De 10 Android-toestellen met de beste accuduur

Zenfone Max
Welke Android-smartphones gaan het langste mee met een volle batterij?

Voor zover wij kunnen nagaan zijn dit de grootste accus die je in Android-toestellen kunt vinden (modellen van obscure fabrikanten, LeEco bijvoorbeeld, niet meegerekend). Een batterij die het een tijdje uitzingt is ook erg handig op reis, dus ga je nog op vakantie én ben je toe aan een nieuw toestel, bekijk dan eens onderstaand lijstje.

1. Asus Zenfone Max

Met een accu van 5000mAh zet de Zenfone Max vol in op de batterij. Helaas moet je wel voor lief nemen dat het toestel nogal log is, draait op een Snapdragon 410 en voorzien is van een 720p-display. Wel weer sterk: de 13 MP-camera met laserfocus.

2. Huawei Mate 8

Een 6 inch 1080p-scherm, je zou zeggen dat het behoorlijk wat van je accu vraagt. Gelukkig heeft de Mate 8 een 4000mAh-batterij aan boord.

3. Moto X Play

Een 3660mAh-accu, een 21 MP-camera en een 5,5 inch HD-scherm.

4. Samsung Galaxy S7 Edge

De Edge-variant van de S7 heeft niet alleen een gebogen scherm, maar met 3600mAh ook een flink dikkere batterij dan de S7.

5. Nexus 6P

Het eerste Nexus-toestel van Huawei heeft in alle opzichten uitstekende specs. De 3450mAh-accu is daar een onderdeel van.

6. HTC One Max

Opvallender dan de 3300mAh is toch wel het reusachtige 5,9 inch-display.

7. Samsung Galaxy Note 5

Binnenkort van de troon gestoten door de Galaxy Note 7, die met zijn -volgens de geruchten- 4000mAh-accu op een gedeelde tweede plaats in deze lijst zou eindigen.

8. OnePlus 3

3000mAh is (inmiddels) redelijk standaard. De OnePlus 3 onderscheidt zich echter met zijn geheugenmanagement. Hoewel niet iedereen daar nu zo tevreden mee is, spaart het wel batterij.

9. Samsung Galaxy S7

De S7 heeft ook 3000mAh – en bovendien net als de OnePlus 3 een speciale snelle oplaad-technologie.

10. Samsung Galaxy A3

Ondanks dat deze smartphone slechts een 1900mAh-batterij heeft, zou de accuduur bijzonder hoog zijn. Waar de meeste smartphones ongeveer 10 uur onafgebroken video kunnen afspelen, zou de A3 het dankzij zijn lage batterijverbruik wel 14 uur kunnen volhouden.

5 reacties

  1. Op zich niks mis met dit lijstje alleen zoals jullie zelf bij nr 10 al zeggen; mAh zegt niet alles dus wie zegt dat deze volgorde klopt.

  2. De permanente data-mijn services van google uit je systeem saneren (heb je root voor nodig) levert nog eens 20% extra batterijtijd op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *