10 video’s die ons laten zien waarom GoPro zo gaaf is

Auteur: , 1 Reactie
10 video's die ons laten zien waarom GoPro zo gaaf is

GoPro is en blijft de ultieme camera als het gaat om extreme-sports en een unieke POV.

Er zijn natuurlijk een hoop kopieën op de markt, maar er is maar één GoPro. Dat ze erg succesvol zijn bleek wel na de beursgang. Maar we willen eigenlijk gewoon kijken en genieten van de waanzinnige beelden die er worden gemaakt met behulp van een GoPro.

Om een beetje in de WK sferen te blijven beginnen we met een video van Davis Paul. Dit is een ex prof voetbal speler in de Amerikaanse MLS serie. Na zijn prof dagen is hij als Mass Sports Production Lead werkzaam bij GoPro. In de video zien we hem dan ook druk met een voetbal en een paar collega’s in het kantoor van GoPro.

Kennen we Felix Baumgartner nog? Ja dat was die man die als eerste mens tijdens een sprong door de geluidsbarrière ging. In bovenstaande video zien deze recordpoging dan ook vanuit zijn POV terwijl hij vanaf een hoogte van 39 kilometer naar beneden springt.

De GoPro kan niet alleen tegen extreme hoogtes maar is geschikt voor het onderwaterleven. Dat laten bovenstaande snorkellaars zien terwijl ze samen zwemmen met haaien.

Met een GoPro op je hoofd krijg je ook een unieke POV tijdens een fietstocht. Helemaal als deze fiets ruim vijf meter hoog is.

Rob Dyrdek kennen we vooral van zijn Skateboard trucks en van zijn MTV programma Ridiculousness. In bovenstaande video probeert hij met een auto een kickflip te maken. Dat zou voor de deze pro-skateboarder toch geen probleem moeten zijn.

GoPro’s worden gebruikt door allerlei mensen. Zo ook door deze Amerikaanse militair die bij de explosieve opruimingsdienst in Afghanistan werkt. Hij neemt de GoPro dan ook mee tijdens een aantal missies. Hierdoor krijgen we toch wel een paar unieke beelden te zien.

Sommige mensen zouden hard weg rennen voor een lawine. Matthias Giraud zoekt het juist op en laat ons meteen zien dat je goed voorbereid moet zijn.

Met 138 mensen tegelijk door de lucht vliegen om een parachutesprong record te behalen ziet er als volgt uit. Tijdens de vlucht vormen de deelnemers een sneeuwvlok patroon met een snelheid van 350 kilometer per uur.

Met de GoPro kan je ook een aantal effecten maken waarvoor je normaal gesproken duizenden euro’s nodig hebt. Jeremiah Warren laat zien dat je een ‘Bullet Time’ ook kan creeren met behulp van een ventilator en maar één GoPro.

En dan is er natuurlijk nog Ken Block die wij allemaal wel kennen denk ik. Hij heeft inmiddels al aardig wat Ghymkhana films gemaakt en iedereen heeft weer zijn eigen favoriet. Die van mij is nog steeds Gymkhana 3. Hier zien we Ken dan ook in zijn Ford Fiesta over het circuit van l’Autodrome de Linas in Frankrijk racen, of beter gezegd driften.1 reactie

ik mis een wingsuitvideo..

http://youtu.be/rnvvsjstveM

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).