1 miljoen euro aan Bitcoins gestolen door hackers

Bitcoins 1 miljoen gehackt
Bitcoinbanken blijken toch niet zo betrouwbaar. Hackers wisten maar liefst 4100 Bitcoins met een waarden van 1,3 miljoen dollar te stelen door de bank te hacken. Kassa!

De Bitcoins werden gestolen van de Australische dienst Inputs.io, waar mensen hun Bitcoins in een digitale portemonnee veilig konden stellen. Door een twee-staps-authenticatie en een e-mailcontrole gebaseerd op locatie garandeerde de 18-jarige ontwikkelaar van de dienst dat het hacken van Bitcoins onmogelijk was.

Het tegendeel bleek waar. De oprichter van de dienst geeft achteraf aan dat het door een lek toch mogelijk is geweest de digitale munteenheid te hacken. Hierdoor zagen mensen hun 4100 Bitcoins met een waarden van 1 miljoen euro in enkele luttele seconden verdwijnen. Doordat Bitcoins anoniem en nergens aan gekoppeld zijn, is het zo goed als onmogelijk om ze terug te vinden.

Gelukkig is de initiatiefnemer van de online bank onbekrompen en belooft hij zijn eigen Bitcoins aan gedupeerde klanten uit te keren. Helaas heeft hij maar 1000 stuks en zullen veel mensen nog steeds een groot deel van hun digitale valuta kwijt zijn.

Bitcoins gestolen email

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *