12 candid snapshots uit GTA V die net echt zijn

Erg 1950s, deze foto
Wat krijg je als je een fotografiestudent met een passie voor candid straatfotografie loslaat in de grote boze wereld van GTA V’s Los Santos? Hele mooie plaatjes met stukjes uit het dagelijks leven in de virtuele en gewelddadige metropool.

Fernando Pereira Gomes was een van de vele gamers die in de rij stond om Rockstar’s nieuwe meesterstukje te bemachtigen. Maar waar velen zo snel mogelijk veel chaos willen aanrichten door met een camper en een uzi door de drukke metropool te rijden, raakte de 20-jarige gefascineerd door de architectuur en de mensen op straat. Het viel hem op dat het tijdsverloop voor hele mooie composities zorgde; de ondergaande zon kleurt Los Santos mooi rood, en ’s avonds doen schimmige figuren onder het licht van de straatlampen hun zaken die het daglicht niet kunnen verdragen.

Het doel van deze fotoreeks is om te laten zien dat er nog een hele wereld buiten het geweld van de verhaallijn zit. De virtuele wereld is bevolkt met mensen die elk een doel hebben, zei het boodschappen halen of ’s avonds hun lichaam verkopen voor een paar gram narcotica. De geavanceerde grafische engine van het spel tekent de wereld met veel detail, scherpe schaduwen van lantaarnpalen op witte stoepen tegenover de zachte vlekken die wolken op de wegen trekken.

Het voordeel van fotografie in Los Santos is duidelijk. Je kan een auto stilzetten midden op een drukke snelweg, of een situatie compleet naar jouw hand zetten voor het perfecte shot. Toch ondervond hij ook moeilijkheden ten opzichte van de echte wereld. De resolutie van de in-game snapshots is laag, waardoor je maar weinig met de afbeeldingen kan doen. Gomes is bezig om dit te omzeilen, maar het is niet simpel.

[lg_folder folder=”0_Games/GTA_V/Straatfotografie/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

3 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *