10 G-mail features die je misschien over het hoofd ziet

Gmaillogo
Ken jij alle ins en outs van G-mail?

Je werkt vast al een tijdje met G-mail en denkt dat je alle mogelijkheden kent? Misschien vind je hier toch wat nieuwe handige opties. De features in dit artikel zijn te vinden via het tandwiel rechtsboven > settings. Vervolgens klik je op ‘labs’, waar Google’s experimentele features staan.

Verificatiepictogram voor gecontroleerde afzenders
Een handige manier om jezelf te beschermen tegen spam en phishing. Wanneer je het inschakelt verschijnt er een sleutel-icoontje naast e-mails van bekende websites (eBay, Amazon), die vaak door phishers worden gebruikt. Geen sleuteltje naast eBay? De e-mail komt niet van het bedrijf.

Standaardantwoorden
Niet geïnteresseerd in een aanbieding? Met de kant-en-klare antwoorden stuur je snel een standaard antwoord op e-mails.

Gadget voor Google Agenda
Als je dit aanvinkt verschijnt er een kalender in de linkerkolom.

Google Map-voorbeelden in e-mail
Ontvang je een e-mail met een adres, dan zorgt deze optie dat je automatisch een preview van de locatie ziet op Google Maps.

Knop ‘Markeren als gelezen’
Zo verwijder je de highlight van een e-mail in je inbox zonder hem te openen of te deleten.

Voorbeeldvenster
Een handige feature die ook al aanwezig was in vroege versies van Outlook. Je kunt een voorbeeldje zien van een e-mail zonder je inbox te verlaten. Zo kun je snel de inhoud van een mail scannen zonder er veel tijd aan kwijt te zijn.

Snelkoppelingen
Vind belangrijke links in je inbox snel terug met deze optie. Je kunt URL’s bookmarken en zo zowel de website als de bijbehorende e-mail gemakkelijk terugvinden.

Chat naar rechts
Verplaatst de chatbox naar de rechterkant van het beeld, zodat de linkerkant overzichtelijker is.

Verzenden ongedaan maken
Een gouden tip voor iedereen die wel eens mail verstuurde waar hij later spijt van kreeg. Als dit aanstaat, verschijnt er een ‘undo’ button naast ‘view message’. Je hebt dan enige tijd om de verzending te annuleren.

(Via BGR.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *