25 maart It’s show time voor Apple: dit verwachten we

apple-its-show-time-25-maart
Persevenement gevuld met celebrities en veel onthullingen.

Apple is normaal gesproken redelijk voorspelbaar in de timing van grote shows waar zij nieuwe releases aankondigen. Dat de persuitnodigingen voor “It’s showtime” op 25 maart op de deurmat vielen leidde dan ook direct tot veel publiciteit. Inmiddels wordt er steeds meer duidelijk over het evenement. Wij zetten op een rij wat je kunt verwachten.

TV streamingdienst
It’s showtime is een directe verwijzing naar de lancering van Apple TV, waar destijds ook deze slogan voor werd gebruikt. Ook blijkt dat naast de pers ook allerlei sterren zijn uitgenodigd voor het event. Zo fluistert men dat onder andere Jennifer Aniston, Reese Witherspoon en Jennifer Garner aanwezig zullen zijn. Dat is natuurlijk geen toeval.

Nieuwsabonnement
Vorig jaar kocht Apple de start-up Texture, die nieuws aanbood tegen een vaste abonnementsprijs. Sindsdien heeft Apple diverse malen aangegeven dat zij een hele nieuwe vorm van nieuwsverspreiding op willen zetten. Zo willen zij onder meer afrekenen met nepnieuws en onbetrouwbare bronnen. Technische volgers zagen bij iOS12 al signalen dat men voorbereidingen trof voor integratie van de nieuwsdienst. Daarnaast zou Apple ook content van andere partijen aan willen bieden. Dit proces lijkt moeizaam te verlopen aangezien Apple 50% van de opbrengst vraagt.

Tweede generatie AirPods
Apple zette twee jaar geleden de toon met de eerste bluetooth oordopjes en lang leek de positie van AirPods onaantastbaar. Het was dan ook even schrikken toen het Chinese Xiaomi vorig jaar plotseling de AirDots presenteerde. Inmiddels had Apple al aangekondigd met de tweede generatie AirPods bezig te zijn. Nu Xiaomi inmiddels wegens succes al een tweede generatie AirDots heeft gepresenteerd en Samsung bij de lancering van de Galaxy S10 ook de Galaxy Buds presenteerde is de kans zeer groot dat Apple haar koppositie wil verstevigen en dus direct haar tweede generatie AirPods presenteert.

Nieuwe iPad
Betrouwbare bronnen kondigen aan dat Apple 2 varianten van de iPad zal lanceren, maar niet tegelijkertijd. Daarnaast vinden veel gebruikers dat de huidige iPads technologisch verouderd zijn. It’s show time zou dus een prima gelegenheid zijn om in ieder geval één van de iPads aan te kondigen.

Apple Airpower
De pogingen van Apple om een eigen draadloze oplader te ontwikkelen onder de naam Airpower zijn uitgelopen op een dossier onder hoogspanning. De draadloze oplader zou vorig jaar maart al uitkomen, maar verdween plotseling geheel van de radar. Nu lijkt het erop dat de Airpower wel in productie genomen is. Een goed event, enthousiaste sterren (die op 25 maart aanwezig zijn) en een mooie introductieshow zouden wel eens dé manier kunnen zijn om het product van zijn negatieve imago af te helpen. Gaat Apple het proberen?

Op 25 maart vanaf 18 uur Nederlandse tijd zullen we het te weten komen. Overigens verzorgt Apple zoals altijd een livestream van dit evenement dus als je wilt kun live meegenieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *