10 jaar gevangenis voor piraterij? De UK maakt het mogelijk

Auteur: , Geen reacties
Piraterij

De huidige straffen voor het uploaden van filmpjes waren natuurlijk ook véél te laag.

Piraterij, dat hoort natuurlijk thuis in het rijtje moord, verkrachting, en terreur. En uiteraard horen daar ook flinke straffen bij. Vijf keer zo hoog als de huidige straffen, om precies te zijn. In plaats van twee kun je nu tien jaar vastzitten wanneer je voor piraterij wordt veroordeeld. Van twee jaar zou namelijk een te beperkte afschrikwekkende werking uitgaan, zo vond men.

De nieuwe maatregel is een gevolg van een aanbeveling van het Britse Intellectual Property Office (IPO). Daarin staat de suggestie voor de verhoogde straf, om die zo op één lijn te brengen met wat vergelijkbare overtredingen worden genoemd, zoals valsemunterij.

Opvallend is dat er eerst nog een inspraakronde is geweest, waarbij burgers massaal lieten weten niets te zien in de verhoogde straffen. De overheid heeft dit advies echter naast zich neergelegd. Blijkbaar heeft de meerderheid/het volk het toch ook niet altijd voor het zeggen in het Verenigd Koninkrijk.

Voor de wetswijziging is natuurlijk hard gelobbyd door de entertainmentindustrie.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).