2 jaar updates voor Android-smartphones

2 jaar updates voor Android-smartphones
Is dit niet te weinig?

Als het gaat om Android vs iOS dan komen vrijwel altijd updates ter sprake. Waar Apple oudere iPhones nog vaak jarenlang voorziet van updates, is bij Android de koek gauw op. Dat is jammer, want smartphones worden steeds krachtiger en beter. Je kunt gerust vijf jaar doen met een high-end toestel.

Google wil hier een stokje voor steken. Het techbedrijf heeft aangegeven dat 75 procent van de nieuwe Android-smartphones zeker twee jaar consequent updates moeten krijgen. Deze nieuwe eis voor fabrikanten die gebruik maken van Android is volgens The Verge op 31 juli ingegaan. Het is de bedoeling dat op 31 januari 2019 de overige nieuwe Android-apparaten gaan voldoen aan de eis.

De maatregelen hebben vooral betrekking op midrange smartphones. High-end toestellen zoals de Samsung Galaxy S9 en de Huawei P20 Pro hebben vaak al te maken met een ondersteuning van ten minste twee jaar. Bij goedkopere smartphones is dit niet het geval. Met de nieuwe eis van Google krijgen deze toestellen straks ook een betere ondersteuning.

5 reacties

  1. Word hier een beetje moe van.
    Is het vandaag de dag nog OK om windows 7 of windows 8 te draaien?!?

    Dat is niet aan jou, maar aan de miljoenen mensen die er nog zeer tevreden gebruik van maken.
    Wil je nieuw,, dat is ook op meerdere manieren beschikbaar.

    • @lolindir: Amen …
      Ik draai op mijn desktop nog prima win7 64 zonder issues en op de laptop win10. En toch geef ik de voorkeur aan Windows 7.

      Ondertussen heb ik een iPad 3 die qua hardware nog prima is maar geen enkele app meer kan downloaden omdat hij softwarematig eruit is gedrukt omdat IOS 9.3 het maximale is. Dus ansich prima hardware voor mijn doeleinden maar waar ik nog nauwelijks iets mee kan vanwege de appstore lock.
      Ook geen opties mbt custom roms oid en dus eigenlijk niet meer bruikbaar.

        • @ferdinandvw: Leuk verhaal en het is waar, de 5S krijgt updates … Leuk maar vrijwel niemand gebruikt dat ding meer behalve kinderen en wat zuinige mensen. Het is anno 2018 gewoon een afdankertje.
          Maar je hebt wel IOS12, geweldig.

          Mijn ipad3 is nog prima qua hardware en gaat veel langer mee als een iPhone zoals bij velen die een tablet thuis hebben en die krijgt 2 jaar al geen updates meer.
          Ansich niet zo’n ramp ware het niet dat zelfs de meest basic updates tegenwoordig IOS 10 of hoger willen en je er dus echt NIKS meer mee kan muv de standaard apps die er al op stonden.
          Zelfde geld voor mijn iPod touch 4gen die al vrij snel geen updates meer kreeg, maar dat boeide minder want het was puur een music player. Je zou hem makkelijk 10 jaar kunnen gebruiken.

          Kortom, de updates zijn langer maar niet op alle producten, en zeker niet de producten die heel lang mee gaan en mensen graag thuis ook lang willen gebruiken (tablets) ipv een smartphone die na 2 jaar bij de meesten wel aan vervanging toe is en/of men is gewoon aan wat anders toe want men wilt de nieuwste innovaties.

          Bij producten waarbij men dat minder heeft zie je die updates niet zo lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *