2017 Round-up: meest duurzame en breekbare smartphones

Auteur: , 3 Reacties
2017 Round-up: meest duurzame en breekbare smartphones

Onze doe-het-zelver Zack Nelson vertelt in de 2017 round-up wat er zo goed is aan Nokia en zo slecht aan Apple.

Het afgelopen jaar was voor smartphonefanaten eentje om je vingers bij af te likken. Apple’s dure speeltje bijvoorbeeld, of wat te denken van de komst van het randloze design dankzij Samsung en LG. Voor al deze smartphones zoekt YouTuber JerryRigEverything altijd voor ons uit in hoeverre ze tegen een stootje kunnen én of ze een beetje zelf te repareren zijn.

In onderstaande video maakt Zack Nelson een round-up van het afgelopen jaar, waarin hij ons vertelt wat zijn persoonlijke favoriete toestellen zijn en welke volledig de boot hebben gemist. Meest repareerbaar is de Google Pixel 2. Het scherm is makkelijk los te krijgen.

Aangezien de weerbaarheid van het toestel bijzonder matig is en de kleur na verloop van tijd vervaagt, is het zeker niet de meest duurzame keuze. Die eer is weggelegd voor de metalen Nokia 6. In de marteltest van Zack gaf de goedkope midranger vrijwel geen krimp.

Zoals zo vaak krijgt Apple van de YouTuber een veeg uit de pan. Alle 2017 smartphones van het bedrijf beschikken namelijk over een niet te repareren glazen achterkant, waardoor je zonder verzekering enkele honderden dollars (of euro’s) kwijt bent als je je beschadigde iPhone in ere wil herstellen.

In onderstaande video zie je alle ‘awards’ die JerryRigEverything uitdeelt.3 reacties

Een beetje een loser zo. Eerst telefoons afkraken en dan zelf z’n Galaxy aanprijzen met glazen voor en achterkant maar ja dat maakt niet uit want hij draagt altijd een hoesje… Alsof niet iedereen die keuze kan maken… Zucht
Wat heeft die man een immens hoofd , lijkt wel conehead …
Zelfde zever als zijn artikel !
Tsja als je het zo bekijkt verdient Apple die veeg uit de pan. Nou is er bijna niemand die een iPhone zonder hoesje gebruikt maar als dat glaswerk eenmaal breekt wordt het een duur grapje. Moet ik er wel bij zeggen dat een Samsung Edge scherm ook niet goedkoop is om te repareren. Maar die achterkant, qua gemak en goedkoop te repareren, verbaasde mij wel.

Voor de rest doen al die smartphones mij vrij weinig. Op de iPhones en Samsungs na ziet elke telefoon er verouderd uit, of juist gekopieerd van Samsung of Apple. Die HTC U Ultra is wel het toppunt, dat is gewoon een Samsung design, met de antennelijnen van Apple. Weinig originaliteit.
De Google Pixel ziet er echt niet uit als een telefoon van ruim 700 euro. Zowel de Essential Phone als de Razer Phone zijn wel gaaf ontworpen maar ook hier weer een beetje vierkant en verouderd als je het mij vraagt.

Ben zelf niet van plan om nog iets anders dan Samsung of Apple te kopen, ik twijfel zelfs over Apple en hun keuzes de laatste tijd. Maar ik word spontaan droevig van alleen al het design van de rest van wat er op die tafel ligt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).