16 camera’s op jouw smartphone; het kan!

Zo ziet een smartphone met 16 camera's eruitEn dat is nog niet alles…

Inmiddels is een dubbele camera eerder regel dan uitzondering en het liefst heb je natuurlijk voorop jouw smartphone een aparte selfiecamera. Wel zo handig. Als een smartphone voorzien is van 4 camera’s is dat al snel nieuws. Toch is dit kinderspel in vergelijking met wat LG van plan is. Deze telefoonfabrikant heeft een patent gekregen waarmee zij liefst 16 camera’s op 1 smartphone kan installeren.

Door deze camnera’s in een bepaalde kromming in matrix-opstelling te monteren ontstaan verschillende perspectieven. Zo kun je met één foto de situatie op verschillende manieren vastleggen. Je kunt dan vervolgens de beste foto’s uitzoeken, foto’s aan elkaar zetten en tot bewegende beelden maken of bepaalde details veranderen.
LG vraag patent voor 16 camera's op 1 smartphone
Op de foto zie je een tekening uit de patentaanvraag. Toen men de foto nam keek de teddybeer recht vooruit. Door de 16 lenzen is het dus mogelijk het hoofd op de foto van links naar rechts en van boven naar beneden te draaien.

Als je iemand fotografeert kan je ook fragmenten uit verschillende foto’s combineren. Is de glimlach op foto 1 het leukst en de oogopslag van foto 6 het ondeugendst? Dan zet je ze gewoon bij elkaar op 1 foto. Door face recognition gaat de smartphone ook direct op zoek naar eerdere foto’s van hetzelfde hoofd. Vond je dat shirt van die oude foto veel leuker dan het hemd dat jouw model nu aanheeft? Dan vervang je het toch gewoon. Geen probleem.

Deze technieken bieden nog veel mogelijkheden. Zo wordt er in het patent ook gesproken over een spiegel om op dezelfde manier een selfie te kunnen maken. Ook is er in het patent te lezen dat er een touchpad of display aan de achterkant kan komen. Weer een ander deel van de vinding beschrijft een soort tweede speaker aan de achterkant. Zo boots je een stereo geluidservaring na.

Met het interessante nieuws dat het patent ook geldt voor smartphones met een ander formaat, zoals bijvoorbeeld opvouwbare smartphones, wordt deze vinding wel heel spannend. Overigens is nog niet bekend of en wanneer dit patent wordt ingezet.

Bron: LetsGoDigital

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *