16-jarig meisje zou terreur willen plannen via Telegram

Auteur: , 3 Reacties
Terreur Frankrijk

Jihadisten in de puberleeftijd maken gebruik van Telegram.

Het meisje zou de beheerder zijn geweest van een aan terreur gewijde groep op de berichtendienst, die net als WhatsApp gebruik maakt van end-to-end encryptie. De mannen die vorige maand in Normandi├ź een priester vermoorden maakten er ook gebruik van.

Des ondanks kon ze worden opgepakt, met dank aan het monitoren van sociale media. Hoe men daarbij in de praktijk te werk is gegaan is niet duidelijk. Specifieke doelen zou ze in de berichten niet hebben genoemd.

In Frankrijk heerst de noodtoestand sinds in november 130 mensen werden vermoord in Parijs. Sindsdien zijn in Nice nog 85 slachtoffers gevallen op 14 juli en werd er op 26 juli een priester vermoord tijdens de mis.3 reacties

Telegram is een honey pot dat gepromoot wordt door veriligheidsdiensten.
Signal is de veilige optie.
@rulefollower: Dat kan wel zijn, maar denk je nou echt dat zij Signal niet ook kennen?
@rulefollower: Telegram is inderdaad een Honeypot van de veiligheidsdiensten. Eigendom van Durov *bekend van het delen van uitwisseling met de kgb van priveberichten op Vkontakte tijdens het Rusland Oekraïne conflict.
En gefinancierd door Ushmanov, oligarch en ex KGB/FSB.

Signal op android is ook afhankelijk van google’s services op androids voor de berichten.

Belangrijkste bij goede encryptie is dat niet een ander, maar jijzelf de server van je berichten, en je encryptie sleutels beheerd.

Daarn hangen Bijna alle Veiligheidsdiensten van de g20, de meeste brabo-drugs-criminelen, maffia’s, en drugsakartels, allemaal aan een variant van een BES servert.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).