11 dingen die je moet weten over de iPad mini Retina

iPad Mini Retina combo
Na de onthulling eerder deze week is het tijd om eea op een rij te zetten.

Wat zijn nou de voor- en nadelen van die nieuwe iPad mini?

Een beter scherm (duh)
De iPad mini heeft eindelijk een 7,9 inch Retina-scherm gekregen, iets waar vele pixelfreaks op zaten te wachten. Hierdoor moet het lezen een stuk prettiger worden.

Een A7 processor
De iPad mini 2 komt met de 64-bit A7 chip die ook gebruikt wordt in de iPhone 5S. Deze processor zou 4x sneller zijn dan die van de huidige iPad mini (A5).

Meer schijfruimte
De iPad mini 2 met Retina komt standaard met 16, 32, of 64GB. Die versies kennen we allemaal wel, maar Apple biedt nu ook een 128GB model. Tevens heeft de nieuwe versie meer werkgeheugen (1GB ipv 512 Mb).

Geen betere camera
Sommige hoopten op een 8 Megapixel camera, maar het is 5 MP geworden. De camera aan de voorkant is wel iets beter geworden en heeft nu ook dual mics, handig voor Facetime!

Geen goudkleurige versie
En ja, dat is een voordeel. Als je leuke kleurtjes op je tablet wil dan koop je maar een sticker of case. Voor de iPad mini 2 mag je kiezen tussen grijs en zwart.

Geen Touch-ID
De iPhone 5S heeft zo’n mooi ringetje, als je daar één van je vingers op legt herkent ie meteen wie je bent en zal de telefoon ontgrendelen. De zojuist uitgebrachte iPad Air heeft dit niet, en de iPad mini Retina dus ook niet. Zijn iPad-eigenaren dit gemak niet waardig volgens Apple?

Geen Keyboard Cover
Koop maar een Macbook als je dat wilt.

Betere connectiviteit
De iPad mini Retina heeft 4G support en maakt gebruik van 802.11 a/b/g/n Wifi.

Duurder
Ja, dat was natuurlijk te verwachten. Je moet €389 betalen voor de Wifi versie en €509 voor het 4G-model. het goede nieuws: de originele iPad mini is gezakt naar €289.

Zwaarder
De iPad mini weegt 312 gram, de nieuwe iPad mini 2 weeg 330 gram!

Een lange levertijd
Volgens geruchten is de productiecapaciteit van het 7.9-inch Retina display nog lang niet op niveau. De iPad mini met Retina-display zou ergens in november worden gelanceerd, maar of dat gehaald wordt is dus de vraag. Daarnaast is het de vraag of Nederland bij de eerste landen hoort die de tablet krijgen.

[lg_folder folder=”Apple/iPad_mini_Retina/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

4 reacties

  1. [quote]Geen Keyboard Cover. Koop maar een Macbook als je dat wilt.[/quote]
    Of je komt een Asus TF700 met keyboard. Of je koopt een bluetooth keyboard. Of als je echt voor je werk wilt gebruiken: een surface tablet.

    Genoeg opties. En als eer echt behoefte is aan een keyboard-cover-combo lijkt me dat juist een mooie addon dat prima gemaakt kan worden door andere fabrikanten. Een muis en een keyboard zou mijn iPad wel helemaal afmaken..

  2. @Vincent: “Betere connectiviteit
    De iPad mini Retina heeft 4G support en maakt gebruik van de 80211ac-Wifi kaart. Apple heeft een aantal mooie routers die uitgerust zijn met 802.11ac, waardoor snelle overdrachtsnelheden mogelijk zijn.”

    Klopt niet. De routers zijn uitgerust met 802.11ac, maar de iPad mini retina, gebruikt 802.11 a/b/g/n. ( bron: tweakers.net )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *