1.100 YouTube video’s maken om de boel af te leiden

YouTube
Bizar!

Dat de Russen invloed hebben gehad op de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016 moge duidelijk zijn. Hoe de Russen te werk zijn gegaan is bizar te noemen. Zo heeft Google bekendgemaakt dat een Kremlin-groep voor 4.700 dollar aan advertenties heeft gekocht. Dat is nog niet alles.

Russische groeperingen hebben 18 YouTube-kanalen gemaakt. Er werden in totaal 1.108 filmpjes geupload met soms een politieke lading. De filmpjes waren goed voor 309.000 views gedurende de verkiezingsperiode. Google hekelt deze actie van de Russen en wil er in de toekomst alles aan doen om deze vorm van manipulatie te voorkomen.

De Russen waren actief op YouTube, Facebook, Twitter en andere sociale kanalen om invloed te hebben op de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Alle sociale netwerken zijn op scherp gezet en hopen bij toekomstige evenementen sneller te kunnen optreden tegen moderne manipulaties. Vermoedelijk werd niet eerder op zo grote schaal een operatie op touw gezet, om invloed uit te oefenen op landelijke of presidentiële verkiezingen. (via The Verge)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *