Pokemon kaarten | Gotta catch’em all!

De Pokemon kaarten waarde is aan het stijgen. Welke zeldzame Pokemon kaarten kopen is zinvol?

Pokémon werd in de jaren negentig groot door de low tech card trade game. Pokémon spelers gebruikten setjes speelkaarten om met elkaars Pokémon te duelleren. Nog steeds zijn de Pokémon kaarten populair.

Waar kan je Pokémon kaarten kopen, wat kun je er mee en hoeveel kosten ze?

zeldzame pokemon kaarten
De 1e edition Shadowless Charizard is een van de duurste Pokemon kaarten. Bron: ebay.com

Een van de populairste Pokémon games is geen computerspel. Er komt geen processor aan te pas zelfs. Spelers gebruiken Pokémon kaartjes om tegen elkaar te strijden. Ook anno 2021 blijken Pokémon kaartjes nog steeds gewild.

[table “317” not found /]

Got to to catch ‘m all!

Heb jij al alle meer dan achthonderd Pokémon? Maak je Pokémon kaarten collectie compleet bij Bol.com!

Wat is de Pokémon Trading Game?

De Pokémon Trading Game is een collectible card game, verzamelkaartspel, waarbij twee spelers met elkaar duelleren.

Elke kaart stelt een Pokémon voor, of is een Energiekaart of Trainerkaart. Beide spelers beginnen met een deck met 60 kaarten.

Het spel komt er op neer, dat je probeert de Pokemon van je tegenstander te verslaan.

pokemon kaarten kopen
Twee decks. Bron: bol.com

Heb je eenmaal alle Pokémon verslagen, dan heb je het potje gewonnen. De spelregels zijn redelijk complex – zo kan je tijdens het spel Pokémon laten evolueren en met de bijzondere krachten van je Pokémons, allerlei aanvallen uitvoeren op de tegenstander.

Winnen door veel geld uit te geven aan Pokémon kaarten

Anders dan bij een normaal kaartspel, zijn dit geen standaardkaarten. Spelers kunnen namelijk bijzondere Pokémon kaarten toevoegen aan hun deck. Die moeten ze dan wel eerst kopen bij The Pokémon Corp. Op die manier kan je dus door veel geld uit te geven, jouw kansen om deze game te winnen sterk vergroten.

Dat is het principe achter de collectible card games, en de reden dat deze erg veel geld opbrengen, als ze succesvol zijn.

Zo zijn er in 2020 iets van 3,7 miljard Pokémon kaarten verkocht. Omdat de drukkosten per kaartje vrijwel nul zijn, komt dit neer op een winst van rond een miljard euro. Niet gek voor een paar stukjes bedrukt karton, natuurlijk.

De Pokémon Corp volgt hierbij de slimme strategie, om zeldzame kaarten niet los te verkopen, maar deze af en toe in een pakje te verstoppen.

Met als gevolg, dat de zogenoemde booster packs grif worden gekocht. Een vorm van gokken dus, en gokken is extreem lucratief voor de gokbaas.

pokemon kaarten kopen
Een boosterpak met tien kaartjes. In ruil voor een hoger bedrag per kaart, krijgt de koper een kans op een sterke, zeldzame Pokémon.

Wild west taferelen

Er zitten in speciale booster packs heel soms bijzondere kaarten. Fanatieke spelers kopen daarom vaak honderden van deze pakketten in de hoop om zo een felbegeerde Shiny Mew, Charizard of andere gewilde Pokémon te bemachtigen. Als er een rage uitbreekt, zoals afgelopen jaar, zijn deze kaarten niet aan te slepen.

Fanatieke kaartspelers in de VS kopen hele schappen leeg en belagen elkaar zelfs onderweg. Dit was reden voor de in de VS enorme keten Target om op 14 mei 2021 tijdelijk te stoppen met de verkoop: het werd domweg te onveilig omdat zogeheten scalpers – mensen die goedkoop kaartjes inkopen om ze daarna duur te verkopen – de schappen bestormden en elkaar ook buiten de winkel lastigvielen.

Pokemon Corp. reageerde door extra veel kaartjes te drukken. Dus de tekorten zullen na verloop van een paar maanden wel verdwijnen.

Wil je de echte Pokémon kaarten kopen?

Voordelig en goed, dat betekent natuurlijk: Bol.com!

Hoeveel kost het om te beginnen met de Pokemon Trading game?

Om te beginnen moet je 60 kaarten verzamelen. De makkelijkste manier om dit te doen is een themadeck kopen met 60 kaarten. Dit kost rond de 17 euro bij Bol.com. Wil je vaker winnen, dan moet je booster packs kopen. Deze zijn duur, rond een tientje voor een zakje met tien kartonnen kaartjes. Echt fanatieke Pokemon TCG spelers kopen een booster box met 360 kaartjes voor rond de 200 tot 300 euro.

Maar als beginnende speler kan je dus voor onder de twintig euro het spel onder de knie leren krijgen. En ook al meteen aan toernooien meedoen, als je zou willen. Heb je geen zeldzame kaarten, dan kan je het beste aan een “thematisch” toernooi meedoen. Daarbij zijn er standaard kaarten van een thematisch deck voorgeschreven, zodat iederen gelijke kansen heeft. Dus om plezier aan het spel te beleven, hoef je niet extreem veel geld uit te geven. Wel is het handig, als jij en je speelmaten dezelfde deck hebben. Anders is er alsnog een onbalans.

Als je interesse hebt, kan je ook Pokémon Lets Go Pikachu spelen. Lees hier verder over Pokémon Lets Go Pikachu en kijk of dit spel iets voor jou is.

pokemon go team instinct merchandise

Wat zijn de sterkste Pokémon kaarten?

Pokémon hebben elk hun eigen sterke punten en zwakheden. Pokédex kenners weten dat iedere Pokémon een ideale tegenstander heeft, die het deze Pokémon erg lastig kan maken. Dus een echte onoverwinnelijke Pokemon bestaat niet.

Toch zijn er Pokemon aan te wijzen, die de sterkste krachten hebben en de minste zwakheden.

Pokémon Trading Card spelers proberen daarom zoveel mogelijk deze 10 Pokemon te pakken te krijgen. We noemen ze hierna.

zeldzame pokemon kaarten
De Shadow Lugia is de sterkste Pokemon kaart, maar niet geldig in toernooien, omdat het om een promotie gaat.

Top tien sterkste Pokemon kaarten

  1. Shadow Lugia. Deze Pokémon is extreem sterk. Met een aanval van 1000 punten slaat hij iedere andere Pokemon knock-out. Daar heb je wel vier Psychic kaarten voor nodig. In veel toernooien is deze kaart verboden, omdat hij onderdeel uitmaakt van een promotie en niet van de officiële canon.
  2. Mega Venusaur. De Mega Venusaur heeft 230 HP en één aanval, Crisis Vine, die 120 schade aanricht en je tegenstander zowel verlamt als vergiftigt. Dit is de krachtigste toegelaten kaart op toernooien.
  3. Rayquayza C level X. Deze kaart kan een energiebonus uiit de stapel met afdgedankte kaarten hergebruiken. Dit geeft de kaart een voorsprong en een nummer 3 positie, al is de 200 schade door Final Blowup 100 minder de 300 schade in Mega-vorm.
  4. Level X Charizard heeft een passieve beweging, “Call For Power”, waarmee je energiekaarten van de Pokémon van je tegenstander naar Charizard kunt verplaatsen voordat ze je aanvallen. Een andere actie is Malevolent Fire, die 150 schade aanricht, 30 meer dan Charizard HP heeft. Dit kost je 5 energiekaarten, en je loopt het risico ze te verliezen, maar lukt deze aanval, dan is de vijandelijke Pokémon wel weg.
  5. Mega Gengar heeft een indrukwekkende 220 HP en kan de ergste aanval van de tegenstander tegen zichzelf richten met de actie Phantom Gate. Dit kost je maar 3 energiekaarten.
  6. Armaldo is een rots/insekt type Pokemon die evolueert uit Anorith. Met 160 HP en meerdere unieke aanvallen is dit een sterke Pokemon. Denk bijvoorbeeld aan de passieve zet Dual Armor welke Armando naar het Leaf of Fighting type kan transformeren, Spiral Drain die 40 schade aanricht en twee van jouw schadeteller afhaalt, en Vortex Chop, die 70 schade toebrengt, of 100 als je opponent zich verweert.
  7. Mega Blastoise. Deze kan zowel Gigantomax vorm aannemen als Mega. Als Mega Blastoise geeft zijn Hydro Bombard aanval 120 schade aan, plus 30 schade aan twee van de reserve-Pokémion van je tegenspeler. Dit kost je maar drie waterkaarten.
  8. Shiny Mew. Mew kan de aanvallen van een aanvallende Pokemon nabootsen. Verder kan Mew met de actie Rainbow Wave 20 schade aanrichten aan iedere Pokémon van hetzelfde type als je energiekaart. Zelfs al ze reserve zijn.
  9. Mega Rayquaza’s heeft één actieve actie, Dragon Ascent, die duur en verwoestend is. De move richt 300 schade aan, maar kost je 5 energiekaarten, plus nog twee extra na de aanval.
  10. Mega Tyranitar. Tyranitar is de laatste vorm van Larvitar en evolueert van Pupitar op niveau 55. Mega Tyranitar heeft één actieve zet, Destroyer King, die 110 basisschade en 60 extra schade aanricht voor elke schadeteller op de actieve Pokémon van de tegenstander.

Pokemon kaart waarde

Pokemon is er niet alleen om mee te spelen maar veel mensen zien ze ook als verzamelobjecten. Vaak zijn de meest gewilde Pokemon kaarten niet eens zo sterk. De Pokemon kaart waarde hangt vooral af van de zeldzaamheid van de serie, waar deze kaart deel van uitmaakt.

Vooral zeldzame Pokemon kaarten van de eerste serie, die nog door dezelfde firma werd gemaakt als die Magic: The Gathering uitbracht en niet door Pokémon Corp., brengen veel geld op. De allerduurste Pokémon kaart, de Charizard 1st Edition, moet 3,5 ton opbrengen. Dit is ook een van de zeldzame Pokemon kaarten.

Een tweede belangrijk criterium voor de Pokemon kaart waarde is of deze kaart nog in goede conditie is. De Pokemon kaart waarde daalt snel bij zelfs maar geringe beschadigingen.

Is het verzamelen toch niks voor jou? Ben jij meer geïnteresseerd in gaming? Lees hier verder over gaming!

official pokemon merchandise

Vaak gestelde vragen zeldzame Pokemon kaarten kopen

Wat is speciaal aan officiele Pokemon kaarten?

Verzamelaars willen graag de officiële Pokemon kaarten kopen en geen vervalsingen. Ook als je me wilt doen met officiële toernooien, heb je de officiële Pokémon kaarten nodig. Of als je ze in de Pokémon Trading Game App wilt gebruiken.

Welke soorten Pokemon kaarten zijn er?

Er zijn meer dan achthonderd Pokémons, en talloze edities. Volgens een Pokémon fan die het na heeft gerekend, zijn er meer dan elfduizend (!) verschillende kaarten uitgebracht. Dus al deze Pokemon kaarten kopen gaat je niet lukken, tenzij je Jeff Bezos heet.

Waar moet ik op letten bij het Pokemon kaarten kopen?

Wil je kunnen spelen, dan kan je een themapak of het basispak bestellen met 60 kaarten. Wil je betere Pokémon, dan zal je flink moeten investeren in allerlei booster pakketten. Op die manier is het zeldzame Pokemon kaarten kopen, duur gemaakt.

Ben je er uit welke kaarten je gaat kopen?

Verwen jezelf. Koop de Pokémon kaarten die je wil bij Bol.com!

Meer lezen over gaming merchandise?

Home » Gaming merchandise | Word een fan van jouw favoriete game » Pokemon kaarten | Gotta catch’em all!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *