1500 pedofielen gepakt na hack Dark Web door FBI

FBI
De grootste kinderporno site op internet is gekraakt door de FBI. Daardoor zijn zo’n 1500 pedofielen tegen de lamp gelopen.

Dat nieuws brengt Vice Motherboard. Het forum op het Dark Web met de naam ‘Playpen’ werd opgericht in augustus 2014 en er werden binnen een jaar meer dan 215.000 accounts aangemaakt, met 11.000 unieke bezoekers per week.

De hack, die afgelopen zomer plaatsvond, zou als volgt in werk zijn gegaan: februari 2015 kreeg de FBI toegang tot de servers waarop Playpen draaide, maar ze legden het forum niet meteen plat. In plaats daarvan deed de FBI iets ongewoons: ze lieten de site via hun eigen servers draaien tussen 20 februari en 4 maart, waarbij een hacking-tool werd gebruikt die intern bekend staat als ‘Network Investigative Technique’, oftewel NIT. Met behulp van NIT wist men ongeveer 1300 IP-adressen te verkrijgen van bezoekers van de site. Die kregen vervolgens een bezoekje van de Feds.

Citaat van de advocaat van één van de verdachten:

“Basically, if you visited the homepage and started to sign up for a membership, or started to log in, the warrant authorized deployment of the NIT.”

Deze advocaat verwacht zelf dat er minimaal 1500 rechtszaken voort zullen komen uit dit ene onderzoek. Hij noemt het ook:

“…an extraordinary expansion of government surveillance and its use of illegal search methods on a massive scale.”

…want het oppakken van pedofielen, daar is technologie natuurlijk niet voor bedoeld hè.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *