10 superhandige apps voor je vakantie

Auteur: , 1 Reactie
Vakantie

Het is weer tijd voor vakantie! Vroeger namen we reisgidsen, landkaarten en woordenboeken mee naar het buitenland, maar tegenwoordig hebben we meer dan genoeg aan onze smartphone. Met deze 10 onmisbare apps haal je het maximale uit je vakantie. En ze zijn nog gratis ook.

Yelp
Op zoek naar een gezellige kroeg, een leuke winkel of een uitstekend restaurant? Kies dan niet op goed geluk, maar laat je leiden door de ervaringen van anderen. Yelp bevat miljoenen recensies die bij elkaar een nauwkeurig beeld geven van de service en kwaliteit. Er zijn overigens talloze vergelijkbare apps. Voor hotelrecensies kun je bijvoorbeeld terecht in de TripAdvisor-app.

Stay.com
Grote steden kunnen behoorlijk overweldigend zijn. Er is zoveel te doen en de tijd vliegt voorbij. Stay.com is net als Yelp een app met informatie voor toeristen, maar dan speciaal bedoeld voor stedentrips. Deze app bevat zeer uitgebreide, door lokale experts opgestelde reisgidsen voor 150 steden over de hele wereld: van Orlando tot Naples en van Nashville tot Oslo. Zo weet je zeker dat je alle hotspots en verborgen pareltjes hebt gezien. En het unieke aan deze app: je kunt ter voorbereiding van je stedentrip alle must sees opslaan en delen met je reismaatje.

Stay

Tip Calculator
Vind je het lastig om te bepalen hoeveel fooi je hoort te geven? Of heb je gewoon geen zin om je hersenen te laten kraken? Apps als Tip Calculator Free en Tip N Split Tip Calculator doen het rekenwerk voor je. Je kunt onder andere aangeven met hoeveel mensen de rekening wordt gedeeld, welk percentage je aan fooi wilt besteden en of je naar boven dan wel beneden wilt afronden.

App de Vakantiedokter
Je zult net zien dat je op vakantie ziek wordt. Buikpijn, vreemde uitslag of oorontsteking door het zwembadwater, noem het maar op. Als je liever niet naar een lokale arts wilt, is het ook een optie om ‘App de Vakantiedokter’ te downloaden. Via deze app heb je rechtstreeks contact met een Nederlandse verpleegkundige. Hij of zij geeft advies en schakelt bij spoedgevallen medische hulp in.

Duolingo
De meeste vakantiegangers kunnen zich wel verstaanbaar maken in het Engels. Maar in veel landen waarderen ze het enorm als je de lokale taal beheerst. Met de app Duolingo leer je spelenderwijs allerlei talen, van Spaans en Frans tot Deens en Pools. Je begint met simpele woorden en zinnen, maar al snel spreek je een aardig woordje in die vreemde taal. Je vrienden zullen onder de indruk zijn!

Polarsteps
Als fanatieke reiziger wil je je avonturen natuurlijk vastleggen maar het bijhouden van een reisblog kost veel tijd en je vergeet al snel waar je allemaal precies bent geweest. Een Amsterdamse start-up heeft daarom de app Polarsteps ontwikkeld. Iedere keer dat je telefoon is verbonden met internet, stuurt hij een update naar je Polarsteps profiel wat er uiteindelijk voor zorgt dat er een route ontstaat op een interactieve kaart van alle plekken die je hebt bezocht. Vervolgens kan je zelf nog korte reisverslagen en foto’s toevoegen aan bijzondere plaatsen om te delen met je volgers. Wil je niet wachten op een volgend wifi signaal? Schaf dan een roaming bundel aan zodat jouw profiel continu up-to-date blijft. Dit hoeft niet duur te zijn. Zo heb je bij Vodafone al voor 2 euro per dag een Alles-in-1 op Reis bundel met 50 MB mobiel internet, 50 minuten bellen, 50 minuten en gebeld worden en 50 sms’jes. Deze mogelijkheid heb je in 43 landen. Niet alleen binnen Europa, maar ook in onder andere Australië, Japan en Nieuw Zeeland. Op deze manier ben je altijd en overal realtime te volgen.

Polarsteps

Strava
Wil jij je sportieve levensstijl ook op vakantie voortzetten? Download dan Strava, een soort sociaal netwerk voor hardlopers en wielrenners. De app registreert allerlei gegevens over je fiets- of hardlooprondje, zoals je gemiddelde snelheid en de verbrande calorieën. Jouw prestaties kun je vervolgens vergelijken met je vrienden en locals die hetzelfde traject hebben afgelegd. Met deze app hoef je dus niet zelf meer opzoek te gaan naar een geschikte route maar kun je het favoriete rondje van de locals verkennen.

Nearby ATM
In Nederland is pinnen de normaalste zaak van de wereld, maar hoe zit dat op je vakantieadres? In veel landen kun je maar beter genoeg contant geld op zak hebben. Met een app als Nearby ATM of Find Near Me vind je gemakkelijk een pinautomaat in de buurt. Find Near Me helpt ook bij het zoeken naar bijvoorbeeld bushaltes, restaurants of toeristische trekpleisters in de directe omgeving.

Toilet Finder
Niets is zo vervelend als bij hoge nood geen toilet kunnen vinden. Toilet Finder biedt uitkomst en wijst je de weg naar het dichtstbijzijnde openbare toilet. De app is zeker niet perfect; op veel plekken worden helaas nog nauwelijks wc’s getoond en soms klopt de informatie simpelweg niet. Maar hoe meer mensen toiletten aanmelden, hoe completer Toilet Finder uiteindelijk wordt.

Google Trips
Deze app is nog niet te downloaden maar zeker interessant om op de radar te houden. Google is bezig met het ontwikkelen van een travel app. Je hebt vast al gesignaleerd dat Google automatisch je geboekte vluchten of hotels in de agenda zet van je smartphone. Hier borduurt de zoekmachinegigant op voort door een automatische reisgids te ontwikkelen. Hierin worden deze boekingen opgenomen waarop automatisch tips over onder andere de omgeving, het vervoer en wandelroutes worden gebaseerd.

Google trips
1 reactie

bij die laatste is dat toch enkel als je gmail gebruikt

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).