23% van Windows Phone gebruikers is ex-Android

Windows Phone steelt van Android
Hoewel Windows Phone nog steeds een kleine marktaandeel heeft (5%), blijft het besturingssysteem van Microsoft groeien. Nieuwe gebruikers blijken vooral bij Android vandaan getrokken te worden.

De grootste groep nieuwe Windows Phone-gebruikers zijn mensen die van hun traditionele mobiele telefoon zijn afgestapt (42%). Volgens Microsoft ligt hier dan ook de grootste groep potentiële klanten, aangezien wereldwijd zo’n 4 miljard mensen nog geen smartphone bezitten. Maar naast de nieuwe smartphone-gebruikers zijn maar liefst 23% van de nieuwe Windows Phone-eigenaren afkomstig van Android. Dat maakte Sam George van Microsoft bekend tijdens een presentatie op de Build-conferentie. De vraag is waar de overige 35% vandaan komt?

Hoewel 23% behoorlijk veel lijkt, is het voor Android slechts een fractie. Het besturingssysteem van Google is namelijk marktleider. Toch bestaat de kans dat Windows Phone flinke groei blijft doormaken. Helemaal nu ook HTC en Samsung telefoons gaan uitbrengen met het Microsoft-besturingssysteem. (via wpcentral.com)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *