3 redenen waarom Disney+ niet gaat winnen van Netflix

3 redenen waarom Disney+ niet gaat winnen van Netflix
De strijd is eigenlijk al gestreden.

Disney+ is een mooie nieuwe aanvulling in het aanbod van streamingdiensten. Nederland mag nu al aan de slag met de streamingdienst en vanaf 12 november is de lancering van Disney+ officieel. We zeggen aanvulling, want een echt alternatief kun je het noemen.

Veel aanbod, toch beperkt
Disney-films, Star Wars, Marvel en Pixar. Op Disney+ kun je heel veel content bekijken, maar het is wel heel selectief natuurlijk. Disney+ gaat het nooit winnen van Netflix die een veel breder aanbod kent. Het blijft immers Disney en de focus ligt ook op kindvriendelijke content.

Adoptie
Hoewel de lancering van Disney+ aantrekkelijk verloopt met de gratis lancering, is Netflix al jaren te gebruiken in Nederland. Er zijn miljoenen huishoudens met een abonnement op Netflix. Geef ze een goede reden om afscheid te nemen van deze dienst.

Streamingdienst-moe
Tenzij je echt een film en seriefanaat bent, zullen de meeste huishoudens het houden bij één of twee abonnementen voor een streamingdienst naast reguliere televisie. Huishoudens die al Netflix hebben en bijvoorbeeld HBO of Videoland zullen zuchten bij het horen dat er weer een nieuwe dienst is bijgekomen.

Nog geen reacties

 1. Heb niemand horen zeggen dat Disney+ het wil “winnen” van Netflix. Zoals je zelf al aangeeft zijn veel mensen [URL=https://www.apparata.nl/nieuws/6-netflix-ergernissen-die-we-allemaal-herkennen-32155]”Streamingdienst-moe”[/URL] en gaan misschien kijken naar een (goedkoper) alternatief. €6,99/maand is niet gek namelijk.

  Daarnaast was Netflix ook niet vanaf de launch zo groot als dat het nu is.

 2. Hm. En wat nu als er wat oudere 20th century Fox series bij komen, zoals sleepy hollow, futurama, family guy, M.A.S.H., Buffy the vampire slayer, X-files, Ally McBeal, de *originele* lost in space? En dan nog de films en misschien de hele dragon ball saga…

  • @okeribok: als als als …. Eerst maar eens zien wat er komt. Dan kijken we wel verder.

   Op dit moment is Disney perfect voor kinderen maar voor de rest is het aanbod enorm eenzijdig en NIET vergelijkbaar met Netflix, komt nog niet eens in de buurt.

   En ja, ik heb het hier zelf een vergeleken.
   Not impressed op dit moment.

 3. Ik ben in ieder geval erg blij met Disney+. Niet dat ik nou zelf veel zal kijken, maar ik heb twee jonge kinderen en daar is genoeg aanbod voor. We hebben al genoten van twee Disney klassiekers. Dus ik stop met Netflix in November en ik ga verder met Disney+. Ik kijk nu al zelden Netflix en ik denk dat ik in de toekomst wel eens voor een maand Netflix abonneer om even een serie te kijken (ook al gaan ze niet meer de hele serie in een keer online zetten, ik wacht wel even). Ook denk ik eraan om Ziggo XL te stoppen. HBO heeft niet veel en het aanbod is slecht. Het enige waar ik eigenlijk nog voor betaal is Nick Jr… tja om daarvoor per maand te betalen…
  Verder gebruik ik graag Pathe thuis. Je betaald voor gebruik en als je dan net als ik hooguit één keer per maand iets kijkt, dan is dat natuurlijk prima.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *