Interessant! Speedtest tussen iPhone 6s en iPhone 7

Auteur: , 4 Reacties
speedtest iphone 7 vs 6s

Hoeveel beter is de iPhone 7 eigenlijk dan zijn voorganger?

We zien steeds vaker speedtesten tussen concurrerende toestellen voorbij komen. Zo werd de Note 7 al eens vergeleken met de iPhone 6s en met de iPhone 7. Of de OnePlus 3 tegenover de iPhone 6s. Maar in principe zijn de iPhone 6s en 7 ook concurrenten. Door de hoge prijs van iPhone’s kiezen consumenten vaak voor een vorig iPhone-model.

Het grootste verschil tussen beide toestellen is uiteraard de A10-processor met vier kernen van de iPhone 7. De 6s beschikt over de A9-processor met 2 kernen. Uit de test blijkt vanzelfsprekend dat de iPhone 7 net iets sneller is, maar bijzonder veel scheelt het niet. Het gaat om slechts enkele seconden. Bekijk de video hieronder. Welk van de twee heeft jou voorkeur gebaseerd op snelheid en prijs?

Ook interessant: speedtest tussen alle iPhones.4 reacties

Actie vanaf 1:00

Ik vraag me af hoe de 7 het tegen de SE zou doen… Minder werkgeheugen dan de 6S, maar wel dezelfde internals, met minder pixels om aan te sturen…
@Jochempie: De SE heeft niet de zelfde internals als een 6s. Het is een 5S met de CPU en Camera van een 6s.

Dingen als het snelle geheugen (niet alleen de hoeveelheid) en de snelle flash opslag zijn niet over gegaan naar de SE. (Net zoals andere niet voor snelheid belangrijke hardware als TouchID2.0, ForceTouch, barometer enz.)
@Donstil: Aha. Ja ik las dat vooral de leessnelheid van het flashgeheugen in zo’n speedtest veel uitmaakt..
Keurig weer. De A9 chip maakt al gehakt van de Android top en de A10 chip doet dit nog eens dunnetjes over.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).