‘1.000 euro voor een iPhone 8 is teveel van het goede’

Auteur: , 10 Reacties
'1.000 euro voor een iPhone 8 is veel te veel'

De nieuwe iPhone zal ongetwijfeld een fraai toestel worden, maar daar komt waarschijnlijk een pittige prijs tegenover te staan.

De verwachting is dat Apple drie nieuwe iPhones gaat aankondigen. De nieuwe iPhone 7s en 7s Plus gaan tussen de 700 en de 900 euro kosten en daarboven komt een vlaggenschip: de iPhone 8. Naar verluidt gaat dit toestel maar liefst 1.000 euro kosten. Barclays peilde met een vragenlijst naar de interesse voor de iPhone 8.

De uitkomst is interessant te noemen. Slechts 11% van de ondervraagden zegt 1.000 dollar of meer over te hebben voor de iPhone 8. Gemiddeld gezien hadden de ondervraagden 582 dollar over voor een nieuwe iPhone. Of een maandbedrag van 48,50 dollar voor een jaar.

Vermoedelijk gaat de iPhone 8 een flink prijsverschil creëren. Zo is 1.000 dollar in Amerika omgerekend 845 euro met de huidige koers. Apple neemt de prijzen echter één op één over, wat betekent dat het toestel hier gewoon 1.000 euro gaat kosten. Wil je écht het nieuwe vlaggenschip scoren, maar je hebt er niet de volle 1.000 piek voor over, dan kun je een trip naar de VS of Hong Kong overwegen. Let wel: dit is bij de wet verboden. Goederen met een waarde van 400 euro moet je aangeven bij de douane bij terugkomst op Schiphol.10 reacties

Beetje suggestief: Het is niet bij wet verboden om items in het buitenland te kopen, mits je het netjes aangeeft en de belasiing(en) betaald.
@av_diver: Staat toch ook omschreven? Je kunt items meenemen. Neem je een product mee met een waarde van boven de 400 euro (bijv iPhone 8) en je geeft dit niet aan bij de douane ben je strafbaar bezig. Items onder de 400 euro, zoals kleding of een voordelige smartphone, hoef je inderdaad niet aan te geven.
@RubenPriest:
Er staat:
“…dan kun je een trip naar de VS of Hong Kong overwegen. Let wel: dit is bij de wet verboden.”
Dat is niet verboden, daarom schrijf ik ook “beetje suggestief”
Daarna wordt het wel uitgelegd, maar het verbod staat er te vroeg.
Teveel van het goede? Volledig naar verwachting, prima overpriced zoals alle met chinese slavenhandjes geassembleerde producten die ze verkopen.
Pffff… ik doe al 4 jaar met mijn 5s en ben dus echt aan iets nieuws toe aangezien de leeftijd merkbaar wordt (trager). Had daarom mijn zinnen gezet op de 8, hopelijk de eerste echt andere telefoon na de in mijn ogen onaantrekkelijke 6 en 7… maar 1000 euri voor het instapmodel ? T*ring… het moet wel leuk blijven.
@bietje: wow … als je er 4 jaar mee zou doen kost het je 0,68 euro per dag …. das 1,5 sigaret ….. een kwart biertje op het terras ….. voor iets dat je waarschijnlijk uren per dag gebruikt.

Duur is relatief
@dgh74:

“Het is veel geld, maar niet duur”… dat zeg ik ook tegen mijn vrouw als ik ‘m uiteindelijk (toch wel) zal kopen : )

Op 25 oktober 2013 bestelde ik m’n 5s 32GB en ik zie dat die toen 799 kostte, dat was de middenmoter tussen de 16 en 64GB.

Als je nu naar 1000 euro gaat voor waarschijnlijk de goedkoopste uitvoering, is een prijsstijging van 25% behoorlijk significant en het is dus wel heel veel geld.
@bietje: Ja het is veel geld. Dat ben ik met je eens. Maar blijft relatief. Mensen staren zich blind op de aanschafprijs ( hoog ) maar gaat er ook om hoeveel je iets gebruikt en hoe lang je ermee doet ….. en dan loopt het allemaal wel los :-)
@dgh74:

Is waar… ik typ dit nu achter een destijds af-fabriek maximaal geüpgrade 13″ Macbook Pro late 2013. De i7, 16GB werkgeheugen, 1TB SSD, alles erop en eraan. Het fijne apparaatje kostte me destijds ongeveer 2800 euro, maar nog steeds heb ik iedere dag het gevoel weer achter een nieuwe laptop te zitten, dus hij is elke stuiver waard : )

Ik kan niet wachten tot die 8 er is :-P
@bietje: jup … heb zelf een air uit 2012. Perfect ( batterij volgend jaar wel vervangen denk ik ) …. ipad 2 …. nog steeds als e-reader of filmpje kijken en een beetje surfen. Iphone om de 2 jaar .. maar dat is meer de gadget freak in mij dan noodzaak :-). 3 jaar met volledige ondersteuning … en zelfs dan nog een beetje restwaarde is prima mogelijk.

Leuk artikel op onemorething : 63% van alle verkochte iphones is nog steeds in gebruik. Dat zijn cijfers waar ieder bedrijf van droomt … en zegt genoeg denk ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).