’30 procent van Microsofts winst afkomstig van Android’

Microsoft Android winst
Microsoft haalt per jaar maar liefst 2 miljard dollar binnen met patentvergoedingen van Android-leveranciers. Deze zouden de verliezen van de Xbox en Windows Phone compenseren.

Dat veronderstelt analyst Rick Sherlund. Microsoft zou overeenkomsten met Android-fabrikanten hebben aangezien het besturingssysteem verschillende patenten schendt van de techgigant uit Redmond. Hierdoor ontvangt Microsoft voor elk verkocht Android-toestel een vastgesteld bedrag.

Aangezien Microsoft nauwelijks kosten heeft aan de desbetreffende patenten, zou zo’n 95% van die 2 miljard winst zijn. Even voor de duidelijkheid: Microsoft wist in 2012 een winst van 6,4 miljard dollar te genereren. Dat zou betekenen dat het bedrijf een kleine 30% van de winst binnenharkt via inkomsten van Google’s besturingssysteem. Weten we ook gelijk waar dat geld vandaan komt dat Microsoft in een Nederlandse datacentrum pompte.

Volgens Sherlund zou het bedrijf echter 2,5 miljard dollar per jaar verlies maken op Skype, Xbox, and Windows Phone. Waarvan ruim 2 miljard toegerekend kan worden aan de Xbox. Dus.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *