11 bizarre game-wereldrecords

Auteur: , Geen reacties
videogamewereldrecords

Wereldrecords gaan allang niet meer om wie de langste nagels heeft of de meeste knakworsten in tien minuten naar binnen kan werken. In de virtuele wereld van video games zijn er namelijk al heel wat ongelofelijke prestaties neergezet.

Ieder jaar komt er een speciale editie van het Guinnes Book of World Records uit die zich speciaal op de wereld van games richt. Gamesradar nam alvast een kijkje in de nieuwe editie en ontdekte deze bizarre records.

11. Langste gamesessie in een vrije val
Videogamerecord
De Nederlander Jesse Moerkerk heeft een mooi record op zijn naam gezet. 18 minuten en 52 seconden lang speelde hij Super Mario Galaxy 2 terwijl hij in een verticale windtunnel in de lucht geblazen werd. Met een Wii-controller in zijn handen bleef hij steeds Mario besturen, terwijl hij meters van de grond hing en de wind rond zijn oren blies. Dat was goed genoeg voor een plekje in het Guinness Book of World Records.

10. Langste marathon van een dansgame
Videogamerecord
49 uur, 3 minuten en 22 seconden heeft Carrie Swidecki non-stop Just Dance 4 gespeeld. Meer dan twee complete dagen stond ze voor de tv te dansen, terwijl het ons al lastig lijkt om 24 uur lang non-stop in een stoel te gamen. Dit record bewijst bovendien dat een goede conditie ook van pas komt als je goede gamer wilt worden.

09. Langste gevangenisstraf voor het spelen van een game
Videogamerecord
Faiz Chopdat werd in september 2002 de gevangenis in gestuurd omdat hij Tetris aan het spelen was in het vliegtuig. Toegegeven, hij negeerde meerdere oproepen om te stoppen met spelen, maar om daar vier maanden lang voor achter de tralies gaan gaat wel wat ver. Destijds was het gebruik van elektronica tijdens vluchten nog uit ten boze, en een verslavend spelletje als Tetris is normaal gesproken al zo moeilijk om weg te leggen.

08. Langste carrière als maker van honkbalgames
Videogamerecord
Over specifieke categorieën gesproken. Don Daglow werkte in 1971 mee aan zijn eerste honkballgame en bleef dat 42 jaar lang doen. In die tijd richtte hij ook zijn eigen studio op; Stormfront Studios.

07. Grootste variatie aan verschillende bomsoorten in een game
Videogamerecord
Bommen zijn ook in videogames een uiterst effectief middel om je van je vijanden te ontdoen. Dankzij het Bomb-crafting systeem in Assassin’s Creed: Revelations, kreeg de game een plekje in de Hall of Fame. Door verschillende componenten bij elkaar te gooien kon je jouw eigen bommen maken, wat tot 300 verschillende soorten resultaten kan leiden.

06. Meeste verschillende boomsoorten in een game
Videogamerecord
Erg spannend is dit record niet, maar wel opvallend. In het strategiespel Total War: Shogun 2 kwam je tachtig verschillende boomsoorten tegen. Helemaal indrukwekkend als je je bedenkt dat er maar 30 verschillende eenheden zijn om je leger mee op te bouwen.

05. Eerste game waarin je een pizza kunt bestellen
videogamerecord
Everquest II gaat ervandoor met deze fameuze titel. Door /pizza in de chat van deze MMORPG te typen, werd je automatisch doorgelinkt naar een pagina van Pizza Hut, waarin je razendsnel een pizza kon bestellen. Handig als je net een eindbaas moet verslaan en geen tijd hebt om te koken.

04. Eerste wetenschappelijke onderzoek naar een chemische grondstof in een game
videogamerecord
In strategiegames is het belangrijk om genoeg grondstoffen te verzamelen om je leger en basis mee te bouwen. In 2006 kregen wetenschappers van de Massachusetts Institute of Technology de opdracht om onderzoek te doen naar Tiberium: een fictieve grondstof uit Command and Conquer 3: Tiberium Wars. De uitkomst: “A dense, dynamic proton lattice, held together by exotic heavy particles.” Als je met die uitspraak de blits niet maakt tijdens een LAN-party weten wij het ook niet meer.

03. Snelst gelopen marathon als een gamekarakter
videogamerecord
We hebben het hier dus niet over een videogame, maar om de daadwerkelijke sport. Nash Pradhan en Dan McCormack gingen in 2012 verkleed als Mario en Luigi over finish tijdens de London Marathon. Hun tijd van 3 uur, 29 minuten en 41 seconden was genoeg om een plekje in de wereldrecordlijsten te veilig te stellen. De vraag is of ze van tevoren niet stiekem wat paddenstoelen geslikt hebben.

02. De eerste muziekvideo in ‘Simlish’


Simlish is de brabbeltaal die gesproken wordt door de personages uit De Sims-games. Je verstaat er niks van, maar dat hield Lilly Allen niet tegen om haar single ‘Smile’ te vertalen naar dit gametaaltje. De videoclip (hierboven) is bovendien volledig opgenomen in De Sims 2 Seasons.

01. Grootste aantal opgeviste vissen in een game
videogamerecord
Bij het woord Runescape zullen bij vele gamers de nekharen rechtovereind gaan staan terwijl herinneringen over het hakken van bomen en verzamelen van ijzererts naar boven komen. Ook wij hebben een deel van onze jeugd vergooid met deze game, maar we kunnen nu in ieder geval zeggen dat we een Record-holding game gespeeld hebben. In Runescape is namelijk het grootste aantal vissen ooit gevangen in een jaar tijd. In 2012 werden 8 miljoen vissen uit de virtuele zee gehaald door talloze spelers. Alleen maar om hun Fishinglevel hoog genoeg te krijgen.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).