12 jaar WhatsApp: zo staat de dienst er voor

12 jaar WhatsApp: zo staat de dienst er voor

12 jaar geleden werd WhatsApp opgericht. Het bedrijf had toen vast niet gedacht dat het zo’n succes zou worden.

Terwijl WhatsApp grofweg 10 jaar geleden nog een positieve reputatie had, is dat de laatste jaren wel omgekeerd. Sinds de overname van Facebook zijn mensen niet meer zo enthousiast over de dienst als ze ooit waren. En dat is niet zo gek. Online privacy is belangrijker dan ooit en juist een bedrijf als Facebook heeft een niet al te beste reputatie op dit vlak.

WhatsApp staat zelf stil bij het 12-jarige bestaan. In die 12 jaar heeft WhatsApp meer dan twee miljard actieve gebruikers. Goed voor het verzenden van 100 miljard berichten per dag en een miljard dagelijkse audiogesprekken. Of de komende 12 jaar ook zo’n succes gaat zijn valt nog maar te zien.

De reacties onder de tweet van WhatsApp zijn op z’n zachtst gezegd niet positief. Gebruikers klagen over de nieuwe voorwaarden van het bedrijf de in mei actief worden. Als je niet meegaat in die nieuwe voorwaarden functioneert WhatsApp niet langer honderd procent op je smartphone. WhatsApp heeft in die 12 jaar een monopoly opgebouwd, maar dat betekent niet automatisch dat ze het eeuwige leven hebben. Signal en Telegram zijn concurrenten die staan te popelen om het stokje van WhatsApp over te nemen. Ze hebben alleen nog een hele lange weg te gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *