1,3 miljoen kostende ‘House of Cards’-vodka gestolen

Auteur: , Geen reacties
Dartz

Duur drankje.

Dartz ken je misschien als het luxe autobedrijf dat gepantserde auto’s bouwt. Ze maken ook bijzondere vodka’s, waaronder deze extreem dure fles. Het alcoholische drankje was te zien in een aflevering van Netflix-serie House of Cards.

Niet zozeer het goedje, maar de verpakking is erg bijzonder. De fles weegt meer dan zes kilogram. De constructie bestaat uit drie kilogram goud en drie kilogram zilver. Een lederen omhulsels geeft grip. Dit stukje leer is afkomstig van een Monte Carlo rallyauto uit 1912. Al met al een hele bijzondere fles dus. De vodka heeft een waarde van 1,3 miljoen dollar.

De fles is afgelopen dinsdag gestolen uit een bar in Kopenhagen, Denemarken. Het café had de fles te leen van Dartz. De eigenaar is een verzamelaar van exclusieve flessen en heeft meer dan 1.200 bijzondere flessen in zijn bezit. Op camerabeelden is te zien hoe een gemaskerde man de fles ontvreemd. De eigenaar vermoedt dat de inbreker een kopie had van de originele sleutel om de bar binnen te kunnen komen.

Het ging de dief om de speciale Dartz-fles, want de andere honderden flessen werden met rust gelaten. De politie heeft een onderzoek ingesteld.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).