11 dingen die je nog niet wist over Google


Googelen is inmiddels een vaste uitdrukking geworden. Het gigantische techbedrijf is niet meer weg te denken uit het medialandschap. Maar hoe goed kennen we deze enorme onderneming eigenlijk?

Dit zijn de meest bijzondere feiten op een rijtje, samengesteld door Quora:

1. Google houdt rekening met 200 factoren voordat jij de beste zoekresultaten op je scherm te zien krijgt. En dat in een fractie van een seconde.

2. Het bedrijf beheert een aantal domeinnamen, die erg nuttig lijken te zijn als mensen de URL van de zoekmachine verkeerd spellen of een typfout maken. Zo bezit het bedrijf onder andere de domeinnamen: Gooogle.com, Gogle.com en Googlr.com, maar ook 466453.com.

3. Google verwerkt meer dan twee miljoen zoekopdrachten per seconde.

4. Larry Page en Sergey Brin maakten de eerste Google Doodle in augustus 1998. Ze waren op weg naar Burning Man in de woestijn van Nevada en wilden aan mensen laten weten waar de Google-crew zou zijn voor een aantal dagen. Daarom voegden ze het logo van het festival toe aan het Google-logo boven de zoekbalk.

5. Google verdiende in 2013 55,5 miljard dollar. 91 procent daarvan kwam binnen door advertenties.

6. De database van Google is enorm: 100 miljoen gigabytes. Je hebt ongeveer 100.000 harde schijven van 1 terabyte om die gegevens op te kunnen slaan.

7. Google is waarschijnlijk het enige bedrijf dat als doel heeft om mensen zo snel mogelijk van zijn website te krijgen.

8. Google heeft voor streetview meer dan 8 miljoen kilometer aan straat gefotografeerd.

9. Google heeft dit jaar al 24 bedrijven overgenomen. Dat zijn zo’n 3 bedrijven per maand.

10. Google houdt zich bezig met projecten die de wereld voor miljoenen mensen kunnen veranderen. Daarnaast mengt het bedrijf zich ook in belangrijke projecten voor een kleine groep mensen. In 2012 introduceerde Google namelijk de Irokese taal ‘Cherokee’ in Gmail.

11. Elke maand wordt op YouTube 6 miljard uur aan video’s gekeken. Dat is ongeveer een uur voor elk persoon op aarde.

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *