Worden er nu live 123.000 smart-tv’s gehackt voor PewdiePie?

PewDiePie-youtube-smarttv
Hackers pakken na printers nu smart tv’s en Chromecasts voor PewDiePie.

Lange tijd stond Youtuber PewDiePie met zijn kanaal eenzaam aan de top als meest bekeken vlogger ter wereld. Het youtube-kanaal T-Series uit India, dat vooral muziek deelt, zit hem nu op de hielen. In de strijd om de nummer 1 positie heeft hij de hulp van zijn fans ingeroepen en die hebben dat verzoek niet naast zich neergelegd.

Eerder maakten hackers al bekend dat zij 50.000 printers hadden gehackt zodat ze spontaan steunbetuigingen uitprintten en dat grapje deden zij later nog eens dunnetjes over. Woensdag 2 januari maakte beveiligingsexperts Kevin Beaumont op internet bekend dat er ook hackers zijn die hebben weten binnen te dringen op slecht beveiligde smart tv’s en Chromecasts. Bij de getroffenen wordt eerst een promofilmpje van een minuut afgespeeld, waarna zij tips krijgen om hun toestel te beveiligen.

De hackergiraffe, die ook achter de hack voor printers zat, lijkt opnieuw te hebben toegeslagen of is nu zelf gehackt, via zijn site kun je namelijk exact volgen hoe snel het hacken verloopt. Volgens zijn teller wil hij ruim 123.000 smart-tv’s en Chromecasts hacken en zou dit zo’n 6,5 uur moeten duren nadat de actie iets na 19 uur startte. Inmiddels is social media volledig losgegaan.

PewdiePie zelf heeft op Twitter nog niet gereageerd.

Overigens is er een oplossing om de hack te verhelpen of zelfs te voorkomen. Hackergiraffe geeft op zijn site de volgende instructie: “Disable UPnP on your router, and if you’re port forwarding ports 8008/8443/8009 then STOP forwarding them.” Hij geeft aan dat hij naast zijn support voor PewdiePie ook wil laten zien hoe makkelijk het is om apparatuur van mensen te hacken. Hij schrijft op zijn website dat hij dit als ethisch hacker ludiek aan de kaak willen stellen voordat kwaadwillende hackers er misbruik van maken. Gebruikers op internet denken verschillend over de actie en oma die thuis ineens een portie PewDiePie door Omroep Max gemixt ziet vast ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *