11 slimme manieren om oude telefoons te hergebruiken

Auteur: , 1 Reactie
Smartphone-tablet-recyclen

Om de paar jaar vervangen we onze smartphone, maar dat betekent niet dat het oude exemplaar bij het grofvuil moet. Op deze manieren geef je oude smartphones en tablets een tweede leven.

Maak er een webcam van
Grote kans dat je laptop al een ingebouwde webcam heeft, die in veel gevallen niet zo goed is als de camera in je smartphone of tablet. In plaats van een nieuwe, losse webcam aanschaffen, kun je ook je ouder telefoon of tablet via Bluetooth en een app als IP Webcam aan je computer verbinden, zodat je hem vanaf dat moment in kunt zetten als webcam.

Beveiligingscamera/babyfoon
Met een simpele klem kun je een oude telefoon aan de muur bevestigen, zodat je in feite een beveiligingscamera gemaakt hebt. Ook handig als je kleine kinderen/een baby hebt, zodat je een babyfoon rijker bent. Het enige wat je nodig hebt is de juiste software, zoals iCamSpy en Presence.

Digitaal-fotolijstje

Digitaal fotolijstje
Als je de woonkamer of je bureau wilt opleuken met een slideshow van vakantiefoto’s, dan kun je een oude telefoon of tablet ook inzetten als digitaal fotolijstje. Als je alle overbodige applicaties en gegevens eraf haalt is er meer dan genoeg ruimte om duizenden foto’s op te plaatsen, zodat je nooit meer tegen dezelfde foto aan hoeft kijken.

Draagbare muziekspeler/radio
Net zoals bij het digitale fotolijstje, is een oude telefoon een prima muziekspeler. Zodra je alle overbodige gegevens gewist hebt, blijven er genoeg gigabytes over om een flinke muziekcollectie op weg te zetten, waarbij de batterij nog langer meegaat als je alle wifi en bluetoothverbindingen uitschakelt. Dat gaat natuurlijk lastig als je muziekdiensten gebruikt als Spotify.

Alarmklok
Dat irritante piepje van je oude alarmklok beu? Dan vervang je hem toch met een oude telefoon, die jouw favoriete nummers afspeelt om je te wekken. Talloze applicaties in de App Store en Google Play Store transformeren een ouderwetse telefoon ineens in een high-tech wekker.

Nieuwslezer

Nieuwsfeed
In sommige kantoren staat standaard een tv op teletekst, om het nieuws bij te houden. Dat moet anno 2014 toch wat beter kunnen, en dat kan gemakkelijk met een oude tablet. Installeer er een nieuwsapp op, of een RSS-reader als Feedly, om constant op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, zonder dat je het steeds op moet zoeken op je computer.

Geef het aan je kind als speelgoed
Hierbij is het uiteraard wel belangrijk dat je de oude smartphone/tablet eerst kindvriendelijk maakt. Bovendien zijn er tal van educatieve applicaties speciaal gemaakt voor kinderen, en kun je met ze videochatten via de ingebouwde camera.

Gebruik hem als permanente navigator
Met een beetje hulp van de Hudway applicatie transformeer je een oude smartphone in een high-tech navigatie-apparaat voor in je auto. Deze (supergave) app projecteert de weg die je moet volgen op je voorruit, zodat je nooit meer verkeerd hoeft te rijden. De reflectie van je glas zorgt zo voor een heads-up display, die je helpt met het vinden van de juiste route.

Mobiele-navigatie

E-reader
Steeds meer boeken worden niet meer op papier, maar digitaal gelezen (toch, Amazon?) op een e-reader. Het is natuurlijk zonde om een dergelijke reader aan te schaffen als je op het punt staat om je oude tablet weg te gooien. De kans is groot dat hij nog uitermate geschikt is als apparaat om al je boeken op te lezen.

Keukenhulp
Een hulpje in de keuken is nooit verkeerd, zeker als je hem zo in kunt stellen dat je er allerlei handige applicaties razendsnel mee kunt openen. Kijk bijvoorbeeld een kookvideo zonder in de stress te raken als je tablet vies wordt, of gebruik voice search om tijdens het bakken snel wat tips op te zoeken.

Tweede monitor
Niemand is ooit slechter geworden van een haarscherpe, extra touchscreen monitor. Met een beetje hulp van apps als Air Display maak je van een iPad bijvoorbeeld een extra scherm, die via wifi verbinding maakt met je pc of Mac.1 reactie

Ipcamviewer (vooral voor Android) is perfect als babycam app. Ik bekijk er 10 cams op :-) (met geluid, als je de gekraakte..oh nee, officiele versie hebt. Heb je iphone..helaas..dat wordt kope

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).