3 meest geavanceerde veiligheidstechnologieën voor de high-tech auto

Auteur: , 1 Reactie
3 meest geavanceerde veiligheidstechnologieën voor de high-tech auto

De autowereld is de afgelopen jaren enorm veranderd. Waar de autokoper eerst snelheid en kilometrage van essentieel belang vond, zien we nu dat de aandacht voornamelijk naar veiligheid verschuift.

Bij de huidige high-tech auto’s worden er dan ook enorm veel geavanceerde veiligheidstechnologieën gebruikt. Alles om de veiligheid van de bestuurder, de inzittenden en de andere weggebruikers te verhogen. Vergeleken met de auto’s van vijf jaar geleden zien we nu al heel veel verschillen.

Het probleem is natuurlijk wel dat de meeste auto’s over een zeer lange levensduur beschikken. Gemiddeld doen mensen toch wel circa tien tot twaalf jaar met hun auto. Hierdoor rijden er nog steeds relatief weinig high-tech auto’s vol veiligheidssnufjes op de weg. Naar schatting zijn er nog miljoenen auto’s die momenteel van de meest primitieve veiligheidstechnologieën gebruik maken. Het is daarom ook hoog tijd voor verandering. Alhoewel de aanschaf van een geheel nieuwe high-tech auto een kostbare beslissing lijkt te zijn, kun je deze tegenwoordig wel geheel upgraden naar eigen wens. Bovendien geniet je van verhoogde veiligheid voor jou en je gezin. Dat is onbetaalbaar, nietwaar? Dus kijk hier eerst welke autoverzekering je nodig hebt voor een high-tech auto en maak die investering. Wil jij weten hoe je jouw auto straks het beste kunt upgraden? Wij zetten de 3 meest geavanceerde veiligheidstechnologieën voor de high-tech auto voor jou op een rijtje.

1. Blind Spot Warning (BSW)
Deze optie is relatief nieuw en wordt enkel op de meest geavanceerde high-tech auto’s geïnstalleerd. Vrijwel iedere autobestuurder heeft wel eens meegemaakt dat ze iemand over het hoofd zagen bij het verwisselen van banen of dat een andere weggebruiker verzuimt om in zijn dode hoek te kijken. Altijd een gigantisch schrikmomentje, wat gelukkig in de meeste gevallen nog net goed afloopt. Helaas ontstaan hier ook nog met regelmaat gevaarlijke ongelukken door. Daarom werd het hoog tijd voor een oplossing. Met de Blind Spot Warning lijkt deze gevonden te zijn. Hierbij wordt de bestuurder tijdig gewaarschuwd als iemand nadert in hun dode hoek, dit gebeurt middels een audiosignaal of vibratie.

2. Forward Collision Warning (FCW)

Deze technologie is relatief nieuw en wordt nog niet zo vaak toegepast, omdat deze ontzettend duur is. Wanneer je echter een nieuwe high-tech auto laat upgraden, mag deze veiligheidsoptie eigenlijk niet ontbreken. Hierbij geeft het systeem een duidelijke waarschuwing als je de auto voor je te snel nadert. Het werkt zeer effectief en kan op de lange termijn ontzettend veel ongelukken voorkomen. Bij FCW wordt er van lasers, radars en revolutionaire techniek camera’s gebruik gemaakt. Alles om de veiligheid te waarborgen!

3. Automatic Energy Breaking (AEB)
Automatic Energy Breaking is een veiligheidstechniek die nog relatief weinig wordt toegepast. Deze wordt meestal in combinatie met bovenstaande FCW geïnstalleerd, zodat ze elkaars werking kunnen versterken. Wanneer de FCW melding geeft en de bestuurder nog niet afremt, zal de Automatic Energy Breaking dit voor hem overnemen. Zo wordt een mogelijke botsing afgewend. Doordat een AEB zeer prijzig is, zien we deze nog enkel in peperdure high-tech auto’s. Naar verwachting zal deze veiligheidsoptie de komende jaren bij steeds meer auto’s geïntroduceerd worden.1 reactie

Dit zijn features die Volvo al ruim 10 jaar gebruikt. Op het gebied van veiligheid zijn de autofabrikanten en Volvo in het bijzonder al heel veel verder.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).