16-jarige winnaars Google Science Fair bedenken oplossing voor hongersnood

Google-Science-Fair
Tijdens de jaarlijkse Google Science Fair presenteren duizenden studenten hun revolutionaire ideeën. De winnaars van dit jaar denken het hongerprobleem in de wereld op te kunnen lossen.

Drie meiden uit Ierland bedachten een naar eigen zeggen simpel project, dat met behulp van een speciale bacterie ervoor moet zorgen dat zaadjes in de grond minder snel rotten, zodat er vanzelf meer eten ontstaat.

Meer kiemkracht = meer eten
Na een uitgebreid (en indrukwekkend) onderzoek, dat je in onderstaande video kunt zien, kwamen ze erachter dat hun methode tot 50% meer kiemkracht opleverde, wat in sommige gevallen voor een 74% stijging van de voedselvoorraad zorgde. Hun volledige researchproject kun je hier teruglezen.

[gv data=”vL9N7O0uJoU”][/gv]

Elf maanden zijn Emer Hickey, Ciara Judge en Sophie Healy-Thow (16 jaar oud) bezig geweest met hun onderzoek, waarin ze meer dan 10.000 zaden onderzocht hebben. Hun project werd uit duizenden inzendingen uitgekozen voor de finale, waarin ze 15 andere projecten achter zich lieten. Nu ze gewonnen hebben, kunnen ze genieten van een expeditie naar de Galapagoseilanden, en een studiebeurs van 50.000 dollar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *