10 jaar iPhone: alle ontwerpen op een rij

iPhone 8
Het is vandaag exact 10 jaar geleden dat de allereerste iPhone in de verkoop ging. In dit artikelen nemen we de iPhone-ontwerpen door.

Door de jaren heen is de iPhone behoorlijk veranderd. Toch zijn er een aantal basisdingen hetzelfde gebleven. Zo is de camera op de achterkant qua locatie altijd hetzelfde gebleven en zaten het Apple logo en de thuisknop ook altijd op dezelfde plaats.

Uiteraard zijn er wel dingen anders. In 10 jaar veranderen dingen nu eenmaal, zeker op het gebied van technologie. Hieronder zie je alle iPhones en ook de uiterlijke verschillen in detail.

iPhone 2G
1
De allereerste iPhone was klein en zwaar, maar revolutionair voor zijn tijd. Met een scherm van 480 x 320 pixels (165 ppi) anno 2017 alles behalve indrukwekkend. Zo kun je zien hoe snel ontwikkelingen kunnen gaan in tien jaar!

iPhone 3G & 3GS
2
De 3G was een volwassen opvolger en in alle opzichten beter dan de eerste iPhone. Qua uiterlijk was vooral de achterkant significant anders. Als een echte facelift kreeg de smartphone meer ronde vormen. Het scherm was 3,5-inch groot en het toestel woog 135 gram. Heel premium was het nog niet. Het toestel voelde goedkoop aan door de keuze voor plastic materialen. Een jaar later kwam Apple voor het eerst met een verbeterde variant van de iPhone op de markt: de iPhone 3GS.

iPhone 4 & 4S
3
De eerste smartphone die de titel premium kon dragen. De voor- en achterkant van de iPhone 4 bestond uit glas. Dit zag er mooi uit, maar maakte de smartphone tegelijkertijd kwetsbaar. In tegenstelling tot zijn voorganger had de iPhone 4 een scherp design. Hierdoor lag de smartphone zonder hoesje niet bijzonder comfortabel in de hand. Voor het eerst had een iPhone een camera aan de voorkant. Ook introduceerde Apple met de iPhone 4 het inmiddels zeer bekende Retina-display, dat later ook naar andere producten van het techbedrijf zou komen.

iPhone 5 & 5S
4
De iPhone 5 was opnieuw een vernieuwend toestel. Het ontwerp had veel weg van zijn voorganger. Het scherm was echter een formaat gegroeid. Voor het eerst had de iPhone een 4-inch scherm. Het toestel was daarnaast dunner en lichter dan ooit tevoren. Tevens was de ondersteuning voor 4G een belangrijke vernieuwing.

iPhone 5C
5
Dit model werd samen met de iPhone 5S aangekondigd. Het toestel kwam in diverse kleuren op de markt en fungeerde als budget-iPhone. De smartphone voelde ook goedkoper aan in vergelijking met de andere moderne iPhones door het gebruik van plastic.

iPhone 6, 6 Plus en 6S
6
iPhone 6 Plus
Met de komst van de iPhone 6 luidde Apple een nieuw tijdperk in. Wederom maakte de schermen een groei. Daarnaast introduceerde Apple een nieuw model. De iPhone 6 had een 4,7-inch scherm en de 6 Plus een 5,5-inch scherm.

iPhone SE
7
De SE was de opvolger van de 5C. Deze budget-iPhone had vrijwel hetzelfde uiterlijk als de 5C en dat maakte het toestel qua ontwerp wat saai.

iPhone 7 & 7 Plus
8
iPhone 7 Plus
De komst van de iPhone 7 was voor sommigen een kleine teleurstelling. Het uiterlijk van de 7 leek veel op de looks van de 6 en 6S. Men hoopt dat ook dat de volgende generatie iPhone wél vernieuwend wordt.

Als je de ontwerpen bekijkt dan heeft Apple sinds 2014 geen radicale wijzigingen doorgevoerd met de iPhone. De nieuwe iPhone 8 lijkt deze saaie trend eindelijk te gaan doorbreken. Dit gaan ze doen door onder andere een randloos design te introduceren. Over de nieuwe iPhone is al het een en ander bekend. Klik hier voor meer informatie over de nieuwe smartphone van Apple. Sommigen zeggen dat sinds de dood van Steve Jobs de innovatie bij Apple is gestopt. Aan Tim Cook in september de taak om critici ongelijk te geven. In die maand zal het Amerikaanse techbedrijf vermoedelijk het doek trekken van het nieuwe vlaggenschip.

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *