18 nieuwe series om de winter mee door te komen

Gotham
De winter staat weer voor de deur, zodat we weer flink wat extra tijd binnenshuis door gaan brengen. Met deze achttien nieuwe series kom jij de koude maanden wel door.

Voor het gemak hebben we de datum waarop de show in Amerika in première gaat erbij gezet. Daar weten wij in Nederland wel raad mee (Popcorntime, hint hint). Mashable zette onderstaande nieuwe series op een rijtje, zodat je ze niet over het hoofd ziet.

The Flash: voor fans van Arrow
[gv data=”Yj0l7iGKh8g”][/gv]
Het DC-stripboekenuniversum kwam al tot leven in Arrow, en The Flash lijkt dit nog eens dunnetjes over te doen. Met de supersnelle held The Flash in de hoofdrol trekt de serie in ieder geval de aandacht. Naast Batman is The Flash een van de bekende en populairste DC-helden, die nog maar verrassend weinig vereeuwigd is op tv of het witte doek. Of dit zijn glansrijke entree wordt, kunnen we vanaf 7 oktober zien.

Z Nation: voor fans van The Walking Dead
[gv data=”iqbHm6RTHHM”][/gv]
We zullen nog tot oktober moeten wachten tot een nieuw seizoen van The Walking Dead, dus tot die tijd hebben we een andere zombieserie nodig om onze hersenknabbelende behoeftes te bevredigen. Toen Z Nation een zombiebaby liet zien in een promoplaatje, was onze interesse meteen gewekt. Of de serie ook meer kan dan alleen shockeren merken we snel genoeg als de serie morgen(!) in première gaat.

Red Band Society: voor fans van Parenthood
[gv data=”_oBWOg5Ub4Y”][/gv]
Red Band Society speelt zich af in een ziekenhuis, waar verschillende jongeren iets van hun leven proberen te maken met een ernstige ziekte of aandoening. Daar kan best wat humor bij, maar verwacht ook zeker een paar traantjes weg te pinken als de eerste aflevering op 17 september op je beeldbuis te zien is.

Selfie: voor fans van Suburgatory
[gv data=”dQqozmwlE00″][/gv]
Onze selfie-allergie begon al bijna weer op te spelen toen we de naam zagen, maar Selfie lijkt gewoon een succesvolle comedy te worden. Vooral omdat het deels de selfie/instragramfanaat parodieert. Daar doe je al een hele hoop goed. 30 September kom je erachter of er ook meer achter deze nieuwe serie schuilt.

Fargo: voor fans van Fargo
[gv data=”gKs8DzjPDMU”][/gv]
Nee, dat is geen typo, de nieuwe serie Fargo is gebaseerd o het klassieke misdaaddrama van de Coen Brothers. Als een zwerver een stil dorpje komt verstoren met geweld en misdaden, breken er drukke tijden aan voor verzekeringsman Lester Nygaard. Martin Freeman (Sherlock, The Hobbit) vertolkt deze rol, en zorgt ook voor de nodige humor in de serie. Het eerste seizoen is inmiddels via Netflix te bekijken.

Transparent: voor fans van The Big C
[gv data=”yawvtaFwfZs”][/gv]
Als de eerste aflevering van deze duistere komedie je bevalt, dan zit je goed. Alle tien de afleveringen van The Big C verschijnen namelijk tegelijk op 26 september. Een gezin wordt flink opgeschud als de vader ineens besluit om een vrouw te worden (trans-parent, snap je). Dat zorgt voor een hoop ongemakkelijke situaties, terwijl de rest van de familie begint te wennen aan hun vader in een jurk.

Constantine: voor fans van Sleepy Hollow
[gv data=”uPE2oBnzROY”][/gv]
Constantine is gebasseerd op een populaire stripboekenserie en schept een opvallende mix tussen horror en humor. Constantine verdrijft geesten uit lichamen, maar dat gaat uiteraard niet altijd goed. Hoe fout dat kan gaan zie je al op 24 oktober.

Kingdom: voor fans van Friday Night Lights
[gv data=”ZGIjEKrMeQM”][/gv]
Boksen is meer dan beuken uitdelen in de ring. Kingdom focust zich op het leven van een enkele vechtersbaas die meer problemen heeft dan op het eerste gezicht lijkt. Drama verzekerd. De eerste aflevering verschijnt op 8 oktober.

Scorpion: voor fans van Leverage
[gv data=”j9-6DRiLsYE”][/gv]
Cybercrime wordt een steeds groter probleem, dus worden series met cyber crime-fighters ook steeds populairder. In Scorpion volgen we een groep jonge nerds, die samen proberen om het internet een iets veiligere plek te maken. Of ze dat lukt merken we snel genoeg, de serie gaat namelijk al op 22 september in prèmiere.

A to Z: voor fans van How I Met Your Mother
[gv data=”-FKlRDYy_7o”][/gv]
Niet alleen actrice Cristin Milioti (speelde The Mother) doet ons bij A to Z denken aan How I Met Your Mother, de hele serie ademt hetzelfde sfeertje. Er is een voice-over, een verhaal dat in het verleden wordt verteld en daar bovenop komt een flinke dosis aan flashbacks. Of het meer is dan leentjebuur is even afwachten, tot 2 oktober om precies te zijn.

How to Get Away with Murder: voor fans van Grey’s Anatomy
[gv data=”dkb-aBaxkVk”][/gv]
Een aantal acteurs uit How to Get Away with Murder kennen we uit de immens populaire ziekenhuisserie Grey’s Anatomy. Deze keer ruilen ze hun doktersjassen in voor een rechtbankkloffie. Deze nieuwe serie volgt namelijk een groep met advocaten in opleiding. Op 25 september verschijnt aflevering één.

Madam Secretary: voor fans van The West Wing
[gv data=”W3U4f6lsp4E”][/gv]
Als ex-CIA kan het lastig zijn om een ander leven op te pakken. Helemaal als je van de één op de andere dag de nieuwe ‘secretary of state’ wordt. Hoe de hoofdpersoon vergaat zien we op 21 september.

NCIS: New Orleans: voor fans van NCIS
[gv data=”4Ep2AUpnb9A”][/gv]
NCIS: New Orleans is waarschijnlijk meer van hetzelfde, maar dat is natuurlijk precies waar fans van NCIS op zitten te wachten. Je weet in ieder geval wat je te wachten staat als je op 29 september de eerste aflevering opstart.

Gotham: voor fans van Smallville
[gv data=”0d1zpt6k5OI”][/gv]
Superhelden zijn hot, en dat zal nog wel even zo blijven. In Smallville zagen we hoe superkrachten een dorpje kunnen veranderen, terwijl Gotham (de stad van Batman) een iets duisterder pad opzoekt met een hoop geweren en misdaad. Hier krijgen we het begin van allerlei bekende Super-Villains uit het Batmanuniversum te zien. Spannend dus. Op 22 september is episode 1 te zien.

Black-ish: voor fans van Modern Family
[gv data=”f2oHMze7RwY”][/gv]
Deze familiekomedie windt er geen doekjes om. Al in aflevering één wordt rascisme aangekaart en uitgebreid besproken. Een serie met een boodschap dus, al kan er soms ook best gelachen worden vanaf 24 september.

Marry Me: voor fans van Happy Endings
[gv data=”UyIuHEfNmYM”][/gv]
Als je het nog niet aan de naam had gezien, Marry Me is een typische vrouwenserie. Het hoofdpersonage wordt gespeeld door Casey Wilson, die eerder Penny (hoofdpersoon uit Happy Endings) voor haar rekening nam. Zoals Marry Me al doet vermoeden gaat het hier om langdurige relaties, en al de strubbelingen die daarbij de kop opsteken. Op 14 oktober gaat de serie in première.

State of Affairs: voor fans van Homeland
[gv data=”nlPJVmeA3t8″][/gv]
In State of Affairs worden internationale problemen behandeld, die je ook dagelijks in het nieuws voorbij ziet komen. Hoe gaat het er achter de schermen aan toe en wat gebeurt er allemaal voordat er tot actie overgegaan wordt. Blijkbaar genoeg om er een hele serie aan te wijden die op 17 november van start gaat.

The Affair: voor fans van The Good Wife
[gv data=”WqvJSTNqNks”][/gv]
The Affair lijkt op The Good Wife omdat er in beide series veel aandacht is voor de personages, waarbij complexe relaties blootgelegd worden. The Affair focust zich op een relatie waarin net ontdekt is dat er een affaire aan de gang was. Als dat niet genoeg problemen oplevert weten wij het ook niet meer. Het ruziemaken begint op 12 oktober.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *