22-jarige komt met slimme levensreddende uitvinding

Isobar
Een mobiele koelkast dat een uitkomst moet bieden in ontwikkelingslanden.

De 22-jarige Will Broadway is een student uit Engeland. Hij is het brein achter de Isobar. Een mobiele koelkast waar vaccinaties in kunnen worden vervoerd. Het apparaat is speciaal ontwikkeld om gebruikt te kunnen worden voor hulp in ontwikkelingslanden. Het klimaat van een onbekend land kan de kwaliteit van vaccinaties beïnvloeden. De Isobar houdt de medicijnen echter op een ideale temperatuur.

Broadway wil geen geld verdienen aan zijn uitvinding en patenteert de Isobar dan ook niet. Zijn enige doel is om hulp te bieden aan mensen in nood door middel van zijn mobiele koelkast.

Isobar

Het apparaat is in staat om de inhoud gedurende 30 dagen op een temperatuur van acht graden te houden. In gesprek met de BBC zegt de student te zijn geïnspireerd door zijn reizen naar arme gebieden in Zuid-Oost Azië. Hij zag de problemen en wilde er iets tegen doen.

De Brit wil de Isobar uiteindelijk in productie nemen zodat mensen over de hele wereld in probleemgebieden geholpen kunnen worden.

[gv data=”PUrKVM7oOc8″][/gv]

UPDATE: Helaas, de specifieke video is op privé gezet.

5 reacties

  1. ik zou er eventueel nog iets met een zonnepaneel in bouwen, meeste ontwikkelingslanden zijn namelijk heel warm. dan zou het nog langer dan 30 dagen kunnen bewaren. maar doe dat dan alleen met een ander type, die is bedoeld voor zeer lange reizen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *