18jarige Fifa-speler tekent bij Manchester City

Fifa MC
Het is de eerste e-sports-speler die van de club een contract krijgt.

Iedereen die fanatiek is met Fifa droomt er natuurlijk eigenlijk van om zelf voor één van de grootste clubs ter wereld te spelen. Probleem is dat Fifa-skills en voetbalskills helaas twee heel verschillende dingen zijn. Maar voor een 18-jarige gamer komt die droom wel uit: hij is nu zelf speler van Manchester City. Kieran “Kez” Brown zal de club tijdens E-sports-toernooien vertegenwoordigen in de game Fifa.

In mei legde West Ham United al zijn eerste digitale voetballer vast en nu zijn er veel clubs die van plan zijn hetzelfde te doen. Naast de toernooien zal Brown ook potjes Fifa spelen tegen Manchester City-spelers en videos maken voor het officiële YouTube-kanaal van de club.

Diego Gigliani, vice-president van media en innovatie bij Manchester City, stelt dat de Fifa-games ontzettend populair zijn, helemaal onder voetbalfans. Hij ziet het vastleggen van Brown als een manier om dichter bij de fans te komen en op een nieuwe manier contact met ze te leggen.

Fifa is samen met een game als League of Legends één van de populairdere titels tijdens de E-sports-toernooien en in de competities.

Het YouTube-kanaal van Brown vind je hier. Daar zie je dat hij met een echte bal ook wel raad weet.

Zie ook: Maak misbruik van je arbeiders in Fifa Worldcup Sim, Nederlands elftal compleet afgeserveerd in Fifa, Deen wint virtueel Fifa WK voetbal op de Playstation 3.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *