19.000 Franse websites offline: DDoS-aanval of IT-blunder?

19.000 Franse websites offline: DDoS-aanval of IT-blunder?Duizenden Franse websites waren de afgelopen dagen offline, maar kwam dat door een massale DDoS-aanval of een flinke IT-blunder?

Je zou geneigd zijn aan het eerste te denken, gezien de gebeurtenissen van de afgelopen tijd. De nieuwskoppen logen er dan ook niet om, nadat de websites van grote media als Le Parisien, L’Express, 20 Minutes en Mediapart uit de lucht waren. Neem persbureau AP, dat sprak van ’19.000 cyberaanvallen sinds de terroristische aanslag’.

De feiten zijn gelukkig wat onschuldiger, want hostingbedrijf Oxalide is de dader, zo blijkt uit hun verklaring op Twitter. Oxalide is verantwoordelijk voor de websites van meerdere grote kranten én duizenden andere Franse websites, dus als zij in de problemen komen, dan heeft dat al snel enorme gevolgen.

Oxalide sluit een DDoS-aanval overigens uit, dus we kunnen er vanuit gaan dat er geen hacker aan te pas is gekomen bij het offline halen van de websites. Wat dan wel de oorzaak van de problemen is, kan Oxalide nog niet vertellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *