenpartij een gat in de muur schiet, of zelfs in het plafond om jou te grazen te nemen.

Het is hiermee een zuivere first person shooter.

Operators in Rainbow Six Siege

De gevechten vinden plaats in een twintigtal maps, oftewel: arena’s waar de teams van over de hele wereld elkaar proberen af te slachten. Enkele sfeerimpressies van battle maps vind je in de galerij hierboven.

Je kan de identiteit aannemen van een van de “operators”, de in-game term van een avatar. Er zijn zestig verschillende operators, en er komen geregeld nieuwe bij. Elke operator heeft bijzondere krachten, die jouw team een bepaald voordeel op kunnen leveren in de game. Onder Rainbow Six Siege pc, PS4 en Xbox liefhebbers is het kiezen van de beste operator een heftige discussie.

Boos op alles en iedereen?

Niet opkroppen, dat is slecht voor je hart. Geef die oerdrift gewoon de vrije loop! Koop nu jouw Rainbow Six Siege ps4, Xbox of PC bij bol.com!

Verhaallijn Rainbow Six Siege erg dunnetjes

De Zin van dit Alles is, volgens de back story van deze game, naast dat het ontzettend leuk is om medespelers op creatieve wijze te vermoorden, dat je trainingservaring opdoet tegen de terroristische groepering White Masks, die een gevaar oplevert voor de wereld. Erg veel van deze White Masks merk je niet in de game.

De focus van de game ontwikkelaar Ubisoft ligt vooral op de online vijf tegen vijf multiplayer game. Wel bevat Rainbow Six Siege enkele korte missies, “situaties” genoemd, waarin je het op moet nemen tegen een AI tegenstander. Deze kunnen dan wel offline gespeeld worden.

De 25 miljoen spelers die het spel ooit hebben gespeeld, zijn vooral bezig met het veroveren van een zo hoog mogelijke plaats (rank) met hun team op de wereldwijde ranglijst, en niet met het redden van de wereld. Althans, niet als ze gamen.

Je kan de game daarom het beste zien als een soort online arena, waar je met allerlei schiettuig probeert zo lang mogelijk in leven te blijven en de tegenpartij op creatieve wijze af te slachten. En op die manier hoger te scoren op de wereldranglijst.

Rainbow Six Siege Crossplay nu mogelijk

Groot nieuws. Rainbow Six Siege Crossplay wordt nu mogelijk. Eindelijk is het mogelijk is om vanaf verschillende platforms met elkaar te gamen.

Veel game developers hebben gescheiden communities voor gebruikers van de diverse platforms.

rank rainbow six siege pc rainbow six siege ps4 rainbow six siege crossplay
Teams kunnen tegelijk uit spelers van alle PC platforms bestaan.

Zo niet Ubisoft. Rainbow Six Siege Crossplay is nu mogelijk. Daardoor is er nu één, levendige community waarop deelnemers van verschillende platforms dezelfde servers delen. Ook gebruikers van de Google Stadia game omgeving sluiten zich binnenkort hierbij aan.

Prettig voor gamers is ook dat ze vanaf verschillende systemen hun game account kunnen migreren. In 2022 kunnen Xbox en Playstation spelers eveneens tegen elkaar strijden. Helaas kunnen console en PC gamers binnen afzienbare tijd nog niet tegen elkaar strijden. Wel is Rainbow Six Siege cross-progression dan mogelijk tussen alle platforms (dus ook tussen bijvoorbeeld PC en PS4).

Hoe werkt de Rainbow Six Siege Ranks Server?

rainbow six siege ranks server, rainbow six siege pc rainbow six siege ps4 rainbow six siege crossplay

Rainbox Six Siege Ranks probeert spelers die ruwweg even sterk zijn tegen elkaar te zetten. Dat doet de game, door te werken met ranks.

Logisch, want de lol gaat er snel af voor noobs, als ze keer op keer neer worden gemaaid door een ervaren squad met honderden kills op hun naam.

Ook probeert in deze competitieve game, ieder team zo hoog mogelijk te scoren in de ranking list.

Ubisoft heeft nu alle regionale ranks afgeschaft en per speler slechts één wereldwijde rank ingevoerd. Dus bijvoorbeeld eerst aan je skills werken op een Koreaanse server, waar de e-sports op een zeer hoog niveau staan, en dan een slachting aanrichten in een Zuid Amerikaans land waar de concurrentie een stuk zwakker is, werkt nu niet meer.

Je ziet in het plaatje boven ongeveer de statistische verdeling tussen de diverse ranks in de game. Noobs in Rainbow Six Siege PS4 of andere console beginnen als Copper. Win je veel wedstrijden, dan stijgt je rank. De meeste spelers komen niet hoger dan Gold of misschien Platinum. De echte Rainbow Six Siege ps4 en andere console of pc kampioenen bereiken Diamond status, of, voor de echte elite, de Champions rank. Dan moet je een ranking boven de vijfduizend hebben. Er is ook een aparte League voor de top tienduizend.

Wat is de Rainbow Six Siege tracker?

Wil je weten waar je met je team op dit moment staat in de Rainbow Six Siege tracker list?
Op deze plek vind je de enige echte Rainbow Six Siege Tracker.

Wil je winnen met je team, houd dan de skills en zwakheden van de verschillende operators goed in de gaten. Bijvoorbeeld hier, op de officiële Rainbow Six Siege website. Train je goed in je rol van Aanvaller of Verdediger en, heel belangrijk, raak goed op elkaar ingespeeld. Je kan je als team specialiseren in Operators die de sterkste combinatie overall vormen, of juist operators kiezen die deze specifieke Operators het makkelijkst baas kunnen.

Systeemeisen en aanbevelingen

Zoals je kan verwachten met deze zware game zijn de PC hardware eisen zwaar. Vooral als je echt op Diamond of hoger e-sport niveau mee wilt doen is een zeer snelle game pc een must.

Ubisoft geeft de volgende specs voor PC.

Minimum vereisten

Operating System: 64-bit versie van de volgende operating systems: Windows 7 SP1 / Windows 8 / Windows 8.1 / Windows 10
Processor: Intel Core i3 560 @ 3.3 GHz or AMD Phenom II X4 945 @ 3.0 GHz *
RAM: 6 GB
Video card: Nvidia GeForce GTX 460 or AMD Radeon HD5770 (1024 MB VRAM)
Hard Drive: 85.5 GB
DirectX:  11
Sound: DirectX Compatible Sound Card with latest drivers
Supported controllers: Compatible met X-Input.  

Multiplayer: Broadband connectie met 256 kps upstream 


Aanbevolen

Operating System: 64-bit versie van de volgende operating systems:  Windows 7 SP1 / Windows 8 / Windows 8.1 / Windows 10
Processor: Intel Core i5-2500K @ 3.3 GHz of AMD FX-8120 @ 3.1 GHz *
RAM: 8 GB
Videokaart: Nvidia GeForce GTX 670 of AMD Radeon HD7970 / R9 280X of beter (2048 MB VRAM)
Hard Drive: 85.5 GB
DirectX: 11
Sound: DirectX Compatible Sound Card met laatste drivers
Supported Controllers: Compatibel met X-Input.  
Multiplayer: Breedband connectie met 512 kps upstream

Wil je echt een beslissende voorsprong, dan is het handig om zwaardere hardware te installeren. Zo heb je minder lag.

Kan je game PC wel Rainbow Six Siege pc aan?

Bij bol.com vind je zowel complete gaming pc’s als onderdelen voor de game!

Conclusie

Rainbox Six Siege moet je echt spelen voor de vijf tegen vijf wedstrijden des doods tegen andere teams.

Als stand alone game is het erg mager en is de verhaallijn afwezig.

rank rainbow six siege pc rainbow six siege ps4 rainbow six siege crossplay

Niet dat dat de meeste spelers dat erg vinden. Zij zien de game vooral als een spannende arena, waar ze hun beste krachten meten met andere teams uit de hele wereld. Wat dat betreft is het meer een e-sports omgeving, dan een game.

Inderdaad zijn er letterlijk miljoenen mogelijkheden om een uniek team samen te stellen uit de zestig verschillende “operators”: meer dan 655 miljoen. Voeg daarbij alle “artefacts” die bijzondere krachten hebben en de twintig verschillende maps en we komen op miljarden potentiële combinaties.

Waarschijnlijk is dit – en het samenspel van verschillende spelers met hun vaardigheden, wat deze game zo boeiend maakt voor de spelers. En, natuurlijk, de enorme variatie aan tactieken die spelers per map kunnen gebruiken. Want daar zijn er ook twintig verschillende van.

Ben je een solo speler, dan kan je deze game beter links laten liggen. Vind je het een kick om m,et een klein hecht team het leven op dood gevecht aan te gaan met andere teams, dan is dit spel precies wat je zoekt.

Waarom Rainbox Six Siege kopen?

 • Laat je Killer Instinct los.
  Altijd al alles en iedereen willen slopen, maar mocht dat niet van je moeder? Rainbow Six Siege PC, PS4 en andere platfoms geven je de vrijheid!
 • Twintig verschillende maps.
  In twintig maps kan je op jacht naar de vijand.
 • Realistische game engine.
  De graphics van de game zijn erg goed. .
 • Spannende en actieve gameplay.
  Smeed vriendschappen voor het leven, of voor een paar weken, met spelers over de hele wereld.
 • Speel met duizenden andere spelers.
  Meer dan 25 miljoen spelers verwelkomen je in hun midden. Heb jij het in je om een echte kampioen te worden?

Wil jij wat algemenere informatie over games? Lees dan hier verder over games!

Veelgestelde vragen

Hoe scoor ik zo hoog mogelijk bij Rainbox Six Siege?

Zoek een goed team en train vaak op alle twintig battle maps, zodat je goed op elkaar ingespeeld raakt. Een snelle game PC met speciale FPS muis geeft je een groot voordeel als je via pc speelt.

Hoe werkt het Rainbox 6 Siege ranking system?

Gewonnen wedstrijden tegen sterke teams leveren het meeste punten op. Omgekeerd verlies je de meeste punten als je het aflegt tegen een zwak team. Pas na meer dan honderd wedstrijden bereik je de Champions klasse, ook al heb je meer dan 5000 punten.

Zit er een verhaal achter Rainbox Six Siege?

Nauwelijks, iets vaags met terrorisme. Maar dat is niet erg, lekker de game map en de tegenstanders slopen met allerlei futuristische schietijzers kan je wel.

Ben je klaar voor de battle?

Bestel voordelig Rainbow 6 Siege ps4 of pc bij bol.com!

Home » Games | Alle games op een rijtje! » Rainbox Six Siege | PS4 en PC, of toch Xbox?

Andere games


Hier vind je meer Apparata game nieuws.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *