17-jarige ontwikkelaar verdient 100.000 dollar met games

Litouwse ontwikkelaar loopt binnen met games
De gemiddelde 17-jarige schraapt wat euro’s bij elkaar als vakkenvuller, maar Laimonas Mileska heeft zijn eerste 100.000 dollar al in de pocket.

Mileska maakt onder de naam Lorelis namelijk al vijf jaar lang games op Roblox, een platform waar je games kunt spelen én maken. Roblox trekt maandelijks zo’n 4,7 miljoen bezoekers. Een groot deel van hen speelt de games van de 17-jarige ontwikkelaar uit Litouwen, want zijn populairste game, Mad Paintball, is al dik vijf miljoen keer gespeeld.

Dat klinkt leuk, maar het werd voor Milevska pas echt interessant toen Roblox vorig jaar begon met het betalen van de ontwikkelaars. Zij krijgen betaald voor virtuele aankopen in hun eigen games. Die bedragen kunnen (zeker voor een 17-jarige) behoorlijk oplopen, want Milevska heeft inmiddels zo’n 100.000 dollar aan zijn spellen verdiend.

Milevska is overigens niet van plan het geld uit te geven aan allerlei gekke dingen. Hij droomt er namelijk van om ooit zijn eigen game-studio te openen en wil snel meer ontwikkelaars aannemen, zodat hij zijn games sneller kan uitbreiden en vernieuwen.

Eén reactie

  1. Van dit soort mensen kan je gewoon genieten. Iemand die het leuk vind om succesvol te worden om dat te kunnen delen met anderen door verbeterde games op de markt te brengen i.p.v. voor eigen winst gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *