10 jaar Bitcoin – De Nederlandse cijfers

Auteur: , Geen reacties
Nederlanders lusten er wel virtuele pap van!

Nederlanders lusten er wel virtuele pap van!

Morgen bestaat Bitcoin maar liefst een decennium! Fanaten (zoals Apple’s medeoprichter Steve Wozniak) noemen het de beste uitvinding sinds het vuur (en misschien het internet) terwijl sceptici er al lang en breed over uit zijn dat de najaarspiek helemaal niet meer gaat komen. Wat de waarheid ook is, Nederlanders zijn fervente Bitcoin-handelaren. Dit doen kaaskoppen met de grootste cryptocurrency ooit.

De ‘uitvinding’ van de Bitcoin en een gedecentraliseerde manier van geld uitwisselen, handelen en opslaan (ook wel blockchain genoemd) is morgen 10 jaar oud, een eeuwigheid in internetjaren. Hoewel de crypto-wereld sinds 2008 ontzettend veel fluctuaties heeft gezien, weten we er in Nederland wel raad mee.

Zo worden er in ons koude kikkerlandje dagelijks 275.000 Bitcoin-transacties uitgevoerd, zo meldt BTC Direct in een persbericht. Dat is in totaal goed voor 141.000 Bitcoins, ofwel ruim €800 miljoen euro. Dat is natuurlijk geheel afhankelijk van de huidige koers, die nog wel eens kei hard naar beneden wil gaan. Op het moment van schrijven hebben investeerders alweer een daling van €150 euro per eenheid moeten incasseren.

Hoe dan ook, Bitcoin-eigenaren heb je in allerlei soorten en maten, al zijn er twee factoren die veel meespelen. Zo is het overgrote merendeel van de Nederlandse crypto-bezitters een man van tussen de 25 en 35 jaar. Die kerels wonen daarnaast grotendeels in de randstad.

Vrouwen zijn behoorlijk ondervertegenwoordigd; zij maken slechts 10% van de Nederlandse crypto-handelaren uit. Wat tevens opvalt is dat die vrouwelijke handelaren juist wat ouder zijn; gemiddeld tussen de 45 en 55 jaar oud.

Davy Stevens, oprichter van BTC Direct, stelt net zoals Wozniak dat we aan de vooravond van een monetaire revolutie staan: “De Bitcoin gaat zorgen voor een splitsing tussen geld en staat, net als de ontzuiling van de jaren zestig voor een splitsing zorgde tussen kerk en staat.” De Nederlandse exchange gelooft vanzelfsprekend heilig in de valuta, wat onderstreept wordt door het feit dat ze hun medewerkers (deels) in Bitcoin uitbetalen!Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).