Apple tóch door met TV?

Apple settopbox
De plannen van Apple voor een eigen televisie mogen dan niet doorgaan: het bedrijf zou wel werken aan een nieuwe settopbox (decoder) en een online televisie-service.

Net als bij de (waarschijnlijk) geschrapte TV gaat het hier slechts om geruchten. Maar deze zijn hardnekkig: Buzzfeed bevestigt het verhaal waar de Wall Street Journal eerder mee kwam. De TV-service zou al deze herfst gaan uitzenden. Verder zou Apple exclusieve contracten hebben gesloten om een serie tv-programma’s en kanalen te kunnen aanbieden via het internet. De settopbox zou een eigen app-store hebben.

Apple’s interesse in de tv-markt zou begonnen zijn toen iTunes ook video ging aanbieden. Er zou al in 2000 een prototype televisie ontwikkeld zijn, maar Apple zou de plannen in de ijskast hebben gezet omdat het apparaat te veel energie nodig had.

Carl Icahn, de belangrijkste investeerder in Apple, zegt nog steeds te geloven dat het bedrijf ook met een eigen televisie zal komen. In een open brief aan Tim Cook schrijft hij begrip te hebben voor de geheimzinnigheid, maar te verwachten dat de toegenomen investeringen in Research & Development duiden op twee nieuwe productcategorieën: televisies en auto’s.

Wordt vervolgd…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *