Kan ons lichaam binnenkort wachtwoorden overdragen?

lichaam draadloos wachtwoorden overdragen
Als het aan onderzoekers van de University of Washington ligt wel.

Een onderzoeksteam van de universiteit is hier namelijk onderzoek naar aan het doen. Data versturen via WiFi of Bluetooth begint namelijk ouderwets te worden. En bovendien onveilig, je data wordt namelijk via de lucht overgedragen. Dus wordt onderzocht wat de mogelijkheden van het menselijk lichaam zijn wanneer het aankomt op het overdragen van informatie.

Uit het onderzoek blijkt dat het helemaal niet zo ingewikkeld is. Via een touchpad of vingerafdruksensor wordt een zwak elektromagetisch signaal gegenereerd die door middel van het lichaamsfrequenties wordt overgedragen aan een specifiek apparaat. Bijvoorbeeld een deurklink of een medisch apparaatje. Data wordt hierdoor nog steeds draadloos overgedragen, maar niet meer via de lucht.

De onderzoekers hebben tot nu toe een bitsnelheid gehaald van 50 bits per seconde via touchpads van laptops en 25 bits per seconde via vingerafdruksensoren van telefoons. Dit is net genoeg voor het overdragen van bijvoorbeeld een wachtwoord of numerieke code in enkele seconden. Een interessante ontwikkeling die veel meer mogelijkheden kan krijgen wanneer er meer onderzoek naar gedaan wordt. Iets wat vast en zeker gaat gebeuren.

draadloos wachtwoorden via lichaam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *